Home » , » “Το νου σας ρεμάλια”

“Το νου σας ρεμάλια”

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 | 4:32 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

“Κορονοϊός: Η Πάτρα κινδυνεύει να γίνει Θεσσαλονίκη λόγω Αγ. Ανδρέα- Ποιοι νομοί είναι στο "κόκκινο"”

“Το ενδεχόμενο η Πάτρα να γίνει... Θεσσαλονίκη, με έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω της εορτής του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της πόλης, στις 30 Νοεμβρίου, τρομάζει την κυβέρνηση και τους ειδικούς.

Για αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αφού ανακοίνωσε στο πλαίσιο του briefing την παράταση του lockdown σε όλη τη χώρα μέχρι την 7η Δεκεμβρίου, κάλεσε ιδίως τους Πατρινούς να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα ενόψει του Αγίου Ανδρέα”.(Πηγή)

Παραδοχή πως κολλάει στις Εκκλησίες είναι αυτό; Τότε γιατί βάλατε την Παναγία στη Βουλή; Για να κολλήσετε;

Μην ανησυχείς Πέτσα, δεν πάω Εκκλησία, είμαι άθεος. Κι οι περισσότεροι είμαστε Κομμουνιστές, έχουμε βγάλει δήμαρχο τον Πελετίδη που είναι άξιος δήμαρχος και γιατρός.

Για την Καλλιόπη, τη θεούσα, φοβάμαι. Φοβάμαι πως θα αρπάξει κορονοϊό. Φοβάμαι επίσης πως παίρνει και τον παπά, αλλά αυτό είναι άσχετο.

Λοιπόν μανάρια μου, Χριστιανοί. Πριν βγάλει ο πάπας το ένα ποτήρι και το ένα κουτάλι, το δοκιμάζει ο ίδιος. Κι όταν τελειώσει το ποίμνιο, ό,τι μείνει στο ποτήριο το πίνει. Άσπρο πάτο που λένε.

Ακόμα κι αν δεν έχει ιό, πριν φέρει τη μεταλαβιά, θα έχει αν μεταλάβει έστω και ένας φορέας κορονοϊού. Και την επομένη θα κολλήσετε όλοι. Έτσι την πάτησαν στη Θεσσαλονίκη του Αι Δημήτρη. 5 μέρες μετά έγινε χαμός. Και τώρα τα βλέπετε τα αποτελέσματα.

Έχει όμως κι άλλο. Το να φοράς μάσκα είναι ένα μέτρο που προστατεύει ως ένα σημείο. Από μόνο του δε φτάνει, αλλά μειώνεται ο κίνδυνος.

Η τακτική όμως φοράω μάσκα, τη βγάζω, φιλάω εικόνα που έχουν φιλήσει άλλοι πριν από μένα, την φοράω ξανά, είναι μαλακία. Δεν προστατεύει καθόλου. Είτε φόρεσες τη μάσκα είτε όχι, στην περίπτωση που την έβγαλες για να γλείψεις τα σάλια των προηγούμενων, είναι ένα και το αυτό.

Μην ξεχνάς, δεν φιλάμε χέρια. Ειδικά παπάδων. Για το λόγο που προαναφέραμε.

Επίσης πρέπει να είσαι σε χώρο που αερίζεται καλά τουλάχιστο 2 μέτρα από τους άλλους.

Μήπως είναι καλύτερο, Καλλιόπη μου, να το δεις στην τηλεόραση ή το ίντερνετ; Ξέρω δεν είναι το ίδιο να έχεις τον παπά κοντά, αλλά έτσι δεν θα κολλήσεις τίποτε. Ούτε κοροναϊό, ούτε αφροδισία

Είναι απλό και για την κυβέρνηση και για την Εκκλησία: Δε λέω να απαγορεύσουν αλλά να μεταφέρουν την εορτή για το μέλλον. Ας βρεθεί θεραπεία ή εμβόλιο και κάντε διπλές λιτανείες. Όπως έκαναν στην Πάτρα με το καρναβάλι. Κάποιοι πήγαν αλλά με πολλές προφυλάξεις. Και τότε δεν υπήρχαν τόσα κρούσματα.

Εμείς τολμήσαμε και είπαμε από τους πρώτους πως ο ιός εφόσον μεταδίδεται από σταγονίδια της αναπνοής το βήχα κλπ κολλάει στους ναούς. Μάλιστα το τυπικό της Εκκλησίας βοηθά στην εξάπλωση του.

Δυο νοσοκομεία έχει η Πάτρα. Και είναι σχεδόν γεμάτα, από ασθενείς της Αχαΐας και άλλων νομών.

Θα δανειστώ μια φράση από Ελληνική ταινία. “Το νου σας ρεμάλια”!

Το νου σας Χριστιανοί. Όσο και σας φαίνεται περίεργο, εγώ, ο άθεος Κομμουνιστής, σας θέλω ζωντανούς...

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Απριλίου 2021 στις 5:20 μ.μ.

Ο μόνος λόγος που δεν τους φτύνει ο κόσμος, είναι ότι δεν έχει μείνει σάλιο από το φτύσιμο που έριχνε στους προηγούμενους. Άσε που οι περισσότεροι σκέφτοντια ότι "Άγιο είχαμε" που δεν μας έτυχε αυτό με τους άχρηστους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger