Home » , » Όλοι και Όλες στην μεγάλη αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση | Όλοι στις εκδηλώσεις για την λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου

Όλοι και Όλες στην μεγάλη αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση | Όλοι στις εκδηλώσεις για την λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 | 12:00 μ.μ.

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Η μαζική, λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική χούντα αμφισβήτησε με παλλαϊκό τρόπο την συνολική επίθεση που βίωσε η εργατική τάξη και ο λαός. Έθεσε επί τάπητος το αίτημα της ανεξαρτησίας από τον ξένο παράγοντα, της ανατροπής του φασιστικού παρακράτους που από βίαιη δύναμη καταστολής και δολοφονίας των κομμουνιστών-κομμουνιστριών, των αγωνιστών-αγωνιστριών, των εργατών και του απλού λαού την προηγούμενη περίοδο, μετατράπηκε σε επίσημο πολιτικό προσωπικό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας εξαρτημένης αστικής τάξης.

Προέταξε με τόλμη σαν συλλογικός φορέας της λαϊκής θέλησης την απαίτηση για δημοκρατικά δικαιώματα, ελευθερία, ψωμί και παιδεία, βροντοφωνάζοντας «Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Θάνατος στον φασισμό και στον ιμπεριαλισμό».

Η 48η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμβαίνει σε μια περίοδο δομικής κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Οι ενδο-ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής κλιμακώνονται ακόμη περισσότερο, ο πολεμοκάπηλος αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοι του προετοιμάζονται για αιματηρό αγώνα διατήρησης και εδραίωσης της παγκόσμιας κυριαρχίας του σαν ατμομηχανή του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Οι δυναμικοί και πολύμορφοι αγώνες των λαών κατά την περίοδο της πανδημίας δείχνουν πως το «τέλος της ιστορίας» που διατυμπάνισαν τα επιτελεία και οι οργανικοί διανοούμενοι του συστήματος βρίσκει τείχος στις εξεγέρσεις των λαών που με την κόκκινη σημαία ψηλά θέλουν να γράψουν την ιστορία ξανά με κόκκινο χρώμα.

Οι νικηφόροι εργατικοί αγώνες της E-FOOD και των εργατών της COSCO, οι αγώνες της νεολαίας απέναντι στο Νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη, το σπάσιμο στη πράξη της κρατικής τρομοκρατίας στην Νέα Σμύρνη και οι γειτονιές που γέμισαν με αγωνιζόμενους, οι αγώνες για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας και για τις δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες την περίοδο της καραντίνας δείχνουν πως ακόμη πιο δυναμικά, οργανωμένα και πλατιά πρέπει να πιάσουμε το κόκκινο νήμα των αγώνων, για να βγούμε δυναμικά στο προσκήνιο.

Σαν Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» θέλουμε η 48η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να γίνει εφαλτήριο αγώνα, το επίκαιρο αντιφασιστικό και αντι ιμπεριαλιστικό της περιεχόμενο να δεθεί με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας για ψωμί-παιδεία-υγεία στο σήμερα απέναντι στο μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν κυβέρνηση-κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές.

Τιμάμε σαν κόρη οφθαλμού το χαρακτήρα της παλλαϊκής εξέγερσης, ως συνέχεια της εποποιίας του 40-49 και της ιστορικής παρακαταθήκης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ, ως συνέχεια των μαζικών δυναμικών αγώνων που έδωσε ο εργαζόμενος λαός στο μετεμφυλιακό κράτος και της πολύμορφης παλλαϊκής αντίστασης των Ιουλιανών.

Μιας εξέγερσης που σε ενότητα συνυπήρχαν οι νόμιμες και οι παράνομες μορφές πάλης, που δίδαξε πως μόνη απάντηση απέναντι στη σιδηρόφρακτη φασιστική βία μιας ανοιχτής τρομοκρατικής δικτατορίας του διεθνούς ιμπεριαλισμού και του ντόπιου κεφαλαίου είναι η λαϊκή εξεγερτική αντιβία που συσπειρώνει και παιδαγωγεί το σύνολο του εργαζόμενου λαού.

Δυναμώνουμε τον σύγχρονο αντιφασιστικό χαρακτήρα της παλλαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να συγκροτηθεί σαν τοίχος υπεράσπισης των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών από τις θεσμικές και κρατικές μορφές που λαμβάνει το φασιστικό φαινόμενο στο σήμερα στο πλαίσιο της ακραίας φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Ως σημείο συνάντησης του εργαζόμενου λαού και ανατροπής των φασιστικών νομοθεσιών που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, βάζουν την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, και την τοποθετούν ως υπέρτατο κριτή και τοποτηρητή της κοινωνικής και πολίτικης ζωής της χώρας, οξύνοντας την κρατική τρομοκρατία μέσα από την ασύδοτη δράση των δολοφονικών κρατικών συμμοριών που τρομοκρατούν εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, διαδηλώσεις και δολοφονούν-Κουμής. Κανελλοπούλου, Καλτεζάς, Γρηγόρπουλος, Ζακ, Σαμπάνης, μερικά από τα αμέτρητα παραδείγματα. Γιατί οι φονιάδες- συμμορίτες αστυνομικοί ξέρουν πως έχουν από πίσω τους την δικαιοσύνη της πλουτοκρατίας και σαν νόμιμοι-έμμισθοι μπράβοι της θα διασωθούν.

Ως εφαλτήριο οργάνωσης του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας για να αντισταθούν μαζικά-οργανωμένα-δυναμικά και υλικά απέναντι στις φασιστικές-παρακρατικές συμμορίες και συνολικότερα στην αναδιάταξη του φασιστικού-παρακράτους που επιτίθεται απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία για να υπηρετήσει την αντιδραστική πολιτική του διεθνούς ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, σαν παράλληλη κατασταλτική οργάνωση πλάι στις επίσημες δυνάμεις της καταστολής.

Δυναμώνουμε τον σύγχρονο αντι ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της εξέγερσης. Σε μια περίοδο μια δράκα ιμπεριαλιστικών κρατών θέλουν να ξαναμοιράσουν τον κόσμο η χώρα μας μετατρέπεται σε ακόμη μεγαλύτερο νατοϊκό στρατόπεδο και γινόμαστε κομμάτι της αποικιοκρατικής πολεμικής πολιτικής του γαλλικού ιμπεριαλισμού( συμφωνίες για βάσεις, ελληνογαλλική συμφωνία) με το νέο «μνημόνιο» με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης να στραγγαλίζει οικονομικά ακόμη περισσότερο τον εργαζόμενο λαό. Η ελπίδα για ειρήνη και ανεξαρτησία βρίσκεται στο θέριεμα των αντι ιμπεριαλιστικών αγώνων, στο δυνάμωμα της αντι ιμπεριαλιστικής πάλης σαν κατεύθυνση και προοπτική του λαϊκού κινήματος.

Ο αγώνας για ψωμί με το τεράστιο κύμα ακρίβειας γίνεται ξανά, ακόμη πιο έντονα επίκαιρος. Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα βρισκόμενο σε διαρκή και ανίατη κρίση, ανεβάζει το κόστος της ζωής στα ύψη, τσακίζει την ποιότητα της ζωής της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Είναι καθήκον μας μέσα από την ταξική οργάνωση και τους αγώνες να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τις αντεργατικές-αντιλαϊκές νομοθεσίες που μας θέλουν σκλάβους και δούλους του 21ου αιώνα.

Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Η τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων αποδεικνύει στην πράξη την χρεοκοπία της υγειονομικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και τον φασίστα με κουστούμι Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Το βολικό για το σύστημα αντιεμβολιαστικό κίνημα, ο διαχωρισμός εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων και η επίκληση στην ατομική ευθύνη, πρέπει να βρουν απέναντι τους ένα οργανωμένο και μαχητικό λαϊκό κίνημα που να διεκδικεί δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, νέα νοσοκομεία, πρωτοβάθμια περίθαλψη, μαζικό και ασφαλή εμβολιασμό για όλους και όλες, προσλήψεις υγειονομικών και να αντιτίθεται σε κάθε αντιδραστικό μέτρο διαχωρισμού της εργατικής τάξης.

Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, να λάβει πανεργατικό-παλλαϊκό χαρακτήρα και να τσακίσει τους ταξικούς φραγμούς που οξύνονται μέσα στην εκπαίδευση από την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί τις ιδιωτικοποιήσεις. Τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών οφείλουν να οργανωθούν και να αντισταθούν πλάι με τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους απέναντι στο πέταγμα τους έξω από την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και την υποβάθμιση των σχολικών και πανεπιστημιακών υποδομών, να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή του Νόμου Κεραμέως, της βάσης του 10 και των αξιολογήσεων.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να περιφρουρήσουν με την παρουσία τους την δυνατότητα ο λαός της Αθήνας να τιμήσει τους νεκρούς του στον αγώνα ενάντια στην Χούντα και να διαλύσει στην πράξη τις όποιες σκέψεις της πρυτανείας του ΕΜΠ, της κυβέρνησης, της ντόπιας ολιγαρχίας και των αμερικανών για ακύρωση του 3ημερου εορτασμού μέσα στο ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου. Καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στο τριήμερο του Πολυτεχνείου και σε συμπόρευση στον δρόμο με τον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» για να περιφρουρήσουμε τον δυναμικό χαρακτήρα της εξέγερσης, το αντιφασιστικό- αντι ιμπεριαλιστικό της περιεχόμενο και να αγωνιστούμε για ψωμί-παιδεία-υγεία-ελευθερία στο σήμερα. Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες και τις γροθιές μας, η φετινή διαδήλωση του Πολυτεχνείου έπειτα από την περσινή «αμερικανόπνευστη στρατιωτική» απαγόρευση να μετατραπεί σε μια πλατιά-οργανωμένη και δυναμική διαδήλωση και να σαλπίσει το δυνάμωμα της ταξικής και λαϊκής αντίστασης.

Τετάρτη 17 Νοέμβρη: προσυγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος 15:30 | Συγκέντρωση Χρήστου Λαδά και Σταδίου στις 16:00

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ- ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ


Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger