Home » , , » TKP/ML - ΚΚΕ(μ-λ) | Ο Αμπιμαέλ Γκουσμάν ζει στον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Περού (25/9)

TKP/ML - ΚΚΕ(μ-λ) | Ο Αμπιμαέλ Γκουσμάν ζει στον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Περού (25/9)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 | 5:42 π.μ.


Λάβαμε και δημοσιεύουμε

 Ο Αμπιμαέλ Γκουσμάν ζει στον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

Δεν ήταν αρκετά τα 29 χρόνια απομόνωσης, για τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Περού, σε ειδικό κλουβί αλλά και ούτε η άρνηση ουσιαστικής ιατρικής φροντίδας τον τελευταίο καιρό που η υγεία του επιδεινωνόταν. Ακόμα και μετά τον θάνατό του ο Πρόεδρος Γκονζάλο (Αμπιμαέλ Γκουσμάν) φοβίζει την άρχουσα τάξη του Περού και τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Για αυτό και δεν δίνουν την σωρό του στους συντρόφους του και ψήφισαν ειδικό νόμο για την αποτέφρωση των πολιτικών κρατουμένων.

Ο θάνατος του Αμπιμαέλ Γκουσμάν πυροδότησε ένα νέο γύρο αντικομουνιστικής υστερίας στο Περού και διεθνώς. Παρακολουθούμε μια πρωτοφανή και συντονισμένη εκστρατεία δαιμονοποίησης, συκοφάντησης και παραχάραξης των πραγματικών δεδομένων της ένοπλης αναμέτρησης στο Περού στις δεκαετίες 1980-1990. Οι υπεύθυνοι για μαζικές σφαγές αμάχων αγροτών, φοιτητών και συνδικαλιστών, οι φασίστες στρατιωτικοί που πρωταγωνίστησαν στα βασανιστήρια, σε εξαφανίσεις, εξωδικαστικές εκτελέσεις και άλλες εγκληματικές πράξεις και οι διεφθαρμένοι αστοί πολιτικοί, οι έμμισθοι υπάλληλοι της Ουάσιγκτον και της CIA, κατηγορούν τους κομμουνιστές για βία και τρομοκρατία! Αυτοί που έφτασαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έως και μαζικό πρόγραμμα στείρωσης του πληθυσμού των αυτοχθόνων γυναικών στις Άνδεις, αυτοί που κατέκλεψαν τον πλούτο της χώρας, αυτοί που κρατάνε με την βία την πλειοψηφία του λαού στην φτώχεια και στην αμορφωσιά έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τους κομμουνιστές ως τέρατα!

Να παραδοθεί άμεσα η σορός του Αμπιμαέλ Γκουσμάν στους συντρόφους του.

Οι κομμουνιστικές ιδέες και το κομουνιστικό κίνημα δεν τρομοκρατούνται.

Καταγγέλλουμε το αντιδραστικό καθεστώς του Περού και τους Ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ σαν μοναδικούς υπεύθυνους για τα δεινά, την φτώχεια και τους θανάτους του λαού του Περού και των λαών τη Λατινικής Αμερικής.

Το ΤΚP/ML και το ΚΚΕ(μ-λ) καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 

το Σάββατο 25/9 στις 12:00, στην Πρεσβεία του Περού (Κουμπάρη 2)

Προσυγκέντρωση 11:30 π.μ., Μετρό Ευαγγελισμού

Πηγή

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger