Home » , » Απόλαυση το ότι οι "άριστοι" του επιτελικού κράτους παρουσιάζονται δημόσια σαν καρπαζοεισπράκτορες από τους καπιταλιστές (Βίντεο)

Απόλαυση το ότι οι "άριστοι" του επιτελικού κράτους παρουσιάζονται δημόσια σαν καρπαζοεισπράκτορες από τους καπιταλιστές (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 | 11:02 μ.μ.


Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.

Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.

Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;

-Από τον ιστορικό λόγο του Αρη Βελουχιώτη στην Λαμία

Το παρακάτω βιντεάκι πέρα απ' το ότι μπορεί να θεωρηθεί και μια ολόκληρη πολιτική ανάλυση είναι και απολαυστικό. Είναι ταυτόχρονα και η καλύτερη επιβεβαίωση ότι μας κυβερνάει ένα υπηρετικό προσωπικό των πλουτοκρατών και μάλιστα κάποιοι καπιταλιστές φτύνουν στις θεραπαινίδες τους δημόσια και κατάμουτρα. 

Εχει κάθε περιθώριο να διασκεδάζει ο Κώστας Βαξεβάνης, αφού το έντυπο που εκδίδει αποκάλυψε ότι ο καπιταλιστής εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδη είναι ο "ευεργέτης" της πρωθυπουργικής οικογένειας αφού χρηματοδότησε την εταιρεία της πρωθυπουργικής συζύγου  Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, Zeus+Dione μέσω παναμέζικης οffshore  δίνοντας περίπου 800 χιλιάδες ευρώ. και μάλιστα στην ζούλα. 

 Προφανώς και αυτό το θέμα δεν θα εμφανιστεί στα Πετσωμένα ΜΜΕ. Αλλωστε πώς να δικαιολογήσουν τον υπουργό ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος κάθετε αμήχανος και ακούει τον εφοπλιστή να του λέει;: «Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger