Home » , » Κ. Παπαδάκης: Ο Δ. Κουφοντίνας αντιστέκεται στην εκβιαστική, εκδικητική στάση της κυβέρνησης

Κ. Παπαδάκης: Ο Δ. Κουφοντίνας αντιστέκεται στην εκβιαστική, εκδικητική στάση της κυβέρνησης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 | 7:55 π.μ.

 Παραθέτουμε την τοποθέτηση που έκανε στην μεταμεσονύχτια τηλεοπτική εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, ο σ. δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης σχετικά με τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο κράτος δικαίου προφανώς υπάρχει μια θέση και για τον Κουφοντίνα και για όλους. Οι πράξεις του Κουφοντίνα κρίθηκαν και αυτό που διεκδικεί δεν είναι κάποιος εκβιασμός, είναι αντίσταση στον εκβιασμό μιας κυβέρνησης η οποία καταπατά όχι κάτι άλλο αλλά τον νόμο που η ίδια ψήφισε για να τον εκδικηθεί. 

Ψήφισε έναν νόμο ο οποίος λέει ότι όποιος είναι στις αγροτικές φυλακές και έχει καταδίκες για εγκλήματα τρομοκρατίας ή εκκρεμείς διώξεις για αδικήματα βίας επαναμετάβεται στο κατάστημα που είχε αρχικά μεταταχθεί. Αυτό το κατάστημα είναι ο Κορυδαλλός και ο Κουφοντίνας δεν πήγε ποτέ στον Κορυδαλλό, και πήγε στον Δομοκό. 

Εχω την άποψη ότι θα μπορούσε να ζητάει πολύ περισσότερα ρισκάροντας την ζωή του. Να ζητάει να παραμείνει στις αγροτικές φυλακές όπως κατά την γνώμη μου δικαιούται και ο νόμος αυτός και αντισυνταγματικός και ανεπίτρεπτα εφαρμόζεται διότι παραβαίνει και παραβιάζει την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τον κατηγορούμενο. Θα μπορούσε να διεκδικεί ακόμα και άδειες. Δεν διεκδικεί τίποτε άλλο παρά να γυρίσει στο κελί στο οποίο για 16 χρόνια εξέτιε την ποινή του. 

Η κυβέρνηση είναι εκείνη που είναι ανακόλουθη, και έχει απομονωθεί απ' όλη την κοινωνία. Δεν είναι μόνο οι δικαστές, είναι και οι γιατροί είναι χιλιάδες νομικοί που έχουν υπογράψει εκκλήσεις συμπαράστασης στο στοιχειώδες αυτό αίτημα

Και δεν θέλω και πιστεύω ότι δεν θέλει κανένας η χώρα μας να αποκτήσει για πρώτη φορά απεργό πείνας για πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά το 1981 μετά τον θανατά του Μπόμπι Σαντς με την Θάτσερ. 

Και το 1974 προηγουμένως στην Γερμανία ο απεργός πείνας Χόλγκερ Μάινς, πέθανε μετά από αναγκαστική σίτιση η οποία είναι βασανιστήριο και ανεπίτρεπτο να γίνει και το έχουν πει  και οι γιατροί αυτό το πράγμα. Μόνο στην Τουρκία έχουμε νεκρούς πείνας. 

Λοιπόν να δοθεί λύση τώρα και η λύση δεν είναι τίποτα άλλο παρά να εφαρμόσουν τον νόμο τον οποίο οι ίδιοι συνέταξαν, φωτογραφικό έστω για τον Κουφοντίνα.  Η ζωή του κινδυνεύει και η αναγκαστική σίτιση εκτός του είναι βασανιστήριο μπορεί να επιφέρει σοβαρή και ανεπανόρθωτη βλάβη στα ζωτικά του όργανα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger