Home » , » Μια ατιμώρητη μπατσάδικη δολοφονία σαν σήμερα το 1996

Μια ατιμώρητη μπατσάδικη δολοφονία σαν σήμερα το 1996

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 | 8:30 π.μ.

Σαν σήμερα 10 Νοέμβρη του 1996, συμβαίνει άλλη μια ατιμώρητη μπατσάδικη δολοφονία. Ηταν άλλο ένα έγκλημα, από "όργανο της τάξης" που πέρασε στα "ψιλά" της τότε ειδησεογραφίας, και σ' αυτό συντέλεσε ότι το θύμα ήταν Ρομά.

Συγκεκριμένα σε αστυνομική "επιχείρηση" για τον εντοπισμό κάποιου καταζητούμε στήνεται μπατσάδικο μπλόκο  έξω από τη Λιβαδειά. Σ΄ αυτό πέφτει τυχαία ο 45χρονος Τσιγγάνος Τάσος Μουράτης. 

Οι μπάτσοι τον ακινητοποιούν και τον ρίχνουν στο έδαφος. 

Τότε το "όργανο" Δημήτρης Τρίμης απασφαλίζει το αυτόματό του Μ5 και εκτελεί εν ψυχρώ τον Τσιγγάνο, μπροστά στα μάτια του ενός από τα τρία παιδάκια του!'

Αν και αρχικά αποδόθηκε η κατηγορία στον δολοφόνο η κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο μπάτσος δεν προφυλακίστηκε ούτε για μια μέρα, αφού ο εισαγγελέας έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του ότι «έχασε την ισορροπία του και τον έλεγχο του όπλου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει». 

Το αποτέλεσμα ήταν ότι παρότι ασκήθηκε δίωξη εναντίον του, δεν καταδικάστηκε τελικά και είναι άγνωστο το αν πάρθηκαν οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του δολοφόνου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger