Home » , » Καλή Κυριακή βάζοντας το αμείλικτο ερώτημα: Και τώρα οι άθεοι τι έχουν να πουν;

Καλή Κυριακή βάζοντας το αμείλικτο ερώτημα: Και τώρα οι άθεοι τι έχουν να πουν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 | 1:40 π.μ.

Να ξέρετε ότι αν ανήκετε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα. οι επουράνιες παρεμβάσεις στην ζωή σας είναι καθημερινές. Ακόμα και σε ζητήματα που δεν μπορεί να φανταστείτε. 

Οπως πχ να κάνουν τα κουμάντα τους οι άγιοι θαμώνες της παραδεισένιας ζωής και να αποκαταστήσουν τεχνικά προβλήματα στο υπολογιστή σας.

Αδιάψευστος μάρτυρας το γεγονός που μας περιγράφει ένα άτομο ονόματι Απόστολος Κρητικόπουλος.
Και δεν μιλάμε για μια τυχαία προσωπικότητα. Την φερεγγυότητα και αξιοπιστία του οποίου κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει. Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι όπως μας συστήνεται είναι "κάτοχος τεσσάρων πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών", αρθρογράφος στην εφημερίδα "Δημοκρατία" και μέλους του "Εθνικού Συμβουλίου", του καθοδηγητικού δηλαδή οργάνου, του κόμματος Φαήλου, της "Νέας Δεξιάς".

Καθημερινά στις θρησκευτικές ιστοσελίδες διαβάζουμε για θαύματα με εικόνες που ρίχνουν το δάκρυ κορόμηλο, για εμφανίσεις μηνυμάτων που στέλνει η Μεγαλόχαρη. Τέτοιο "πρακτικό" θαύμα, δεν είχαμε ξανακούσει.

Λέτε αν "σταυρώσουμε" κι εμείς το βιβλιάριο τράπεζας, να γίνει κανένα θαύμα και αύριο να δούμε να μας κάνει κατάθεση ο Υψιστος κανέναν εξαψήφιο αριθμό από ευρώ;   

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

25 Οκτωβρίου 2020 στις 2:25 π.μ.

Ως άθεος έχω να πω ένα σωρό πράγματα. Πρώτα από όλα ενημερώνω πως ένας φίλος μου έπαθε το ίδιο με το δικό του υπολογιστή. Μαύρη οθόνη, πίσσα, κατράμι. Και μια και δυο και τρεις φορές το έκανε επανεκκίνηση, τίποτα! Ώσπου το άρχισε στις χριστοπαναγίες και έφτιαξε! Αλλά δεν το έκανε θέμα.
Βέβαια υπάρχουν και πιο επιστημονικές εξηγήσεις από αυτή, αν ψάξεις λίγο στο internet, αλλά εγώ νομίζω πως ο τύπος που έγραψε για το θαύμα έπεσε σε λαπτοπ θεούσα ενώ ο φίλος μου μάλλον σε λαπτοπ (που είχε τα τρία με το συμπάθιο) εξάρια.
Καλά κάνανε και το είπατε, γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση χρειαζόμαστε το γέλιο. Οι παπάδες πάντα τέτοια αστεία έλεγαν. Μόνο που στο Μεσαίωνα όποιος είχε χιούμορ πήγαινε στην πυρά. Απαγορεύονταν να γελάσεις. Και σήμερα να διασκεδάσεις. Διότι το γέλιο είναι ανατρεπτικό, επαναστατικό.
Πχ είπε ο Μητσοτάκης την κουταμάρα ότι ήταν πρόσφυγας 6 μηνών στο Παρίσι και κάναμε όλοι καινούριο συκώτι. «Γιατί γελάτε κύριοι»; Αν τον έβριζαν δε θα τσαντίζονταν τόσο. Κατάλαβε πως με την βλακεία που ξεστόμισε, φάνηκε γελοίος.
Πότε τσαντίστηκαν οι φασίστες με στολή; Όταν ήταν χαρούμενος ο κόσμος. Διότι ο φασίστας ο κομπλεξικός είναι σαν εκείνο τον ηγούμενο στο όνομα του Ρόδου. Επειδή ήταν μαλάκας ο ίδιος θεωρούσε το γέλιο αμαρτία! Μου έχουν τύχει τέτοιοι παπάδες.
Αν σκεφτείς τα δόγματα σε πιάνει όχι απλά γέλιο, κατούρημα! Άμα πχ σου πει μια γυναίκα πως έμεινε έγκυος μυρίζοντας ένα λουλούδι, δεν θα σου έρθει αυθόρμητα ένα χαμόγελο; Ή αυτό που λένε πως άμα γλείψουν όλοι το ίδιο κουτάλι δεν κολλάνε τίποτα! Κάθε φορά που το ακούω, γελάω.
Όμως το πρόβλημα με τα Ταλιμπανιστήρια είναι το παράδοξο να λένε ανέκδοτα και να απαιτούν όχι μόνο να μη γελάμε με αυτά, αλλά να τα πιστεύουμε κιόλας. Κι εκεί αρχίζουμε την ειρωνεία.
«Δάκρυσε η εικόνα» - Να μην τρως κρεμμύδια και μετά πας στο ναό κι αρχίζεις τα φιλάκια. Αν το έλεγα όμως αυτό στο Μεσαίωνα θα γινόμουν μπάρμπεκιου!
Και σήμερα υπάρχουν βλάκες και φανατικοί. Η διαφορά είναι πως σήμερα πολλοί περισσότεροι γνωρίζουν πολύ περισσότερα. Πχ ξέρουμε για τους ιούς, τα βακτήρια και τη σχέση τους με διάφορες ασθένειες. Γι αυτό δεν πιάνουν οι σαχλαμάρες των παπάδων περί αμαρτιών, θείας τιμωρίας κλπ. Επιπλέον πληροφορούμαστε πολύ πιο γρήγορα ενώ μπορούμε να διασταυρώσουμε πληροφορίες και να βρούμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.
Δύσκολοι καιροί για Θεούς, αφού η Επιστήμη κάθε μέρα κάνει τα δικά της θαύματα.

25 Οκτωβρίου 2020 στις 9:20 π.μ.

Εμένα μου εξιστορήθηκε τ ο εξής θαύμα . Πήγαιναν λέει με το αυτοκίνητο στο νοσοκομείο να δουν έναν άρρωστο άνθρωπο δικό τους και στο δρόμο τους κάνει οτοστόπ μία γυναίκα. Τι να δουν; Ήταν η παναγια. Πήγανε στο νοσοκομείο και έγινε καλά ο άρρωστος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger