Home » , , » Κούλης: Ο σταρ της .. ελικοπτεράδας

Κούλης: Ο σταρ της .. ελικοπτεράδας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 23 Μαΐου 2021 | 12:08 π.μ.


Πριν απ' όλα πρέπει να σημειώσουμε κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Μετά από πάρα πολλούς μήνες το Documento κυκλοφορεί με πέντε ολοσέλιδες διαφημίσεις. Κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. 

Ο λόγος είναι ότι ο εκδότης του εντύπου Κώστας Βαξεβάνης, είχε παρουσιαστεί επώνυμα και κατάγγειλε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να στραγγαλίσει οικονομικά το εκδοτικό του εγχείρημα. Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει με λευκή την 3η σελίδα, της εφημερίδας όπου παραδοσιακά τοποθετείται διαφήμιση, και με ένα να λιτό και δηκτικό κείμενο πληροφορούσε τους αναγνώστες του: «Εδώ θα έμπαινε η διαφήμιση που έκοψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης». 

Για να μην αφήσει, μάλιστα σε κανέναν αμφιβολία για τον ισχυρισμό του ο Κ. Βαξεβάνης τόνισε σε κείμενο του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης "θυμίζοντας ενωματάρχη του '60, τηλεφωνεί αυτοπροσώπως σε επιχειρηματίες και τους ζητά να κόψουν τη διαφήμιση στο Documento. Και επειδή μάλλον δεν προλαβαίνει, βάζει και το επιτελείο του να καλεί όσους μπορεί στο Μαξίμου για να τους δίνει το μήνυμα". 
Σ' αυτή την πολύ σοβαρή καταγγελία το Μέγαρο Μαξίμου τήρησε σιγή ασυρμάτου. Το ότι τώρα πέντε επιχειρηματικοί όμιλοι επιλέγουν να διαφημιστούν σ' αυτό το έντυπο, είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. 

Κι αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένο ο δημοσιογράφος-εκδότης δεν έβαλε καθόλου "νερό στο κρασί" του αν κρίνουμε και από το κύριο θέμα με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα το Documento. Ας δούμε αποσπάσματα από το συγκεκριμένο άρθρο που το υπογράφουν οι Βασίλης Ανδριανόπουλος και Μάριος Αραβαντινός:

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να μη δίνει στη δημοσιότητα το μισθωτήριο του ελικοπτέρου με το οποίο ταξίδεψε μαζί με τη Μαρέβα Μητσοτάκη από την Τήνο στην Αθήνα, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα αν υποκρύπτεται κάποια «δωρεά» από αυτές που τείνει να δέχεται ο πρωθυπουργός.

• Οι αγάπες για τις μετακινήσεις με ελικόπτερα και τους μιντιάρχες δεν κρύβεται...

Στο εύλογο ερώτημα ποιας εταιρείας το ελικόπτερο χρησιμοποίησε -επιβιβάστηκε με ακόμη τρία άτομα-, ο πρωθυπουργός δεν έκρινε σκόπιμο να δώσει απάντηση. Επειτα από σχετική ερώτηση που δέχτηκε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός μετέβη στην Τήνο για ιδιωτική επίσκεψη με το πλοίο της γραμμής Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμά του μίσθωσε ιδιωτικό ελικόπτερο για την επιστροφή του στην Αθήνα, επιλέγοντας να μη μετατρέψει σε ταξί τα ελικόπτερα του στρατού».

Το πρώτο δεδομένο από την επίμαχη απάντηση -πέρα από τη μη αποκάλυψη των στοιχείων μίσθωσης του ελικοπτέρου- είναι πως μολονότι γίνεται λόγος για αλλαγή στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αυτό φαίνεται ότι είναι ψευδές. Κι αυτό γιατί μετά την άφιξή του στην Αθήνα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ο πρωθυπουργός παρευρέθηκε σε σχήμα -συμμετείχε και ο Σωτήρης Τσιόδρας- στο οποίο συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας. Το συγκεκριμένο σχήμα συνεδριάζει -υπό την παρουσία του πρωθυπουργού- σχεδόν κάθε Δευτέρα και φαντάζει απίθανο να συγκροτήθηκε εκτάκτως την περασμένη Δευτέρα.

Ως αποτέλεσμα, το επόμενο ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να επιστρέφει από την Τήνο με ελικόπτερο, πτήση που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento, στοιχίζει περίπου 4-5 χιλιάδες ευρώ

Το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός μίσθωσε το συγκεκριμένο ελικόπτερο αλλά δεν δίνει στη δημοσιότητα το μισθωτήριο. Ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός φέρεται σαν να μην είναι δημόσιο πρόσωπο. Σαν να μην πιστεύει ότι οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Σαν να μην έχει αναπτυγμένο ίο αίσθημα της ενσυναίσθησης. Κάτι που είχε επιβεβαιώσει και όταν είχε κάνει αίτηση στον ΟΠΕΚΕΓΙΕ για να λάβει αποζημίωση -ως πλημμυροπαθής- για καταστροφές που προκλήθηκαν σε 50 ελαιόδεντρα.

Ετσι όμως ο οποιοσδήποτε κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι ο πρωθυπουργός, γόνος μιας από τις πιο πλούσιες οικογένειες της χώρας, στην πραγματικότητα δεν μίσθωσε το ελικόπτερο, αλλά του παραχωρήθηκε από κάποιον επιχειρηματία.
 Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά. Εκτός βέβαια αν ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να πραγματοποιεί δωρεάν ταξίδια με εναέρια μέσα που του παραχωρούν φίλοι του επιχειρηματίες για άγνωστους λόγους.

Σύμφωνα με τα σχέδια πτήσης που έχει σην κατοχή του το Documento, το ελικόπτερο ECE35 που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός είναι της εταιρείας Airlift.  

Το αεροταξί των καναλαρχών

To Documento επικοινώνησε με την Airlift προκειμένου να μας απαντηθεί πόσο στοίχισε το ταξίδι του πρωθυπουργού, αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση. 

Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας Airlift, ιδιοκτήτριας του συγκεκριμένου ελικοπτέρου. 
Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Νίκος Νιάβαρης, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης μαζί με τον Πάνο Κυρια- κόπουλο της κυπριακής εταιρείας Visbia Media Productions Limited. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μέτοχος κατά 51,36% της εταιρείας Νέα Τηλεόραση ΑΕ, η οποία κατέχει το Star Channel.

Πρόκειται για στοιχείο που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί ελικόπτερο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην ελληνική τηλεόραση. 

Οπως έχει αποκαλύψει το Documento, το πρωί της 12ης Αυγούστου 2018 το ελικόπτερο του ισχυρού άνδρα του Ant 1 Θοδωρή Κυριακού έφυγε από το Πόρτο Χέλι με προορισμό τα Χανιά, όπου παρέλαβε τη Μαρέβα Μητσοτάκη και τη μετέφερε στη βίλα του Θ. Κυριάκού στο Πόρτο Χέλι.

Λίγες ώρες μετά, το μεσημέρι της Κυριακής, το ελικόπτερο επέστρεψε στα Χανιά, όπου παρέλαβε τον Κυρ. Μητσοτάκη και ακόμη έναν επιβάτη, ο οποίος στα σχέδια πτήσης αναφερόταν ως MPAHALAKIS I, με προορισμό επίσης τη βίλα του Θ. Κυριάκού στο Πόρτο Χέλι. Η παρέα των τριών φιλοξενήθηκε στη βίλα του Θ. Κυριάκού.  για ένα και μόνο βράδυ. Οπως προέκυπτε από το σχέδιο πτήσης, το ελικόπτερο αναχώρησε την επομένη, 13 Αυ- γούστου 2018, από το Πόρτο Χέλι για τα Χανιά.

Οπως τότε, έτσι και χώρα που αποκαλύπτεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα ελικόπτερα ισχυρών ανδρών των ελληνικών media σαν ... ταξί, ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται την ανάγκη να λογοδοτήσει. Σαν να είναι αυτονόητο ότι μπορεί να διατηρεί τέτοιου είδους σχέσεις με τους ιδιοκτήτες των Μέσων που έχουν χρηματοδοτηθεί αφειδώς μέσω της λίστας Πέτσα και τα οποία στηρίζουν απροκάλυπτα, ακόμη και αποκρύπτοντας μη αρεστές ειδήσεις, την κυβερνητική γραμμή.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger