Home » , , » Μερικά απλά ερωτήματα, απ' αφορμή τα "(μη )μέτρα προστασίας" των "πιστών" της δεξιάς "μας"...

Μερικά απλά ερωτήματα, απ' αφορμή τα "(μη )μέτρα προστασίας" των "πιστών" της δεξιάς "μας"...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 | 11:30 π.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Η δεξιά κυβέρνηση, όπως διαβάζουμε στον Τύπο, και στην εξαιρετική σχετική αρθρογραφία του "Βαθέος Κόκκινου", απορρίπτει πια κάθε περιοριστικό μέτρο προστασίας από την πανδημία που οργιάζει, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δράση του επίσημου ιερατείου. 

Απορρίπτει πλέον κάθε περιορισμό στη λειτουργία εκκλησιών, μοναστηριών και προσκυνημάτων, για να μην θίξει, όπως λέγεται, τους θρήσκους δεξιούς της οπαδούς και ψηφοφόρους. Πιθανώς και ενόψει προσεχών πολιτικών κοινοβουλευτικών εξελίξεων. 

Θα μπορούσαμε όμως να θέσουμε τι εξής απλό ερώτημα: Σκέφτηκε στα σοβαρά  η δεξιά "μας" τι πάει να κάνει; Γιατί, θα έλεγε σήμερα κάποιος απλός άνθρωπος σαν όλους εμάς, σκεπτόμενος λογικά το σκηνικό που πάει να στηθεί, ότι κοντά σε όλα τα άλλα στραβά κι ανάποδα τους οι μητσοτακικοί μας πολιτικοί κανίβαλοι αποδεικνύονται τώρα ...παντελώς κοντόφθαλμοι και συνεπώς μάλλον ... ηλίθιοι! 

Πώς αλλιώς να τους χαρακτηρίσουμε, αν νομίζουν ότι θα πάρουν στην κάλπη τα ψηφαλάκια των θρησκόληπτων μυαλοφυγόδικων, θυμάτων του παπαδαριού τους, όταν δεν είναι σίγουρο ότι αυτοί οι έρμοι οι πελάτες θα ... επιβιώσουν του νέου κύματος της πανδημίας; Γιατί με τις αποφάσεις των κυβερνώντων, για ασυδοσία πλέον στη λειτουργία των παπαδομάγαζων, είναι σίγουρο ότι θα πάθουν πανωλεθρία από την αμείλικτη επιδημία χιλιάδες και χιλιάδες θρησκόληπτοι ψηφοφόροι της δεξιάς μαύρης μαυρίλας. 

Ήδη έχουν χαθεί πολλοί τέτοιοι θρησκόληπτοι δεξιοί κι ακροδεξιοί, επειδή δεν έπαιρναν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης στον εκκλησιασμό τους, σε συνάρτηση μάλιστα με όλες τις άλλες εστίες μετάδοσης της covid (μέσα μεταφοράς, σούπερ μάρκετ, τόπους δουλειάς, σχολεία κλπ). Θα πέσει όμως τώρα ακόμα μεγαλύτερο το θανατικό μες στις γραμμές τους, γιατί αυτοί οι δυστυχείς άνθρωποι σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι και ανεμβολίαστοι και 'ψεκασμένοι' εχθροί των εμβολίων και της μάσκας -ή και ... αρνητές της ίδιας της ύπαρξης της πανδημίας. Ενώ κουβέντα δεν θέλουν να ακούσουν για την αποφυγή προσκύνησης των εικονισμάτων ή για να μην "μεταλαμβάνουν" όλοι μαζί από το ίδιο κουταλάκι του παπά τους, ενόσω λυσσομανά ο θανατηφόρος ιός! 

Επομένως, εφόσον αυτοί οι φουκαράδες θα εξακολουθήσουν να κάνουν τα ίδια με την άδεια του μητσοτακικού κράτους και του ρασοφόρου παρακράτους, ο κορωνοϊός είναι αναπόφευκτο πως θα έχει πολλά ακόμη ράμματα για τη γούνα τους... Επομένως, εξίσου αναπόφευκτα θα στερήσει χιλιάδες ψηφαλάκια από την κάλπη του κάθε ...Αδ-όνειδος. Οι πεθαμένοι είναι γενικώς αδύνατον να ψηφίσουν. Δεν το σκέφτηκαν άραγε αυτό ο Μητσοτάκης και οι οφφικιάλιοι της διαβόητης επιτροπής του;  

Υπάρχει βέβαια, θα μου πείτε, μια επιμέρους ιστορική εξαίρεση από τον κανόνα  τον σχετικό με την αδυναμία να ψηφίζουν πεθαμένοι! Μια χτυπητή εξαίρεση, που έχει καταγραφεί στον "παράδεισο" της ελληνόφωνης ...δεξιάς των παρελθόντων ετών, όταν εδώ ψήφιζαν και οι πεθαμένοι και τα δέντρα, πότε τον Καραμανλή της ΕΡΕ, ποτέ την παλινόρθωση του βασιλιά με...105%, και πότε τη χούντα... 

Λέτε λοιπόν, φίλοι και σύντροφοι, η δεξιά μας σάρα-μάρα, που λυμαίνεται ξανά τον τόπο μας, πράγματι να αδιαφορεί για το αν θα επιβιώσουν ή όχι από την covid τα δυστυχή θρησκόληπτα συνήθη ψηφαλάκια της; Ή μήπως πραγματικά αδιαφορεί, επειδή ...έτσι κι αλλιώς υπολογίζει να επαναλάβει στις προσεχείς εκλογές  τα προ εξήντα ή ογδόντα ετών ...επικά κατορθώματά της; 

Μήπως δηλαδή υπολογίζει να τους καταμετρήσει οπωσδήποτε όλους τους "δικούς της" κι άλλους τόσους μαζί στην ...κάλπη της,  είτε αυτοί θα υπάρχουν εν ζωή είτε ήδη θα έχουν ....αποδημήσει εν τοπω χλοερώ, που λέει και το γνωστό παλιό  θρησκευτικό παραμυθάκι; Στην περίπτωση αυτή απορώ, γιατί ήδη δεν σήμανε ο συναγερμός (όχι εκείνος του Παπάγου και του ΙΔΕΑ) αλλά της πιο στοιχειώδους δημοκρατικής μας λογικής και της δημοκρατικής μας άμυνας, δηλ της πιο στοιχειώδους ταξικής αντίστασης των δυνάμεων του εργατικού-λαϊκού μας κινήματος. 

Κανένας πια δεν προβληματίζεται για το τι πάει να παιχτεί στον τόπο τους επόμενους κρίσιμους μήνες; Κανένας πια δεν βλέπει πως το μαύρο παρελθόν καθημερινά βρικολακιάζει σε όλες του τις εκφάνσεις; Τι λοιπόν αποκλείει την εφαρμογή ενός νέου ..."Περικλή" και μάλιστα σε συνθήκες ...των επιπτώσεων της πανδημίας; 

Μήπως δεν ξέρουμε με ποιους επίδοξους ή εν ενεργεία τυράννους έχουμε να κάνουμε; Και κάτι επιπλέον: ας έχουμε το νου μας, μην τυχόν κι ακούσουμε κανένα πρωί στον Σκάι ότι στις προσεχείς εκλογές θα εφαρμοστεί μεταξύ άλλων και η ... ηλεκτρονική ψηφοφορία, επειδή το επιβάλλει η ενδημική πλέον πανδημία, σε επόμενο κύμα της. 

Τότε όμως μήπως θα είναι ήδη πολύ αργά για όσους από μας τώρα που μιλάμε ... πέρα βρέχει; Θέλει και ρώτημα;...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger