Home » , » Απ' όλα έχει το μενού της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας". Αργομισθίες για τα δικά τους παιδιά, ταξιδάκια αναψυχής για τα στελέχη τους, δαπάνες ελληνικού δημοσίου, έξαρση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας....

Απ' όλα έχει το μενού της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας". Αργομισθίες για τα δικά τους παιδιά, ταξιδάκια αναψυχής για τα στελέχη τους, δαπάνες ελληνικού δημοσίου, έξαρση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας....

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 | 8:52 μ.μ.

Οπως παρουσιάζεται και από την ειδησεογραφία, η πορεία προς την νεοδημοκρατική κανονικότητα, συνεχίζεται ακάθεκτα. 

Απ' όλα έχει το μενού της κυβέρνησης των αρίστων.
Αργομισθίες για τα δικά τους παιδιά, ταξιδάκια αναψυχής για τα στελέχη της, με δαπάνες των αιματηρά φορολογουμένων πολιτών, άγρια καταστολή για τους ανθρώπους της τάξη μας, έξαρση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Η αγορά εργασίας με τις κυβερνητικές ¨ευλογίες" έχει καταντήσει ζούγκλα και αρκετοί εργοδότες "συνεχίζουν να επιμένουν στην ασυδοσία προσπαθώντας να επαναφέρουν και να μονιμοποιήσουν συνθήκες γαλέρας", όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Η περίπτωση ενός εποχικού μάγειρα που εργαζόταν σε 5άστερο ξενοδοχείο της Κρήτης και την οποία περιγράφει σε εφημερίδα ο πρόεδρος του Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νίκος Κοκολάκης είναι χαρακτηριστική:
"Δούλευε πάνω από 8 ώρες καθημερινά. Ο άνθρωπος ζητούσε, επειδή είναι καπνιστής, να του επιτρέψουν καθημερινά να βγαίνει έξω για ένα τσιγάρο στη διάρκεια της δουλειάς. Και δεν του το επέτρεπαν. Για φαγητό ούτε λόγος. Και στο τριήμερο από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή συνέβη το εξής περιστατικό: Ο άνθρωπος από υπερκόπωση λιποθύμησε την ώρα της εργασίας του. Τον μετέφεραν στο ΠΑΓΝΗ - έχουμε και χαρτί από γιατρό. Και δεν προλαβαίνει να γυρίσει στη δουλειά, ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική με χαρτί γιατρού, του ανακοινώνουν ότι τον απολύουν".

Το αντιλαμβάνεσθαι; Να δουλεύεις σαν σκλάβος, σε σημείο  να λιποθυμήσεις από την υπερκόπωση να νοσηλεύεσαι και ο γιατρός να σου δίνει αναρρωτική άδεια και αυτό ο εργοδότης σου να το υλοποιεί ..με το να σε απολύει! 

Υ.Γ: Οπως συμπληρώνει ο Νίκος Κοκολάκης: «Είναι πολύ αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον χώρο των ξενοδοχείων. Έτσι, για κάθε πόστο χρειάζονται περισσότεροι εργαζόμενοι από αυτούς που σήμερα εργάζονται. Για τον λόγο αυτό έχουμε τα φαινόμενα αυτά, να εργάζονται εξαντλητικά λιγότεροι εργαζόμενοι για να βγάλουν σε πέρας τη δουλειά που έχουν αναλάβει»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger