Home » , » Σχολιάζοντας το "ιερό" χαστούκι που δέχτηκε η κυβέρνηση των "αρίστων"

Σχολιάζοντας το "ιερό" χαστούκι που δέχτηκε η κυβέρνηση των "αρίστων"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 | 10:59 μ.μ.

Οχι ότι είχαμε καμιά αμφιβολία. Πάντα ξέραμε ότι η "Δεξιά του Κυρίου" όπως αυτή προσποιείται από την Ιεραρχία της επικρατούσας θρησκείας λειτουργεί κράτος εν κράτει ανεξάρτητα τι χρώμα έχει το κόμμα που βρίσκεται στην κυβερνητική εξουσία.

Οποιος/α παρακολουθεί την πολιτική επικαιρότητα, απ΄ την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και ανεξάρτητα απ' το ποιος είναι πρωθυπουργός, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι τον Κώστα Καραμανλή, τον Αλέξη Τσίπρα και σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. γνωρίζει ότι ισχύει μια   φράση που φέρεται να είπε ο τότε αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ στον ιδρυτή της Ν.Δ/

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Καραμανλής στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του, μετά την πτώση της χούντας, θέλοντας να παρουσιάσει ευρωπαϊκό πρόσωπο είχε μια  συνάντηση με το το τότε Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, και του έθεσε το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους- Εκκλησίας.

“Μακαριότατε, νομίζω πως ήρθε η ώρα να χωρίσουμε τα τσανάκια μας”, φέρεται να είπε με το χαρακτηριστικό του στυλ ο Σερραίος στο Σεραφείμ. Ο Αρχιεπίσκοπος, με το δικό του εξίσου χαρακτηριστικό στυλ, φέρεται να του απάντησε: “Το δικό σου μαγαζί να κοιτάξεις. Το δικό μου είναι μαγαζί γωνία. Όποτε θες έλα να τα χωρίσουμε. Εγώ σε όρκισα και εγώ θα ορκίσω και άλλους μετά από σένα”

Και φυσικά ο Καραμανλής αναδιπλώθηκε αμέσως για να επιβεβαιωθεί η φράση που αποδίδεται στον Σεραφείμ ότι "Η εκκλησία είναι σαν το κάρβουνο. Οποια κυβέρνηση το ακουμπήσει σβηστό μουτζουρώνεται και αν είναι αναμμένο καίγεται".

Από τότε λοιπόν καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να αντιπαρατεθεί με την ισχύ του παπαδαριού. Μια προσπάθεια που έκανε ο Τρίτσης με νόμο ο οποίος προέβλεπε το πέρασμα της μοναστηριακής περιουσίας στην πολιτεία, με λαϊκή συμμετοχή στη διαχείριση της, ξέρετε την κατάληξη της που σφραγίστηκε με την παραίτησή του και την ιστορική φράση του Αντρέα Παπανδρέου, “Αντώνη έγραψες Ιστορία” το 1988.

Θυμηθήκαμε τα παραπάνω με αφορμή το "ιερό" χαστούκι που δέχτηκε σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τους αρχιρασοφόρους. που έγραψαν κάτω από τα ράσα τους την κυβερνητική απόφαση σχετικά με την προσέλευση του χριστεπώνυμου πλήρωμα στα θρησκευτικά μαγαζιά.

Το τροπάρι που έγραψε η "Ιερά" τους σύνοδο ξεκάθαρο: "Αναφορικά προς την Κοινή Υπουργική Απόφαση 72486/19.11.2021 (Β’ 5401), σύμφωνα με την οποία οι πιστοί, όταν εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς για να μετάσχουν σε Ιερές Ακολουθίες και να λατρεύσουν τον Αληθινό Θεό, οφείλουν να έχουν τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά, θεωρεί ότι η συμμόρφωση των πιστών προς την Κ.Υ.Α. δεν είναι δυνατόν να ελεγθεί από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες".

Μιλάμε για "ιερό" φτύσιμο που στην κυριολεξία ξεφτιλίζει την κυβέρνηση και μας λέει ότι ζούμε στο Ισλαμαμπάντ. 

Το ενδιαφέρον επίσης της υπόθεσης είναι οι απειλές -δεν νομίζουμε ότι χρειαζόταν καν- που απευθύνει ο εκκλησιαστικός διαδικτυακός άμβωνας γράφοντας: "Πόσο επίκαιρος είναι ο Αρχιεπίσκοπος της καρδιά μας!!! "Την Εκκλησία όποιο χέρι θέλησε να την αγγίξει, ξεράθηκε το χέρι αυτό…!!!".

Ελα όμως που κι εμείς θυμόμαστε και άλλες δραστηριότητες από τον "Αρχιεπίσκοπο της καρδιάς" τους. Μας έρχεται, ας πούμε στο μυαλό το πώς "αξιοποιούσε" τον "οβολό" των πιστών ο "καρδιακός" τους αρχιπαπάς. 

Συγκεκριμένα όταν έλαβε το εισιτήριο για τον Παράδεισο και ανοίχτηκε το ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου διαπιστώθηκε ότι μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσης που υπήρχαν ξεπερνούσαν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ. Είναι μετά να μην εξοργιζόταν αν κάποιος σκεπτόταν να περιορίσει την πελατεία στα θρησκευτικά του μαγαζιά;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger