Home » , » Ολοι στον δρόμο - Ολοι στον αγώνα απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη

Ολοι στον δρόμο - Ολοι στον αγώνα απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 | 12:40 μ.μ.

Από την ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, λάβαμε και παραθέτουμε

Η ντόπια εξαρτημένη ολιγαρχία που επικυρώνει την κυριαρχία της μέσα από την σχέση πολιτικής-οικονομικής-διπλωματικής- στρατιωτικής εξάρτησης από το ξένο κεφάλαιο, σηκώνει το γάντι με όχημα τον παραδοσιακό υπηρέτη της ιμπεριαλιστικής- αστικής πολιτικής, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η ακροδεξιά γιάφκα που επικρατεί εντός της κυβέρνησης, σε πλήρη σύμπνοια με τα πιο φασιστικά κομμάτια του κρατικού μηχανισμού- δικαστική εξουσία, αστυνομία- στελεχώνει μαζικά με πληθώρα κρατικών συμμοριών το κράτος χωροφύλακα, προληπτικά και προειδοποιητικά απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό, για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, την στιγμή που η εγκληματική-δολοφονική και αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της έχει οδηγήσει σε πλήρη διάλυση του ΕΣΥ και σε χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας.

Η κεντρική μάχη που επιδιώκουν να δώσουν η ντόπια εξαρτημένη ολιγαρχία και η κυβέρνησή της, αφορά το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη, το οποίο σαν οδοστρωτήρας θέλει να τσακίσει κεκτημένα με αίμα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Είναι μια κήρυξη πολέμου από την σκοπιά της κυβέρνησης, για τις ανάγκες της εγχώριας άρχουσας τάξης και του Ευρωπαϊκού Ιμπεριαλισμού. 

Η απονέκρωση της δυνατότητας της πάλης του λαού και της εργατικής τάξης μέσα από τον νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, η κατάργηση του λαϊκού ασύλου και η είσοδος της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια για να καμφθούν και να ποινικοποιηθούν οι αγώνες της νεολαίας μέσα από τα συλλογικά όργανα πάλης της, αποτέλεσαν κεντρικά κομμάτια του σχεδιασμού για την πρόληψη, τον έλεγχο και το αστικά νομοθετημένο τσάκισμα των συλλογικών εργατικών- λαϊκών αγώνων.
Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, είναι μια ακόμη, η πιο επιθετική μέχρι στιγμής, όψη της ιμπεριαλιστικής- αστικής πολιτικής που πρέπει να εκφραστεί στον τόπο μας για να εξαθλιώσει ακόμη περαιτέρω την ήδη εξαθλιωμένη εργατική τάξη και τον λαό, την στιγμή που ο εφεδρικός στρατός της εργατικής τάξης, οι άνεργοι, προβλέπεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα της εξόδου από το lockdown.

Το αντεργατικό έκτρωμα θέλει να χτυπήσει κατακτήσεις που έχουν επικρατήσει με το αίμα της εργατικής τάξης και του λαού, βγάζει στην παρανομία επίσημα και θεσμικά την κατάκτηση του 8ωρου, ποινικοποιεί τα σωματεία-τα συνδικάτα και την συνδικαλιστική πάλη. Με βάση τις διαρροές που προκύπτουν από τα μέσα ενημέρωσης, στόχος της άρχουσας τάξης και του διεθνούς κεφαλαίου είναι τα σωματεία να τεθούν κάτω από τον ζυγό του κρατικού ελέγχου μέσα από το μητρώο πραγματικών δικαιούχων σε συνέχιση της νομοθεσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να βγει στην παρανομία η απεργία μέσα από την διευκόλυνση των συνδικαλιστικών διώξεων και την θεσμική αποτύπωση δυσμενών όρων για την προκήρυξη απεργίας για χάρη της εύρυθμης λειτουργίας του κοινωνικού συνόλου- επί της ουσίας την συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου (σε πολλούς κλάδους θα επιβληθεί προσωπικό ασφαλείας 40%). 

Ο χρόνος εργασίας θα ρυθμίζεται μέσα από την ατομική επικοινωνία των εργαζόμενων με τα αφεντικά, μια ανεξέλεγκτη διαδικασία που στο πλαίσιο της εργοδοτικής τρομοκρατίας θα τσακίσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση των εργαζόμενων απέναντι στο κεφάλαιο. Οι υπερωρίες θα αυξηθούν και θα γίνουν και με την βούλα απλήρωτες, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας θα ισχύσει και για άλλους κλάδους δουλειάς από τους υπάρχοντες, διαλύοντας κάθε έννοια ξεκούρασης για ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό της εργατικής τάξης και του λαού.

Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις γειτονιάς στις 24 Απρίλη με σκοπό την διαμόρφωση των πολιτικών όρων μαζικοποίησης του συνολικού αγώνα των δυνάμεων του εργατικού- λαϊκού κινήματος απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα, με στόχο να αποσυρθεί από κάθε κοινοβουλευτικό διάλογο. Θέλουμε να αποτελέσουν σταθμό για την οργάνωση μιας κόκκινης και ταξικής-απεργιακής πρωτομαγιάς την 6η Μάη, με ενότητα στον δρόμο όλων των δυνάμεων του εργατικού- λαϊκού κινήματος. Αποτελεί πολιτικό καθήκον να διαμορφωθούν οι πολιτικοί και οργανωτικοί-υλικοί όροι ώστε να βγει στο προσκήνιο η κινητήρια δύναμη της ιστορίας, η οργανωμένη και ανοργάνωτη εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία και με κοινό βηματισμό, με ουσιαστική κατεύθυνση να τσακίσουν την ιμπεριαλιστική- αστική πολιτική και την κυβέρνηση εκφραστή αυτών των συμφερόντων. 

Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, σε κάθε χώρο δουλειάς να μπει η σπίθα της αντίστασης, να ξαναπιαστεί το νήμα από την μεγαλειώδη διαδήλωση της Νέας Σμύρνης και των διαδηλώσεων που προέκυψαν σε δεκάδες γειτονιές Πανελλαδικά,να ισχυροποιηθεί και να δυναμώσει το στρατόπεδο του λαού και της εργατικής τάξης και να πνίξει σαν τεράστιο λαϊκό ποτάμι την κυβερνητική πολιτική.

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου Ηλέκτρα Αποστόλου που συμμετέχει στο μπλοκ του Συντονισμού Κατοίκων Γκύζη- Σάββατο 24 Απρίλη 12:00 Πλατεία Γκύζη για Συγκέντρωση και πορεία στην Γειτονιά του Γκύζη

Καλούμε στην Νέα Ιωνία- Πλατεία Σημηριώτη 12:00- Σάββατο 24 Απρίλη

Στηρίζουμε την Μοτοπορεία του ΣΒΕΟΔ- Σάββατο 24 Απρίλη 14:00 Πεδίον του Άρεως


ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΛΑΟΣ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΩΣ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger