Home » , » Ενωμένη εργατιά- Εφιάλτης του συστήματος

Ενωμένη εργατιά- Εφιάλτης του συστήματος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 | 6:37 μ.μ.

Από την Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών, λάβαμε και παραθέτουμε:

Ένα κόκκινο ποτάμι διανομέων απλώνεται από άκρη σε άκρη ολόκληρης της Ελλάδας.

Άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου, αποδεικνύουν πως όταν η εργατική τάξη ενώνεται και βάζει μπροστά τα κοινά της συμφέροντα, τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει και το μήνυμα της ανυπακοής,της σύγκρουσης και της αντίστασης φτάνει σε κάθε γειτονιά,σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Σαν Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών στηρίξαμε την σημερινή στάση εργασίας, συμμετείχαμε στη μοτοπορεία που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως, έκανε στάση στο Υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στα γραφεία της E-FOOD. Έξω από τα γραφεία της E-FOOD, οι κρατικές κατασταλτικές συμμορίες έδειξαν τα «όρια διαλόγου και συναίνεσης» των αφεντικών.

Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες διανομείς αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα και κλιμάκωση με 24ώρη απεργία την Παρασκευή στις 24 Σεπτέμβρη.

Να σταθούμε πλάι τους, μαζικά-πλατιά- οργανωμένα-δυναμικά και να απαιτήσουμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση και φωτογραφίες από την συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και την μοτοπορεία που οργανώθηκε από το σωματείο του ΣΒΕΟΔ-Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου για Ταχυμεταφορείς (courier), Ταχυδιανομείς και το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Η πρώτη επίθεση του κεφαλαίου εκμεταλλευόμενη το νέο εργασιακό τερατούργημα Χατζηδάκη συνέβη από την εταιρεία e-food.

Μία εταιρεία η οποία πλούτισε κυριολεκτικά στραγγίζοντας τους εργαζόμενούς της εν καιρώ πανδημίας λόγω της υπέρμετρης αύξησης των παραγγελιών.

Εν μία νυκτί ενημέρωσε μέσω μηνυμάτων εκατοντάδες εργαζόμενους της πως δεν είναι δυνατή η ανανέωση της σύμβαση τους ως μισθωτοί, προτείνοντας παράλληλα τη freelancing συνεργασία.

Μετά την πρώτη θύελλα αντιδράσεων η εταιρεία ανασκεύασε την πρόταση μιλώντας για «παρεξήγηση» και πως στην πραγματικότητα πρότεινε είτε ανανέωσης σύμβασης είτε freelancing συνεργασία. Η πραγματικότητα όμως είναι μία, σκληρή και ταξική.

Η e-food που υπερδιπλασίασε τα κέρδη της τα τελευταία δύο έτη πάνω στον ιδρώτα και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι χιλιάδες διανομείς της, τώρα τους ζητάει και τα ρέστα.

Freelancing συνεργασία σημαίνει περαιτέρω ξεζούμισμα, λιγότερα δικαιώματα και πληρωμή ενσήμων και ανασφάλειας από την τσέπη του εκάστοτε διανομέα.

Η οργάνωση των εργαζομένων, η μαχητική πάλη τους ενάντια στην εργοδοσία και τους συνεργάτες της, με στάσεις, με απεργίες, με συνδικαλισμό είναι ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί η απαράδεκτη αυτή πρόταση αλλά και το συνολικότερο καθεστώς ανασφάλειας και εκμετάλλευσης.

Η ενότητα της εργατικής τάξης όπως αποτυπώνεται μέσα από μαζικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστεί, να ενδυναμωθεί και να λάβει χαρακτήρα αναμέτρησης με την πολιτική της εργοδοσίας και του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Τα μηνύματα που φτάνουν από τη γείτονα χώρα Ιταλία και συγκεκριμένα την Φλωρεντία, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι μαχητικά και οργανωμένα βγαίνουν στο δρόμο για να αντισταθούν απέναντι στο κλείσιμο των εργοστασίων και τις απολύσεις στέλνει μήνυμα αντίστασης και στον εργαζόμενο λαό του τόπου μας.

Το σύνολο του εργαζόμενου λαού και του λαϊκού κινήματος οφείλει να σταθεί στο πλάι των διανομέων της e-food, να αγκαλιάσει τα αιτήματά τους και να απαιτήσει μαζικά, οργανωμένα και μαχητικά την ικανοποίησή τους.

Ας είναι η πάλη ενάντια στη συγκεκριμένη εγκληματική πρόταση μία σπουδαία αρχή για την οργάνωση όλων των εργαζομένων της e-food, και συνολικά της εργατικής τάξης να δείξει ξανά πως μαζικά,οργανωμένα και δυναμικά δεν σκύβει στο κεφάλι αλλά απαντάει πιασμένη αλυσίδα απέναντι στην ανθρωποφαγία των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ- ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger