Home » , » Για "να ΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" ...

Για "να ΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" ...

Από giorgis , Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 | 9:04 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πέσουμε στην λούμπα και όλη η προσοχή μας να εστιαστεί  σε μεμονωμένα σκάνδαλα, γεγονότα και πρόσωπα, ώστε να δημιουργηθεί η μαζική αίσθηση  ότι είναι μονόδρομος να βιώνουμε μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα. Η ανεργία, η φτώχια, η εκμετάλλευση και ο κρατικός αυταρχισμός να είναι καθημερινότητα μας.

Οτι δηλαδή μια χούφτα άτομα της παρασιτικής κομπραδόρικης αστικής τάξης, που θα 'λεγε και ο Νίκος Ζαχαριάδης μόνιμα θα σχεδιάζουν και θα καθορίζουν την ζωή μας, χωρίς εμάς και εναντίον μας. 

Ας το δούμε και αλλιώς. Να υποθέσουμε, δηλαδή, ότι είχαμε ένα μαγικό τρόπο και εξαφανίζαμε την παρουσία σκανδάλων, τύπου Χρηματιστηρίου, Εξοπλιστικών, Ζήμενς και δεν συμμαζεύεται. πράγμα που φυσικά δεν γίνεται αφού καπιταλισμός και διαφθορά είναι δεμένη όπως το νύχι με το κρέας. 

Αντε και να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας ότι ανάμεσα μας δεν θα κυκλοφορούσαν άτομα "ποιότητας" Ριχάρδου, Λιγνάδη και Φουρθιώτη. 

Και; Θα είχαμε ένα πολιτικό σύστημα όπου ο καθένας/ια θα απολάβανε αυτά που του αντιστοιχούν;

Θα είχαμε "ισονομία" και "ισοπολιτεία" για να χρησιμοποιήσουμε το δικό τους αστικό λεξιλόγιο;
Θα είχαμε ένα πολιτικό σύστημα όπου δεν θα υπήρχαν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοιμ καταπιεστές και καταπιεζόμενοι; 

Θα άλλαζε κάτι ουσιαστικά για την τάξη μας; 

Να το θέσουμε και αλλιώς. Πεσ' τε ότι δεν είχαμε υπουργούς που παίρνουν μίζες και ότι είναι όλοι τους ηθικοί και ενάρετοι. Οτι εξαφανιζόταν όλοι οι Τσοχατζόπουλοι, Παυλήδηδες και Παπαντωνίου. Θα εξαφανιζόταν η κοινωνική αδικία, ο ρατσισμός η εκμετάλλευση της εργατικής υπερεργασίας;  

Δεν έχει, λοιπόν, νόημα να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Η λύση είναι να ξεριζώσουμε την μήτρα που γεννάει τις δραματικές-προβληματικές καταστάσεις για την τάξη μας. Κι αυτή ονομάζεται καπιταλισμός. Ενα καθεστώς που δεν εκσυγχρονίζεται παρά μόνο ανατρέπεται. Κι είναι χρέος μας αυτό να το συνειδητοποιήσουμε για "να ΄ρθει  ανάποδα ο ντουνιάς" που έλεγε ο κομμουνιστής μπάρμπα-Κώστας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

31 Μαρτίου 2021 στις 9:52 μ.μ.

«Όταν ο Φουρθιώτης υποδεικνύει προσαγωγές φωτορεπόρτερ και οι αστυνομικοί εκτελούν, τότε η λέξη που περιγράφει ακριβώς τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα ξεκινάει από "μπ" και τελειώνει σε "λο". Ορισμένοι θεωρούν ότι θα μπορούσε να μην είναι η λέξη "μπάχαλο"...»
«Μπουγέλο» ή κάπως έτσι. Η εγκληματική συμμορία της ΝΔ είναι πλέον αρκετά πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό φαίνεται από τον πανικό τους. Ο κόσμος μπούχτισε με τη φυλακή, έτσι κάνουμε αυτό που νομίζουμε καλύτερο. Οι γαλάζιοι πλιατσικολόγοι λοιπόν ανοίγουν άρον – άρον τα καταστήματα, αφού πλησίασε ο καιρός των τουριστών και των πλειστηριασμών.
Άνοιξαν πέρυσι τον τουρισμό, άρχισαν να εκτοξεύονται τα κρούσματα. Άνοιξαν έπειτα τα σχολεία, έγινε ο χαμός δυο μήνες μετά! Τα ξαναέκλεισαν για να τα ανοίξουν πάλι χωρίς κανένα μέτρο το Γενάρη, αλλά με περισσότερους μπάτσους, και δυο μήνες μετά πάθαμε ξανά τη νίλα του Δράμαλη. Θα τα ανοίξουν όλα μέχρι τον Ιούνη, αφού χειρότερα δε γίνεται, περάσαμε σε ημερησίους θανάτους τη Σουηδία, που δεν πήρε ποτέ κανένα μέτρο. 76 νεκρούς έχουμε εμείς, 32 οι Σουηδοί!
Στην Οικονομία τέτοια λεηλασία δεν έχει ξαναγίνει! Είπα πως η ΝΔ στοίχησε σε ένα χρόνο 70 δις. Λοιπόν στοίχησε πολύ περισσότερο! 24 δις αύξηση χρέους, 23 δις το έλλειμμα, 15 δις η Ύφεση και 37 δις το μαξιλάρι των προηγούμενων που φαγώθηκε, μας κάνουν 99 δις. Με το πλιάτσικο στρογγυλά 100 δις το χρόνο! Οι μεγαλύτεροι πλιατσικολόγοι όλων των εποχών!
Και στους υπόλοιπους τομείς «βράσε ρύζι». Παιδεία; Διαλυμένη! Χωρίς καθηγητές, πτυχία κουρελού – ισοπέδωση με τα κολλέγια (νομίζω πως κανονικά τα Ελληνικά κολλέγια θα έπρεπε να γράφονται με ωμέγα), ξυλοδαρμοί μαθητών φοιτητών, φτώχεια και ανεργία.
Στα εργασιακά ακόμα χειροτέρα! Χούντα καταραμένη, Χούντα παντού. Χωρίς πλέον εργασιακά δικαιώματα, από το πρωί ως το βράδυ βγαίνει καθημερινά η ψυχή των εργαζομένων. Η αστική δικτατορία στην πραγματική της μορφή, αυτή του δήμιου και του δουλεμπόρου.
Ούτε δικαιοσύνη ούτε δημοκρατία. Μπάτσοι βαράνε και ρίχνουν πρόστιμα σε όποιον βρουν, γιατί βγαίνουμε από τα σπίτια μας! Στο μεταξύ δεκαετίες μετά την πτώση και αυτής της χούντας θα λένε οι φασίστες «Με το Μητσοτάκη κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα». Όταν κλέβουν το δημόσιο χρήμα τα παράθυρα τα έχουν ανοιχτά;
Και βέβαια τα σκάνδαλα. Που κάθε μέρα καινούρια περιττώματα προστίθενται στα παλιά. Οι μπάτσοι παίρνουν εντολές από νταβά! Άρα οι μπάτσοι τι είναι; Για το Λιγνάδη νέα στοιχεία, βίασε κι άλλους. Μεγάλοι περίπατοι, σκοιλ ελικικού, συγκαλύψεις τροχαίων και φυσικά προβοκατόρικα ψέματα.
Είναι το τελευταίο καταφύγιο. Αποφασίζουν πρώτα τον ένοχο και μετά κατασκευάζουν στοιχεία. «Αθώος στη φυλακή» είναι απείρως χειρότερο από το «άνθρωπος στη θάλασσα». Κι όμως όχι μόνο δεν βγάζουν τους αθώους Ινδιάνους, θα βάλουν μέσα κι άλλους ιθαγενείς, για να αποπροσανατολίσουν. Βλέπετε ακόμα και το Μάτι, όπου έκανε τη βρομοδουλειά γαλάζιος, ζητάνε πίσω τα οικήματα, οπότε δεν τους συμφέρει να το παίξουν. Παίζουν λοιπόν το Παππά και στήνουν νέα προβοκάτσια στη Μαρφίν. Δεν τους σώζει τίποτα λέμε. Θα πληρώσουν για τους χιλιάδες νεκρούς που σκότωσαν με την πολιτική τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger