Σε μία κανονική δημοκρατία θα αρκούσε η σύσταση προς τους πολίτες να λάβουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού κατά την συμμετοχή τους στην πορεία του Πολυτεχνείου.
Στη σημερινή σκόπιμα ανιστόρητη κυβέρνηση άρεσε και ήρκεσε η πιστή μίμηση των δικτατορικών προτύπων.
Η επίθεση στον σκληρό πυρήνα των συνταγματικών δικαιωμάτων ως ακραίο πείραμα δοκιμής της κοινωνικής ανοχής και αντοχής, βρίσκει το όριό της στην παρούσα και ζώσα ιστορική μνήμη που μας συνδέει με την πρόσφατη πολιτική και κοινωνική ιστορία των αγώνων για ελευθερία και αξιοπρέπεια . Οι θεσμικές αντιδράσεις αποτελούν τον ενδείκτη για το μέγεθος της επιχειρούμενης εκτροπής, η οποία είναι σαφές πως δε στοχεύει στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά στην εγκαθίδρυση της άλογης καταστολής με όχημα το φόβο και τον έλεγχο του πληθυσμού με μοναδικό αντίδωρο τη μίζερη και ελεγχόμενη επιβίωσή του.
Φτηνά κόλπα, παλιές μέθοδοι, ξεφτισμένες κι ακυρωμένες από την ιστορία μεθοδεύσεις.
Πάντα η εξουσία θα φοβάται τη μνήμη του Πολυτεχνείου γιατί μεταφέρει από χρόνο σε χρόνο τη φλόγα της εξέγερσης.
Η μεθοδευμένη σπίλωση κι ενοχοποίηση της ιστορικής μνήμης και της ετήσιας έστω επικαιροποίησής της, αποκαλύπτει τις αδυναμίες της κυβερνητικής επιδίωξης που επένδυσε στη διαχείριση του φόβου και νόμισε πως αυτή και μόνο είναι ικανή να σβήσει για πάντα τη μνήμη των ανθρώπων που δε φοβήθηκαν καν για τη ζωή τους.
Δημοσίευση σχολίου