Home » , » Δύναμη και κουράγιο στον μαρτυρικό λαό του Λιβάνου,

Δύναμη και κουράγιο στον μαρτυρικό λαό του Λιβάνου,

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 | 2:00 π.μ.

Το μόνο που μπορεί να κάνουμε είναι να ευχηθούμε, δύναμη και κουράγιο στον μαρτυρικό λαό του Λιβάνου, μετά την απίστευτη καινούργια συμφορά που τον βρήκε, από την έκρηξη στο λιμάνι της πολύπαθης Βηρυτού.

Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών και τραυματισμένων αφού συνεχώς ανακοινώνονται μεγαλύτερα νούμερα.
Για τις υλικές καταστροφές ας μην το συζητάμε καλύτερα, αφού μια πρώτη καταγραφή αναφέρει ότι είναι τόσο πολλές που το οικονομικό μέλλον του Λιβάνου, διαγράφεται δυσοίωνο αφού ολόκληρη η πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έχει πάθει τεράστια ζημιά στις υποδομές της.

Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση είναι ότι την στιγμή κατά την οποία ο κυβερνήτης της Βηρυτού Μαρουάν Αμπούντ χαρακτηρίζει «εθνική καταστροφή» παρόμοια με τους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, την έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της πρωτεύουσας και είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί σχεδόν η μισή πόλη, το εθνικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου, αναφέρει ότι η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων, κοντά στην οποία βρισκόταν μια άλλη όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου.

Τέτοιες εξηγήσεις όμως φαίνεται ότι δεν ακούγονται πειστικές με χρήστη του twitter  να σημειώνει: "Δεν ξέρω τι πυροτεχνήματα έχουν εκεί στο Λίβανο αλλά η έκρηξη που έγινε ισοδυναμεί με πυρηνική έκρηξη 2 Mt στο Nukemap".

Ηδη γράφονται δεκάδες σενάρια για την αιτία της έκρηξης και της καταστροφής που ακολούθησε. Μέχρι τώρα πάντως τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων εμφανίζονται επιφυλακτικά απέναντι στα σενάρια που δημοσιεύονται και αρκούνται στην διατύπωση «δεν είναι άμεσα σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη». 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger