Home » , » Ενας χρόνος χωρίς τον Περικλή ...

Ενας χρόνος χωρίς τον Περικλή ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Απριλίου 2021 | 5:53 μ.μ.

Η κρατική Εκκλησία είναι πάντοτε στο πλευρό του δημίου -υπάλληλος του κράτους είναι και αυτός- και ποτέ στο πλευρό του θύματος, που είναι μια κάποια παραλλαγή του Σατανά και ως εκ τούτου η τιμωρία του είναι δίκαιη ...  Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, σε αντίθεση με τη Ρωμαιοκαθολική, έχει δείξει τέτοιο σκοταδισμό στα λαϊκά δρώμενα που συγκρίνεται μόνο με τους φονταμενταλιστές του ακραίου Ισλάμ.

Περικλής Κοροβέσης

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή,  ένας πολύ ωραίος τύπος που κατά λάθος βρέθηκε για ένα διάστημα βουλευτής του Συνασπισμού. Ο Περικλής Κοροβέσης. 
Για όσους τον γνώρισαν ξέρουν ότι ήταν ένας άνθρωπος με πάθη, αγαπούσε το ποτό και τις γυναίκες και παράλληλα ήταν ένας σπουδαίος λαϊκός διανοούμενος.

Γεννήθηκε στις 20 Ιούλη 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Σπούδασε Θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη και άλλων στο Παρίσι. 
Από μικρή ηλικία μετείχε στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της αριστεράς.

Ο Π. Κ. βασανίστηκε απάνθρωπα απ’ τα καθάρματα του ΕΑΤ-ΕΣΑ στην διάρκεια της 7χρονης δικτατορίας. Ήταν ο άνθρωπος που μέσω του βιβλίου του "Ανθρωποφύλακες" έκανε γνωστά τα βασανιστήρια της Χούντας σε όλο τον κόσμο. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger