Home » , » Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς ζητάει από τον Μητσοτάκη να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς ζητάει από τον Μητσοτάκη να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 | 11:17 π.μ.

Ο Κώστας Γαβράς είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης και υποθέτουμε ότι οι περισσότεροι/ες έχουν δει το αριστουργηματικό πολιτικό θρίλερ του «Ζ».

Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται αριστερός και είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν δεν έχει διστάσει να εκφράσει «αιρετικές» απόψεις όταν άλλοι συνάδελφοί του είχαν πάθει αφωνία στην ταξική, μνημονική λαίλαπα που σάρωνε την ελληνική κοινωνία, Πρόχειρα θυμόμαστε την δήλωση του: «Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στο τραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους και σήμερα αυτοί που είχαν ψίχουλα δεν έχουν τίποτα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα στην Ελλάδα».

Γράφουμε τα παραπάνω γιατί διαβάζουμε μια σημερινή δήλωση του στην οποία παίρνει θέση στην απεργία πείνας του μέλους της 17Ν.  

"Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στις Φυλακές Κορυδαλλού", δηλώνει ο διάσημος σκηνοθέτης.

Χτες στα τόσα κείμενα συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων που ζητούν να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα και να μην έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα ήρθε να προστεθεί  άλλη μια παρέμβαση από 504 ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, στην ίδια κατεύθυνση. 

Η κυβέρνηση κωφεύει σε όλες αυτές τις αντιδράσεις και μια προσέγγιση για το ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι έχουμε κάνει σε άλλη ανάρτησή μας.

Τώρα που ο κίνδυνος για την ζωή του Κουφοντίνας είναι άμεσος και όμως δείχνει και η παρέμβαση του Κώστα Γαβρά το θέμα διεθνοποιείται η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να δείχνει το ταξικό μίσος της στον πολιτικό κρατούμενο;

Οπως έγραφε και πριν μερικές μέρες και ένα άτομο "υπεράνω υποψίας" για φιλοαριστερά αισθήματα, ο  Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ) και καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών, Αριστείδης Χατζής αν πεθάνει ο Κουφοντίνας "θα αποτελεί μια μεγάλη πολιτική αποτυχία της Κυβέρνησης. Και θα αντιληφθεί καλύτερα το γιατί, όταν συμβεί. Δεν χρειάζεται να το περιγράψω, θα το ζήσουμε. Κυρίως όμως, για μένα, θα αποτελεί μια τερατώδη αποτυχία των αρχών που πρέπει να διέπουν μια φιλελεύθερη δημοκρατία. Όχι μόνο των αρχών του Κράτους Δικαίου αλλά και των βασικών αρχών του ανθρωπισμού".

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Φεβρουαρίου 2021 στις 7:19 μ.μ.

Φαινεται οτι η αποφαση ειναι ρητη και κατηγορηματικη ο Κουφοντινας
πρεπει να πεθανει Ο Παιατ και η αμερικανικη πρεσβεια μαζι με το Μητσοτακη
και την κυβερνηση του το εχουν αποφασισει και δεν προκειται να υποχωρησουν
Το ζητημα που προκυπτει ειναι πως πρεπει να αντιδρασει το λαικο κινημα μπρος
στην διαπραξη αυτου του στυγερου εγκληματος Αν συνδιασει κανεις και το ζητημα
του βιασμου ανηλικων και μαλιστα ασυνοδευτων παιδιων που βρισκεται στην κορυφοση του τοτε το κινημα πρεπει να εχει τετοια δυμαμικη ωστε να ριξει την κυβερνηση στα βραχια και να την συντριψει

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger