"Ο γεροντόβραχος ήταν ο βράχος που ανέβαιναν μόνοι τους οι ηλικιωμένοι όταν ένιωθαν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία και την επιβαρύνουν και αυτοκτονούσαν".
Νίκος Ευαγγελάτος
Ανατριχιαστική, αλλά και εξοργιστική είναι η πρόταση του προϊστάμενου στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, που χρησιμοποιεί η φυλλάδα του Μαρινάκη για να προαναγγείλει από την πρώτη της σελίδα την συνέντευξη που έχει πάρει από τον ουσιαστικά υπεύθυνο της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.
«Ο Οικονομικός σύμβουλος του προθυπουργού ανοίγει το ασφαλιστικό. Αλέξης Πατέλης: Συντάξεις. "Σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους"», διαβάζεις με ξύλινα γράμματα στο εξώφυλλο της φυλλάδας και παθαίνεις ένα σοκ.
Ενας τεχνοκράτης που διδάχτηκε οικονομικά από τον πρώην επικεφαλή της κεντρικής τράπεζας της ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πήρε δίπλα του για να ρυθμίσει τις ζωές μας μόνο Καιάδες ή έστω γεροντόβραχοι που έλεγε ο Ευαγγελάτος δεν μας είπε ότι πρέπει να δημιουργηθούν.
Δεν φτάνει που ο "λαμπρός" αυτό επιστήμονας αγνοεί ότι τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων τα έχουν ληστέψει διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, παρουσιάζεται και να μην γνωρίζει ότι οι συντάξεις (βοηθήματα τις περισσότερες φορές) που λαμβάνουν οι απόμαχοι της δουλειάς, είναι από τις ασφαλιστικές κρατήσεις που πλήρωναν όλα τα χρόνια που είχαν παραγωγικό βίο!
Που στο διάολο. ο ακριβοπληρωμένος με δικά μας λεφτά, σύμβουλος το ανακάλυψε ότι το κράτος πληρώνει τις συντάξεις "παίρνοντας τα λεφτά από νέους";
Αυτά διδάχτηκε στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Πρίνστον της Αμερικής;
Τέτοιες ανοησίες ούτε η Μιράντα Ξαφά δεν θα τις έλεγε!
Εδώ δεν έχουμε απλώς μια προσπάθεια να περάσει μια άθλια μορφή κοινωνικού αυτοματισμού. Είναι μια καμπάνα που σημαίνει ότι αν δεν τους διώξουμε όσο γίνεται πιο σύντομα θα μας οδηγήσουν στην παντελή εξαθλίωση με πρώτα θύματα τους ηλικιωμένους!
Αυτός πάντως που αν μπορούσε να αισθανθεί είναι σίγουρο ότι θα ένιωθε υπερήφανος για το τέκνο του είναι ο επίτιμος των βρικολάκων.
Κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, θέλοντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι οι συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς βρίσκονται στα τάρταρα (ο ίδιος πάντως λάμβανε 3 συντάξεις, -μία ως πρώην βουλευτής, μία ως πρώην δικηγόρος και μία ως πρώην εκδότης- όσα και τα γεύματα που εξασφάλιζε ημερησίως –κατά δική του δήλωση- στην κατοχή) είχε πει το αμίμητο: «Δυστυχώς ζούμε πολύ».
Η Μαρέβα όμως εξακολουθεί να είναι υπέρκομψη. Να τα λέμε κι αυτά.
Δημοσίευση σχολίου