Home » , , » Δικό τους το κράτος, δικές τους και οι offshore επίσης

Δικό τους το κράτος, δικές τους και οι offshore επίσης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 | 6:14 μ.μ.

"Οπου καυγάς και σπάσιμο όπου ανωμαλία, εγώ θα 'χω  τραβήγματα, εγώ θα 'μαι η αιτία" τραγουδούσε σε ένα ρεμπέτικο άσμα το Βαγγέλης Περπινιάδης. Αυτοί, λοιπόν οι στίχοι μας ήρθαν στο μυαλό διαβάζοντας ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα που υπογράφει ο Βαγγέλης Τριάντης στην ιστοσελίδα του "Documento.

Πραγματικά μένεις άφωνος που πέρα απ' τους χρήστες του διαδικτύου μ αυτή την είδηση δεν ασχολείται κανένα ΜΜΕ.

Η εισαγωγή του κειμένου που αναφέραμε γράφει: "Σάλος και σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει τόσα στα social media όσο και στις τάξεις των εργαζομένων αναφορικά με τις «εργασιακά βίαιες» αλλαγές που προωθεί η γνωστή online delivery εταιρεία efood. Πρόκειται για μία από τις πρώτες εφαρμογές του κατάπτυστου εργασιακού νόμου του Κωστή Χατζηδάκη από τον οποίο επωφελούνται συνέταιροι της πρωθυπουργικής οικογένειας και ιδιοκτήτες της efood και δημιουργούν συνθήκες «δουλείας» στο delivery.

Συγκεκριμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ONLINE DELIVERY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», της εταιρείας efood δηλαδή, ως διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης. Ιδρυτής της εταιρείας και επίσης διευθύνων σύμβουλος είναι ο αδερφός του Παμίνος Κυρκίνης για τον οποίο έχουν υπάρξει ουκ ολίγα διθυραμβικά δημοσιεύματα. Με τον Κωνσταντίνο Κυρκίνη συνδέεται προσωπικά το πρωθυπουργικό ζεύγος. Συγκεκριμένα όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr ο Κωνσταντίνος – Πέτρος Κυρκίνης είναι ο άνθρωπος που λειτουργεί ως βιτρίνα της κυρίας Μητσοτάκη".

Συμπυκνώνοντας το συμπέρασμα που προκύπτει απ' αυτή την αποκάλυψη, ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξαβάνης αναφέρει σε κείμενο του στο f/b. 

"Η εταιρεία e-food η οποία μέσα σε μια νύχτα από την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, δημιουργεί ένα εργασιακό μεσαίωνα και καθιερώνει τη δουλεία στο delivery, ανήκει στο συνέταιρο της συζύγου του πρωθυπουργού, στην offshore εταιρεία της στα νησιά Κέυμαν. Τι δεν καταλαβαίνεις; Μπάτε φίλοι αλέστε, δικό μας είναι το κράτος. Και οι offshore επίσης".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger