Home » , » Η "κατανόηση" τη; Ν.Δ στους εγκληματίες χουντικούς και η δολοφονική της συμπεριφορά στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα

Η "κατανόηση" τη; Ν.Δ στους εγκληματίες χουντικούς και η δολοφονική της συμπεριφορά στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 | 8:36 μ.μ.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε ο αναγνώστης μας Κώστας Μ. θέτει το ερώτημα προς το κυβερνητικό κόμμα της δεξιάς  "γιατί κάποτε για το ίδιο η συνέχιση της φυλάκισης εγκληματιών Χουντικών ήταν αντισυνταγματική και σήμερα η τήρηση της νομοθεσίας για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι «υποχώρηση μπροστά στον τρομοκράτη»";

Για να το τεκμηριώσει μας αποστέλλει τα πρακτικά της συνεδρίασης της βουλής της 13 Μάη 1996 όπου κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, η Πολιτική Άνοιξη, ζητούσαν την αποφυλάκιση των Χουντικών πραξικοπηματιών, επειδή «η Δημοκρατία δεν είναι εκδικητική» και επειδή «στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας».

(Μια παρένθεση σε περίπτωση που "πέσει" το μπλοκ μας. Εχει εξαπολυθεί μια επίθεση στο διαδίκτυο ειδικά από το Facebook σε σελίδες που δεν είναι αρεστές στην κυβέρνηση. Εκτός των άλλων που έγραφε προηγουμένως η σ. Αλέκα απ' ότι μας ενημερώνουν έριξαν και την σελίδα του γκρουπ των αποφοίτων Αρσάκειων Σχολείων, όπου υπήρχε προτροπή στους απόφοιτους να καταγγείλουν περιστατικά από την θητεία του προφυλακισμένου  Λιγνάδη. Είχαμε και εμείς χτες δεχθεί μια τέτοια ηλεκτρονική επίθεση στο μπλοκ μας). 

 Επανερχόμαστε στο θέμα.

Αντιγράφουμε απ' αυτές τις ομιλίες που έγιναν κατά την συζήτηση νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό σύστημα, στο οποίο υπήρχε παράγραφος με την οποία εξαιρούνταν οι πρωταίτιοι της Χούντας από την αποφυλάκιση, καθώς είχαν καταδικασθεί για εσχάτη προδοσία.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: επίτιμος πρόεδρος τη Ν.Δ: «Κύριε υπουργέ, εγώ μέσα μου πιστεύω απόλυτα, ότι στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει - αυτό είναι παραπάνω από βέβαιο - όπως επίσης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη και η δημοκρατία συγχωρεί. κάποια ώρα συγχωρεί....  Στο τέλος - τέλος η συνεχής εξαίρεση από διατάξεις που ισχύουν για όλους τους Έλληνες θα μπορούσε ενδεχομένως από μιας πλευράς να θεωρηθεί και αντισυνταγματική. Γιατί, δηλαδή, ο πλέον στυγερός δολοφόνος ο οποίος προκάλεσε το κοινό αίσθημα, πρέπει να βγαίνει και πρέπει διαρκώς να εξαιρείται ο άνθρωπος ο οποίας διέπραξε αυτό το έγκλημα αδιαμφισβητήτως αλλά οι οποίος πλήρωσε ακριβά επί πολλά χρόνια το έγκλημα το οποίο διέπραξε».

Ανδρέας Λεντάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πολιτικής Ανοιξης, αναφερόμενος στους έγκλειστους Χουντικούς: «Εάν τελικά πεθάνουν στη φυλακή, τότε κύριε Υπουργέ, η δημοκρατία θα έχει διατηρήσει τη μνήμη της; Αυτό είναι το στοιχεία που διατηρεί τη μνήμα της δημοκρατίας; Δηλαδή ο βιολογικός θάνατος μέσα στη φυλακή; Τα 22 χρόνια δεν είναι επαρκής τιμωρία; Η δημοκρατία δεν είναι εκδικητικό ούτε τιμωρό καθεστώς απλώς και μόνο με την έννοια της εκδικητικότητας. Θέλει να σωφρονίσει από τη μία κάποιους επιδόξους καταλυτάς του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά τα 22 χρόνια νομίζω ότι αποτελούν την καλύτερη παραγγελία που θα μπορούσαν να δώσουν το αποτρεπτικό μήνυμα σε οποιονδήποτε επίδοξο καταλυτή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όμως το να παραμείνουν και να πεθάνουν μέσα στη φυλακή, αυτό πραγματικά καταλήγει να είναι απάνθρωπο και αντιδημοκρατικό».

Τότε είχαμε να κάνουμε με χουντικούς που προερχόταν από την μήτρα μήτρα της δεξιάς και το κόμμα της Ν.Δ. έδειχνε "κατανόηση". Τώρα έχουμε να κάνουμε με έναν αντίπαλο του καθεστώτος και η Ν.Δ., εκδηλώνει όλο το ταξικός μίσος στο πρόσωπο του και τον δολοφονεί, καταλήγει ο επιστολογράφος μας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

28 Φεβρουαρίου 2021 στις 9:09 μ.μ.

Ανδρεας Λεντακης;;;;σιγουρα;;;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger