Home » , , » Κάλεσμα στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 17 Απρίλη

Κάλεσμα στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 17 Απρίλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 | 2:05 π.μ.

Μας στάλθηκε από τον Πολιτικό Χώρο ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

Κάλεσμα στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 17 Απρίλη

[Συγκέντρωση - Διαδήλωση Σάββατο 17/4 στις 12:00 – Προπύλαια]

Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα γεννά κρίσεις και αντιθέσεις ως δομικό στοιχείο της ύπαρξής του. Η κρίση στην οποία βυθίζεται το σύστημα παγκόσμια, μετά και το ξέσπασμα της πανδημίας, έχει οδηγήσει σε νέες ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και πυκνώνει τα σύννεφα του πολέμου πάνω από τους λαούς ολόκληρου του κόσμου. Με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, έγινε ξεκάθαρο ότι τα αστικά κράτη, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τον οικονομικό κύκλο παραγωγής που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, έντειναν την επίθεση στα εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα, στις λαϊκές-δημοκρατικές ελευθερίες και αύξησαν την κρατική τρομοκρατία και καταστολή φοβούμενα ότι η πολιτική-οικονομική και υγειονομική κρίση θα γυρίσει εναντίον τους. 

Επιπλέον, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που καταδυναστεύουν τους λαούς ολόκληρου του κόσμου, θέλουν να μετατρέψουν την κρίση που οι ίδιες γέννησαν σε ευκαιρία. Καθώς η τωρινή οικονομική κρίση φαίνεται να είναι ακόμα πιο έντονη από αυτή του 2008, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ειδικότερα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ (με προμετωπίδα την Γερμανία και την Γαλλία) επιδιώκουν την ισχυροποίηση της θέσης τους στην γεωπολιτική σκακιέρα, ισχυροποιώντας την παρουσία τους στις βάσεις που έχουν στις χώρες επιρροής τους, παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά χωρών όπως στην Ουκρανία, ξαναμοιράζοντας με άλλα λόγια τις σφαίρες επιρροής με αποτέλεσμα να γεννούν πολέμους από τους οποίους οι μόνοι χαμένοι είναι οι λαοί.

Η χώρα μας, εξαιτίας της οικονομικής, στρατιωτικής και πολιτικής εξάρτησης της από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, βρίσκεται στην δίνη αυτών των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Ο ερχομός του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου “Αιζενχάουερ” στη Σούδα είναι ενδεικτικός της έντασης που καλλιεργείται με την συγκέντρωση πολεμικού εξοπλισμού στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το γεγονός ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο είναι επιζήμιο για τον λαό της χώρας όσο και για τους γειτονικούς λαούς, οι οποίοι ήδη υφίστανται τις συνέπειες καθώς προσδένονται όλο και περισσότερο στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού με αποτέλεσμα να βαθαίνει η εξάρτησή τους σε όλες τις πτυχές της ζωής (υγεία, εργασία, παιδεία, λαϊκές-δημοκρατικές ελευθερίες). 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετώντας πιστά, ως πολιτικό προσωπικό της ντόπιας εξαρτημένης αστικής τάξης, τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό συνάπτει συμφωνίες και καλοδέχεται τους φονιάδες των λαών στον τόπο μας παρουσιάζοντας αυτή τη πολιτική ως ωφέλιμη για τον λαό ασπαζόμενη πλήρως την δήλωση του αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ ότι “ Η Ελλάδα είναι ένας νατοϊκός σύμμαχος καίριας σημασίας και στενός φίλος των ΗΠΑ, παρέχοντας σταθερότητα και συμβάλλοντας ενεργά στην ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων”.  

Η κατάσταση αυτή που δημιουργείται και οι κίνδυνοι που φέρνει για τον λαό πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από τη συγκρότηση και τη δυναμική παρουσία του ταξικού-λαϊκού-αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στο δρόμο. Ένα πλατύ και μαζικό κίνημα που θα βάλει ξανά στην κινηματική ατζέντα την πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τον εθνικισμό που καλλιεργεί ως αφήγημα το σύστημα για να διαχωρίσει τους λαούς και να αποπροσανατολίσει την εργατική τάξη με στόχο την προστασία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και τον φασισμό που χρησιμοποιείται ως εργαλείο επιβολής των συμφερόντων του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης.  

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ  ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ – ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Συγκέντρωση - Διαδήλωση Σάββατο 17/4 στις 12:00 - Προπύλαια 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger