Home » , » Απεργία πείνας Δ. Κουφοντίνα - Nα σταματήσει το μακάβριο παιχνίδι κυβέρνησης–μηχανισμών με τη ζωή του - Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του

Απεργία πείνας Δ. Κουφοντίνα - Nα σταματήσει το μακάβριο παιχνίδι κυβέρνησης–μηχανισμών με τη ζωή του - Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 | 8:35 μ.μ.

Από την ΟΚΔΕ πήραμε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα: 

 Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη και αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, λόγω επιβαρυμένης υγείας, καθώς έχει επαναλάβει στο παρελθόν και άλλες απεργίες πείνας για το δίκαιο αίτημά του να πάρει τις άδειες που προβλέπονται – και που η ταξική, αστική δικαιοσύνη εκδικητικά είχε μπλοκάρει και δεν του χορηγούνταν για 15 χρόνια.

Αυτή τη φορά, μόνο αίτημά του είναι να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά τη βίαιη μεταγωγή του από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Η μεταγωγή είναι αποτέλεσμα του καθεστώτος «εξαίρεσης» στο πρόσωπό του, μετά από φωτογραφική διάταξη ώστε να χειροτερέψουν οι όροι κράτησής του. Η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν του αναγνωρίζει ούτε τα δικαιώματα που κατοχυρώνει το ίδιο το σύνταγμα, με μόνο επιχείρημα ότι δηλώνει αμετανόητος για την πολιτική δράση και τις ιδέες του.

Πραγματοποιούν έτσι μια ξεκάθαρα εκδικητική δίωξη, ωθώντας τον στη φυσική εξόντωση. Για αρκετές μέρες, μέσα στην απεργία πείνας, τον κρατήσαν στην απομόνωση, σε διαρκή παρακολούθηση από κάμερες, προσπαθώντας να σπάσουν το ηθικό του. Βασανισμοί που βρίσκονται μέσα στον σχεδιασμό των φυλακών τύπου Γ.

Από κοινού κυβέρνηση, ΜΜΕ, ΕΛΑΣ, ακόμα και οι καταδικασθέντες φασίστες της Χρυσής Αυγής, ξερνάνε οχετό συκοφαντιών και τραμπούκικων επιθέσεων, στοχοποιώντας όσους τολμούν να διακηρύξουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα (όπως οι αλληλέγγυοι ακαδημαϊκοί). Ενώ όσοι τολμούν να διαδηλώσουν, αντιμετωπίζονται με απύθμενο μένος από τις δυνάμεις καταστολής. Φυσικά, εκτός όλων των άλλων, ο Μπογδάνος, αυτό το φασιστοειδές υποκείμενο, έτρεξε να ισχυριστεί ότι «οι πολιτικοί υποστηρικτές των τρομοκρατών είναι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία».

Ο μόνος που τρομοκρατεί την κοινωνία και απειλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι η κυβέρνηση, τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς. Που μέσα και από την εξόντωση του Κουφοντίνα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όποιον αγωνίζεται ενάντια στο αστικό κράτος και το κεφάλαιο, να επιβάλλουν μια γενική σιγή νεκροταφείου. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν έβαλαν σε κανένα καθεστώς «εξαίρεσης» και υπαγωγής στον τρομονόμο κανέναν Χρυσαυγίτη, αφήνοντας π.χ. τον Παππά να κυκλοφορεί ελεύθερος και τον Λαγό να σουλατσάρει ως ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες.

Η πάλη ενάντια στο καθεστώς «εξαίρεσης» και κατάργησης των πιο στοιχειωδών ατομικών και συνταγματικών δικαιωμάτων, ενάντια στο παιχνίδι με τις ζωές κρατούμενων, είναι κομμάτι της πάλης ενάντια στο νέο καθεστώς γενικής αστυνομοκρατίας, απαγόρευσης διαδηλώσεων και συναθροίσεων, εξοντωτικών προστίμων, ενοχοποίησης των πάντων για την πανδημία με την αθλιότητα της «ατομικής ευθύνης» - και γκεμπελικής μονοφωνίας των ΜΜΕξαπάτησης υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των μηχανισμών καταστολής. Αφορά κάθε εργαζόμενο και νέο που ασφυκτικά στη σημερινή άθλια κατάσταση. Είναι υποχρέωση κάθε κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης που μιλάει στο όνομα των εργαζομένων και του κινήματος. Με ένα μαχητικό, ενιαίο ταξικό μέτωπο, να υπερασπίσουμε έμπρακτα όλες τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ενάντια στη νέα δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα, που καθημερινά γίνεται όλο και πιο στυγνή αχαλίνωτη. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά!

Να δικαιωθεί άμεσα ο Δ. Κουφοντίνας, να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Όχι στο «καθεστώς εξαίρεσης» σε βάρος του.

Όχι στη δίωξη των αλληλέγγυων στον αγώνα του.

Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Με αγώνες να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger