Home » , » Κάλεσμα προς τους ανθρώπους του Πολιτισμού και της Τέχνης

Κάλεσμα προς τους ανθρώπους του Πολιτισμού και της Τέχνης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 | 7:36 μ.μ.

Του Τάσου Κατσαρού - ιστορικού, συγγραφέα, σκηνοθέτη

Όταν η τύχη μιας χώρας βρίσκεται στα "χέρια"" ενός Μητσοτάκη, η μόρφωση και η παιδεία στην "έμπνευση" της κυρίας Κεραμέως, η ανάπτυξη της χώρας στις "αξίες" του Άδωνη Γεωργιάδη και ο πολιτισμός και οι τέχνες σε κάποια κυρία Μενδώνη, τότε αυτή η χώρα είναι κλινικά νεκρή. 

Άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης. Εργάτες του πολιτισμού και της διανόησης, αν αγαπάτε τη ζωή και τον πολιτισμό, οργανωθείτε! Αν δε θέλετε να λειτουργείτε ως επαίτες εξαρτημένοι από χορηγούς, που ξεπλένουν χρήμα μέσω τηλεοπτικών καναλιών τα οποία αναπαράγουν σχέσεις κυριαρχίας δημιουργώντας τους εκάστοτε Λιγνάδηδες, οργανωθείτε! Δημιουργήστε τα δικά σας καλλιτεχνικά συμβούλια ή αξιοποιήστε τα υπάρχοντα μαχητικά σωματεία. Βρείτε εσείς τα αιτήματα που αντιπροσωπεύουν τις ανάγκες και αξίες σας! 

Άνθρωποι του πολιτισμού, αναλογιστείτε... πόσο άσχημα σας μεταχειρίστηκε ο τρόπος - καπιταλιστικός- παραγωγής. Ως τώρα, η κυρίαρχη γλώσσα - ψέμα του συστήματος κατάφερε να επιβάλει τους κανόνες του.  "Η τέχνη δεν πρέπει να είναι στρατευμένη". "Μόνο η τέχνη για την τέχνη οδηγεί στην ελεύθερη δημιουργία και χειραφέτηση του ατόμου". Σήμερα όμως γνωρίζουμε πως και οι δύο απόψεις για την τέχνη είναι στρατευμένες. Η μία κάνει τους ανθρώπους να θυμούνται. Ενώ η δική τους κάνει τους ανθρώπους να ξεχνούν! 

Οι τέχνες του σήμερα θα αναστατώνουν συνειδήσεις ή τίποτα!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger