Home » » Αλληλεγγύη στους αγωνιστές Γ. Καλαϊτζίδη και Ν.Ματαράγκα

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές Γ. Καλαϊτζίδη και Ν.Ματαράγκα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 | 12:00 μ.μ.

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

📣 [Παρασκευή 29 Οκτώβρη 11:00 στο Εφετείο Αθηνών]

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 εκτελείται στα Εξάρχεια ο Χαμπίμπι- έμπορος ναρκωτικών που τρομοκρατούσε την γειτονιά των Εξαρχείων ως μέλος των ναρκοσυμμοριών που βρίσκονταν σε αγαστή συνεργασία με τις κρατικές κατασταλτικές συμμορίες και συνολικότερα τον κρατικό μηχανισμό.

Τον Μάρτιο του 2020, η 2η τακτική ανακρίτρια κατόπιν αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού που συγκέντρωσε το τμήμα ανθρωποκτονιών μετά από 4 ολόκληρα χρόνια , αποφασίζει να καλέσει σε απολογία τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Ματαράγκα μέλη του Κ*ΒΟΞ και της αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνα για ηθική και φυσική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, αντίστοιχα. 

Τον Ιούνιο του 2020, περνώντας από το γραφείο του ανακριτή οι δύο αγωνιστές αφήνονται ελεύθεροι χωρίς καν εγγύηση και όλα έδειχναν ότι η υπόθεση, ορθά, θα πάει στο αρχείο. Όμως το κράτος και οι μηχανισμοί καταστολής, τον Απρίλιο του 2021 και παρά την διάτρητη δικογραφία, οδηγούν τους συντρόφους σε δίκη η οποία θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Αυτή η μεθοδευμένη κρατική σκευωρία έρχεται για να θέσει σε ομηρία τους αγωνιστές, οι οποίοι απειλούνται ακόμη και με ισόβια για μια υπόθεση κατασκευασμένη από την στενή-αδελφική σχέση του αστικού κρατικού μηχανισμού και του ναρκεμπορίου.

Το κράτος προστατεύει τους υπαλλήλους του. Το εμπόριο ναρκωτικών στα Εξάρχεια αποτελεί κομμάτι του κρατικού σχεδιασμού για την υποβάθμιση της γειτονιάς, για την αποσύνδεση της από το αγωνιστικό παρελθόν που ξεκινάει από την αντίσταση και το λόχο σπουδαστών «Λόρδο Μπάϊρον» φτάνει στην λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου και καταλήγει στην λαϊκή εξέγερση του 2008 με αφορμή τη δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα ναρκωτικά είναι όπλο στα χέρια των καπιταλιστών και του κράτους τους. Οι καπιταλιστές και το κράτος τους πατάνε πάνω στην υποβάθμιση της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, κερδίζουν από τους υπαλλήλους τους ναρκέμπορους και στέλνουν τους μπουραντάδες τους να τους προστατεύουν και να λαμβάνουν ποσοστά.

Ένας ατέρμονος κύκλος κέρδους και υποτίμησης της ζωής των υποτελών τάξεων, ένας φαύλος κύκλος που απομακρύνει το υποκείμενο που έχει συμφέρον για την ανατροπή από τον επαναστατικό-λαϊκό απελευθερωτικό αγώνα για την ανατροπή της ατομικής ιδιοκτησίας και των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής.

Γι’ αυτό και ο αγώνας για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά δε μπορεί παρά να είναι αγώνας απέναντι σε ναρκομαφίες- παρακράτος και τους κρατικούς προστάτες τους.

Και έτσι 2 αγωνιστές, κομμάτι αυτού του μαζικού παλλαϊκού αγώνα που αναπτύχθηκε στα Εξάρχεια, για μια γειτονιά ελεύθερη από ναρκωτικά και στα χέρια των κατοίκων της, βρίσκονται υπό τέτοιο καθεστώς ομηρίας, γιατί βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα αλλά και γιατί βρίσκονται μέσα στους αγώνες του λαού και της εργατικής τάξης, γιατί είναι αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Αυτή η υπόθεση, δε μπορεί να αποσυνδεθεί από την συνολική επίθεση σε συνδικαλιστικές ελευθερίες-εργατικές κατακτήσεις, δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες που βιώνει το σύνολο του εργατικού-λαϊκού κινήματος και της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Και ακριβώς γιατί αυτή η υπόθεση έχει την δικιά της αυτοτέλεια, ένα ποτάμι εργαζόμενων-λαϊκών ανθρώπων- νεολαίων και δημοκρατικών πολιτών πρέπει την Παρασκευή 29 Οκτώβρη να φουσκώσει και να κατακλύσει το Εφετείο, να πιαστεί αλυσίδες και να τσακίσει οριστικά την κρατική σκευωρία που καταρρέει, παίρνοντας μια νίκη που θα δώσει μια γροθιά απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 29 Οκτώβρη 11:00 στο Εφετείο Αθηνών, Δέγλερη 4

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ – ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger