Home » , » Στήνει η Ν.Δ ένα θηριώδη μηχανισμός φακελώματος και κατ' επέκταση χειραγώγηση του εκλογικού σώμαατος;

Στήνει η Ν.Δ ένα θηριώδη μηχανισμός φακελώματος και κατ' επέκταση χειραγώγηση του εκλογικού σώμαατος;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 | 10:13 μ.μ.

Πηγή: Documento 

Στο editorial της 13ης Δεκεμβρίου του Documento είχε γραφτεί: «Τι αφορά η σύμβαση με την εταιρεία Palantir (είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο Cambridge Analytical η οποία επεξεργάζεται δεδομένα για τον κορονοϊό και ενημερώνει το Μαξίμου; Ποιο είναι το κόστος της σύμβασης και γιατί δεν δημοσιοποιείται το περιεχόμενό της; Οταν τραβηχτεί η μαύρη κουρτίνα δεν θα βλέπουμε πλέον θέατρο σκιών αλλά σκελετούς».

Η κουρτίνα έχει τραβηχτεί και αυτό που αποκαλύπτεται είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ξεκίνημα ακόμη της πανδημίας, μπορεί να μη φρόντισε για δημιουργία ΜΕΘ και για προσλήψεις ιατρικοί» προσωπικού, φρόντισε όμως να φέρει στην Ελλάδα την εταιρεία Palantir για άγνωστο έργο, με άγνωστη σύμβαση και με πολλή μυστικότητα.

Το πρόβλημα αυτήν τη φορά δεν είναι η αδιαφάνεια που διέπει γενικώς το σύνολο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και εντοπίζεται και στο θέμα Palantir.

Η Palantir είναι μια εταιρεία που σχετίζεται με διαχείριση big data, δηλαδή δεδομένων ύψιστης οημαοίας και συνδέεται με μυστικές υπηρεσίες και βρόμικες δουλείες όπως οι επιχειρήσεις της εταιρείας Cambridge Analytica που καθόρισαν την εκλογή του Τραμπ και το δημοψήφισμα του Brexit στη Βρετανία.

Η Palantir όπως και η συνεργαζόμενη με αυτήν αμαρτωλή Cambridge Analytica ειδικεύονται στη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων, με την πρόφαση προφανώς των επιστημονικών συμπερασμάτων και των αθώων κοινωνικών συμπερασμάτων.

 Οπως φάνηκε όμως από την ιστορία της Cambridge Analytica, πρόκειται για εξόρυξη δεδομένων από το Facebook και τα social media ή από ανοιχτές πηγές, βάσει των οποίων συντίθεται το ψυχολογικό προφίλ των πολιτών. Στη συνέχεια σε αυτούς τους πολίτες, των οποίων η ψυχολογική ταυτότητα έχει καταγράφει, επιστρέφουν εξειδικευμένα και προσωποποιημένα μηνύματα με τα οποία επιτυγχάνονται ο επηρεασμός και η χειραγώγησή τους. Φυσικά δεν πρόκειται για τη χειραγώγηση εμπορικών συνηθειών, αλλά για τη διαμόρφωση πολιτικής άποψης.

Το κοινό συνήθως είναι αυτό που τα στελέχη της Cambridge Analytica αποκαλούσαν «οι ευκολόπιστοι».

Μια τέτοια εταιρεία που είχε αδιαμφισβήτητες σχέσεις με την Cambridge Analytica (σε βαθμό μάλιστα που της υπέβαλε το σχέδιο χειραγώγησης) έφερε -αδιαφανώς φυσικά- ο Μητσοτάκης στην Ελλάδα. Ηταν η πρώτη επιλογή του στο ξεκίνημα της πανδημίας. 

Τη δράση της στην Ελλάδα όπως και τις τηλεδιασκέψεις του επικεφαλής της Αλεξ Καρπ με τον Κυρ. Μητοοτάκη τις μάθαμε όχι από την ελληνική κυβέρνηση αλλά από την ίδια την εταιρεία. Η υπογραφή της άγνωστης σύμβασης έγινε με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει αναλάβει τις σχέσεις και τους χειρισμούς με την Palantir.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, η Palantir συγκεντρώνει εδώ και μήνες φαινομενικά αθώα δεδομένα, τα οποία, όπως σημειώνει με νόημα η πηγή, «η πρόθεση και ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον είναι ο δρόμος προς την κόλαση».

Ο Μεγάλος Αδελφός του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα έχει απαραίτητα κάμερες στην προσωπική μας ζωή. Δηλαδή δεν υποκλέπτει κάποιος, για παράδειγμα, τα στοιχεία της πιστωτικής σου κάρτας ώστε να ανησυχήσεις. Γνωρίζει όμως μέσα από εξόρυξη δεδομένων αν αυτή την κάρτα τη χρησιμοποιείς για να αγοράζεις αντικείμενα για την ασφάλειά σου επειδή φοβάσαι. Οταν θελήσει να σε επηρεάσει πολιτικά δεν θα σου μιλήσει για οικονομία ή για δημόσιες δαπάνες, αλλά θα δημιουργήσει ένα αφήγημα ασφάλειας για να τον ψηφίσεις.

Είναι όλα αυτά όπως τα περιγράφουν δημοσιεύματα σε όλο τον κόσμο; Εχει πράγματι ο πρωθυπουργός σκοπό να χειραγωγήσει τους πολίτες; Πρέπει ο ίδιος να απαντήσει τι είναι αυτή π σύμβαση με την Palantir. Φυσικά 8εν αποτελεί απάντηση πως η εταιρεία συγκεντρώνει αθώα στοιχεία για τον κορονοϊό, γιατί κανένα στοιχείο δεν είναι ένοχο έτσι κι αλλιώς προτού μπει στην υπηρεσία του βρόμικου σκοπού. Γιατί ήταν πρώτη του επιλογή στην πανδημία η αγορά των υπηρεσιών μιας εταιρείας που χαρακτηρίζεται ιδιωτική μυστική υπηρεσία; Αν η κυβέρνηση δεν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις συμφωνίες της, απλώς επιβεβαιώνει αυτό που φοβόμαστε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger