Home » , , » Ακρως προβληματικά δημοσιεύματα διοχετεύει το υπουργείο Μπάτσων και καταστολής

Ακρως προβληματικά δημοσιεύματα διοχετεύει το υπουργείο Μπάτσων και καταστολής

Από giorgis , Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021 | 4:54 μ.μ.


Του Γ.Γ.

 Προφανώς οι σημερινές συνθήκες δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές που υπήρχαν το 1965. Τις μέρες του Ιούνη αυτού του χρόνου δηλαδή όταν ο αντισυνταγματάρχης, πρώην μέλος της αντικομμουνιστικής οργάνωσης του Γρίβα «Χ» και συνωμότης της παραστρατιωτικής οργάνωσης «ΙΔΕΑ» Γ. Παπαδόπουλος., ο μετέπειτα δικτάτορας οργάνωνε την προβοκάτσια η οποία έμεινε στην ιστορία ως "σαμποτάζ του Εβρου".

Ολα όμως δείχνουν ότι η κυβέρνηση των "αρίστων" είναι πανικόβλητη και αντιδράει σπασμωδικά. Και αν την γλύτωσε με κάποιες αμυχές με την περίπτωση του εκλεκτού της παιδοβιαστή, η απόφασή της να δολοφονήσει τον πολιτικό κρατούμενο Κουφοντίνα θα δημιουργήσει καταστάσεις που δύσκολα θα μπορεί να τις ελέγξει. 

Εκτός απ' αυτό σήμερα στον μηχανισμό μπάτσων και καταστολής προΐσταται ένας αδίστακτος πολιτικός γενίτσαρος που είναι ικανός για όλα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτερες σκευωρίες σε αγωνιστές (Περιπτώσεις, Γιάννη Σερίφη, Γιάννη Ξύδα, Ξ. Αβραμίδη, Α. Λεσπέρογλου κλπ), δημιουργήθηκαν επί της δικής του υπουργικής θητείας. Το να διοχετεύουν δηλαδή σήμερα οι μηχανισμοί του στην εφημερίδα του Μαρινάκη, ότι η αστυνομία εκτιμάει την πιθανότητα ενέργειας όπως αυτή που έκανε η 17 Ν στο στρατόπεδο του Συκουρίου, και να πιθανολογεί την δημιουργία νέων οργανώσεων μειοψηφικής ένοπλης βίας, είναι κάτι προβληματικό. .

Φυσικά δεν έχει νόημα να κάνουμε αυθαίρετες εκτιμήσεις. Πάντως το δημοσίευμα των "Νέων" το οποίο μας ξεκαθαρίζει ότι είναι τελεσίδικη η απόφαση της κυβέρνησης να δολοφονήσει τον Κουφοντίνα -το ενδεχόμενο να υποχωρήσει από τον αγώνα του ο πολιτικός κρατούμενος δεν υπάρχει- μόνο σε επικίνδυνες σκέψεις, ώς προς τις κυβερνητικές προθέσεις οδηγεί.

Αντιγράφουμε

 

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά την αποστολή κατεπείγοντος εμπιστευτικού εγγράφου της ΕΛ.ΑΣ. που προειδοποιεί για επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους και ενδεχόμενη αρπαγή βαρέος οπλισμού όπως ρουκετοβόλα και εκρηκτικά, σε μια επανάληψη της πολύκροτης υπόθεσης κλοπής οπλισμού την οποία πραγματοποίησε η 17 Νοέμβρη το 1989 από το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα.

Με βάση τις εξελίξεις στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας φοβούνται το ενδεχόμενο τροφοδότησης μιας νέας γενιάς τρομοκρατών, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο καταδικασμένος για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη απεργός πείνας δεν υποχωρήσει και συμβεί το απευκταίο.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν τον σοβαρό κίνδυνο να αναβιώσει -μετά από δύο χρόνια σιωπής- το λεγόμενο αντάρτικο πόλης με ανταποδοτικές, αιματηρές επιθέσεις. Το ενδεχόμενο για το οποίο προειδοποιεί η Ελληνική Αστυνομία το Πεντάγωνο θυμίζει τις κλοπές οπλισμού που έγιναν το 1989 από το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα και το 1977 από εκείνο της Ελευθερούπολης Καβάλας, με τα όπλα να καταλήγουν στην κατοχή μελών  του ΕΛΑ, της 17 Νοέμβρη και άλλων οργανώσεων.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται και η πρόσφατη υπόθεση της κλοπής αντιαρματικών όπλων και χειροβομβίδων από ναυτική βάση στη Λέρο τον Σεπτέμβριο του 2019 η οποία ήδη έχει ουσιαστικά μπει στο αρχείο, χωρίς όμως να να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. συντάχθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2021, περίπου στην 50ή ημέρα της απεργίας πείνας του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, κι έχει το τίτλο «Εντατικοποίηση μέτρων ασφαλείας περιμετρικά στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών και κτιρίων».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger