Στη μακρινή Αυστραλία, ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για βιασμό που κατήγγειλε το θύμα από συνάδελφό της, στέλεχος του συντηρητικού Φιλελεύθερου κόμματος, στο γραφείο της τότε υπουργού Αμυντικής Βιομηχανίας έπειτα από βραδινή έξοδο το 2019. Η καταγγέλλουσα σημείωσε ότι ήταν καθυστερημένη η κυβερνητική αντίδραση, ζήτησε να κοιτάξουν πάλι τη νομοθεσία που διέπει τους χώρους εργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο και απαίτησε εκτεταμένη κριτική.
Ό,τι δεν έχει γίνει στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να ενθαρρύνει το #me_too όταν τη συμφέρει, και τώρα να σιωπά εκκωφαντικά που έχει απλωθεί σαν κλοιός γύρω της επειδή αγγίζει την ελίτ (τμήμα της) και το πρωθυπουργικό περιβάλλον με τις επιλογές που έχει κάνει. Πώς είχε πει στον Νίκο Γεωργιάδη; «Κάτσε λίγο πίσω να κοπάσει ο κουρνιαχτός και μετά επιστρέφεις στο προσκήνιο».
Και ενώ περνούσαν οι μέρες, οι καταγγελίες φούντωναν, ορισμένοι επιχειρούσαν να εκφοβίσουν τα θύματα που ήθελαν να μιλήσουν, η δικαιοσύνη σιωπούσε. Χθες πληροφορηθήκαμε ότι εισαγγελέας θα ζητήσει από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον «φάκελο Λιγνάδη». Και πόσοι θέλουν να μιλήσουν και δεν θα βγαίνουν επειδή φοβούνται. Αν το χειριστεί η εισαγγελία όπως την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, θα ανοίξουν στόματα (πάρα πολλά). Ήξεραν πολλοί, όμως. Όπως αποκάλυψε το kosmodromio.gr η Λίνα Μενδώνη, που είχε εξάρει τον –πρώην πλέον– καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, είχε κόψει από τον Δεκέμβριο τον Δ. Λιγνάδη από επιτροπή αξιολόγησης, καθώς συμμετείχαν όλοι οι άλλοι επικεφαλής εποπτευόμενων από το υπουργείο πολιτισμού οργανισμών. Τι γνώριζε;
Πηγή: Θανάσης Καραμπάτσος - newsletter. Documento
Δημοσίευση σχολίου