Home » , » Μένιος Φουρθιώτης: Πάντων των ανθέων αρωματικότερο

Μένιος Φουρθιώτης: Πάντων των ανθέων αρωματικότερο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Απριλίου 2021 | 7:18 μ.μ.

Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης - Documento

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Μωυσής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο Σερίφης, η Σοφία Νικολάου η Κυρία των Αναθέσεων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο Μέγας Φιλάνθρωπος. Και ο Μένιος (Μαίνανδρος-Γεώργιος ίο επίσημο) Φουρθιώιης είναι ο Φορέας.
Των αξιών, των ιδεών, του ήθους, της αριστείας του συστήματος που μας εξουσιάζει. Αν ο Μητσοτάκης είναι ο φύλαρχος αυτής της εκλεκτής φυλής, ο Μαίνανδρος είναι ο σαμάνος της. Ο ιερέας της θρησκείας που ασκείται σε υπόγειες στοές όπου ισχυροί άνθρωποι συνάπτουν ισχυρούς δεσμούς. Με τις συμβουλές του Νίκου Γεωργιάδη, τη σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη και την ιδεολογική κάλυψη του Μαινάνδρου Φουρθιώιη η παtρίς δεν έχει να φοβάται τίποτε. Ιδιαίτερα όταν παιδικές χορωδίες τονώνουν κατά καιρούς το εθνικό φρόνημα των πρωταγωνιστών.

Πώς κι από που μας προέκυψε αυτή η κορυφαία προσωπικότητα, ο πάντων των αγίων αγιότερος, πάντων των αξίων αξιότερος και πάντων των ανθέων αρωματικόtερος; 
Από το θερμοκήπιο των φίλων του έθνους και του Κυριάκου φυσικά, από πού αλλού; Τα είχε τα ταλέντα του βέβαια. Τηλεπωλητής, αστέρας της trash TV, μάνατζερ της Τζούλιας, κατάφερε να έχει μια παραγωγή μελιού -είναι και γλυκός ο μπαγάσας- που έκανε τη φυλή να λιώνει από έρωτα ιδεών. Ως εκ τούτου όχι μόνο υιοθετήθηκε στα υπόγεια, αλλά αναδείχτηκε και ως υπόδειγμα κάθεστωτικής επιτυχίας στα ανώγεια. Και να εκδότης, ιδιοκτήτης αλυσίδας διαδικτυακάς ενημέρωσης, υποψήφιος για υποψήφιος του κόμματος της τάξεως, πρόθυμος αποδέκτης χορηγιών και οδηγιών όπως αυτές ορίζονται στις διάφορες λίστες ο Μένιος.

Δεν είναι ο πρώτος, όμως, ούτε ο τελευταίος που στο απόγειο της επιτυχίας του η βάσκανος μοίρα του έστησε κακό καρτέρι. Ο φθόνος των συμπατριωτών του τον έπληξε βάναυσα. Τους πείραξε, έθιξε, ενόχλησε, εξόργισε το γεγονός ότι η φυλή που φυλάει της πατρίδος τα ιερά τού είχε διαθέσει καμιά δεκαπενταριά αστυνομικούς φρουρούς. Και κάποια υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κάποια στιγμή η καταιγίδα της θωρακισμένης λιμουζίνας και να γίνει της καραντίνας σε υπόγεια και ανώγεια. Μια καταιγίδα από φτύσιμο που έφτασε μέχρι το Μαξίμου και την Κατεχάκη και είχε αποτέλεσμα να μείνει ο Μένιος και χωρίς φρουρά, αλλά και χωρίς ουρά. Του την έκοψαν οι εμπαθείς τη στιγμή που αποφάσισε -μοιραίο λάθος- να αρχίσει τις μηνύσεις εναντίον εκείνων που θα έπρεπε να φοβάται.

Του πήρε ο Βαξεβάνης το φωτοστέφανο, του πήρε ο Πολάκης τα μιστά, τον πήραν τα «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ στο ψιλό γαζί· Και του μείναν η Νανά και τ' αχαμνά. Αποκαλυπτικά, ό,τι κι αν πεις. Αλλά ας μη βιαστεί ο λαός της αναρχίας να χαρεί. Διότι στις μέρες μας οι Μένιοι διαθέτουν υψηλή προστασία. Ασε να ξεχαστεί λίγο και... οι Παππάδες της άλλης όχθης να προσέχουν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger