Home » , » "Κολλήματα" ...

"Κολλήματα" ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 | 4:23 μ.μ.

Του Σ.Λ

Αρχίζω να αποκτώ κάποια "κολλήματα"  Μου ξενίζει δηλαδή το γεγονός ότι πρόσωπα και ΜΜΕ., αριστερού προσανατολισμού, δεν λένε και δεν γράφουν τα πράγματα με το όνομά τους. Και ειλικρινά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ γιατί συμβαίνει αυτό.

Συγκεκριμένα χτες ο "Ριζοσπάστης" είχε δημοσιεύσει μια είδηση που την τιτλοφορούσε: "Απόλυση με τη ... συνδρομή της αστυνομίας". Απ' αυτή ενημερωνόμαστε για μια καταγγελία που είχε κάνει.το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, με αφορμή την "τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης από κατάστημα τουριστικών ειδών στην περιοχή Κιόνι της Ιθάκης".

Το ίδιο χρονικό διάστημα παραθέσαμε στο ιστότοπο μας την καταγγελία που είχε κάνει  ο πρόεδρος του Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Κρήτης, Νίκος Κοκολάκης, και η οποία αφορούσε έναν μάγειρα εργαζόμενο "σε 5άστερο ξενοδοχείο" ο οποίος λόγω των μεσαιωνικών συνθηκών δουλειάς που του είχαν επιβληθεί, λιποθύμησε από την υπερκόπωση, μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο και μαζί το εξιτήριο που έλαβε απ' την θεραπεία του,  η εργοδοσία της "μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας", του έδωσε και το χαρτί της απόλυσης.

Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα μου, αυτό που ονόμασα "κόλλημα"; Οτι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες τους οι οποίοι επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας στο προσωπικό τους, δεν ονοματίζονται. 
Τι πάει να πει "τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης από κατάστημα τουριστικών ειδών". Το κατάστημα δεν έχει όνομα, δεν ανήκει σε κάποιον επιχειρηματία;
Το  "5άστερο ξενοδοχείο" της Κρήτης που επιβάλλει στους εργαζόμενους να δουλεύουν σαν σκλάβοι δεν έχει ιδιοκτήτη και όνομα;

Γιατί οι συνδικαλιστές, αποφεύγουν να τα αναφέρουν; Εχει αυτό κάποια εξήγηση;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger