Home » , » Το να κάνεις συνέχεια το ίδιο πράγμα και να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα δεν είναι ηλιθιότητα;

Το να κάνεις συνέχεια το ίδιο πράγμα και να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα δεν είναι ηλιθιότητα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 | 8:02 μ.μ.

"Σε γενικευμένο lockdown μπαίνει από αύριο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και από τις 6 το πρωί και για επτά μέρες η περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της πανδημίας κορωνοιού στην χώρα μας", μας λέει η είδηση.

Και εδώ αναρωτιόμαστε: Μήπως στην εποχή της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας", οι λέξεις έχασαν το νόημα τους; Μήπως δηλαδή αντί για "γενικευμένο lockdown" θα πρέπει να λένε "απαγορεύονται οι μπαρότσαρκες, οι ουζοποσίες και οι κάθε είδους ψυχαγωγία των πολιτών";

Και αυτό το γράφουμε γιατί στην συνέχεια της είδησης διαβάζουμε: "Εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο για μετακινήσεις από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως και με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους", από τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν. 

Εχουμε ακόμα 96 καταγεγραμμένους θανάτους σήμερα, (οι συνολικοί πέρασαν τους 4.000) και οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας ξεπερνάνε μόνιμα του 500.  

Ολα αυτά τα lockdown, με τον τρόπο που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά ημίμετρα και κάποια εξακολουθούν να μην θέλουν (;) να το αντιληφθούν.

Οταν όλοι οι επιστήμονες αποδέχονται ότι οι εργασιακοί χώροι και ο συνωστισμός στα ΜΜΕ είναι ιδανικοί παράγοντες για την διασπορά του θανατηφόρου ιού (εστίες υπερμετάδοσης μαζί με τις φυλακές τα χαρακτήρισε σήμερα η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού) και εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς να αλλάξει το παραμικρό, πώς ορισμένοι αναμένουν να έχουμε ουσιαστική μείωση θυμάτων της πανδημίας;

Το να κάνεις συνέχεια το ίδιο πράγμα και να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα δεν είναι ηλιθιότητα;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger