Home » , » Ολοι/ες στην διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα, για τα 13 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ολοι/ες στην διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα, για τα 13 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 | 6:12 μ.μ.

Πολιτικός χώρος "Ηλέκτρα Αποστόλου"

“Σε όποιο μέρος της γης, σ’ όποια ώρα εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούργιο κόσμο. Εκεί θα σε περιμένω”.

Τ. Λειβαδίτης

Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 13 χρόνια από την κρατική δολοφονία του αναρχικού-αγωνιστή μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους φονιάδες συμμορίτες της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Η κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πυροδότησε μια αυθόρμητη εξέγερση που έλαβε πανελλαδικό χαρακτήρα και όμοια της δεν υπήρξε μεταπολιτευτικά.

Αγκαλιάστηκε πλατιά από τον κόσμο της εργασίας και τον λαό, από τα προλεταριοποιημένα και περιθωριοποιημένα κομμάτια της εργατικής τάξης, με κυρίαρχο το στοιχείο της νεολαίας είτε εργατικής, είτε φοιτητικής και μαθητικής.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη αμφισβήτησε μέσα από την μαζική λαϊκή αντιβία τη παντοδυναμία και το μονοπώλιο της βίας της εξαρτημένης άρχουσας τάξης όπως αυτή εκφράζεται κυρίως μέσα από τις φασιστικές- κρατικές συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ.

O Aλέξανδρος Γρηγορόπουλος μπήκε στο πάνθεον των ηρώων και των δολοφονημένων από τους φονιάδες της ΕΛ.ΑΣ χέρι- χέρι με τον Κουμή, την Κανελλοπούλου, τον Μιχάλη Καλτεζά, τον Νίκο Τεμπονέρα, τον Σιδέρη Ισιδωρόπουλου και αμέτρητους νεκρούς του ταξικού- λαϊκού κινήματος, ήρωες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Είναι τέτοιος ο συμβολισμός της εξέγερσης για την κυρίαρχη τάξη και το πολιτικό προσωπικό της, που κατά την διάρκεια της περσινής απαγορευμένης συγκέντρωσης και διαδήλωσης τιμής, μνήμης και αγώνα οι μπουραντάδες της ΕΛ.ΑΣ που αναπτύχθηκαν γύρω από το μνημείο απαγόρευαν στον εργαζόμενο λαό να καταθέσει λουλούδια, πέταγαν τα μπουκέτα με τα λουλούδια, σαν ναζιστικός στρατός κατοχής βεβήλωναν το μνημείο και την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

13 χρόνια μετά, μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής-οικονομικής και υγειονομικής κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος , ο αγώνας απέναντι στη καπιταλιστική βαρβαρότητα και την κρατική τρομοκρατία παραμένει επίκαιρος. Η διαδήλωση τιμής και μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο πρέπει να λάβει χαρακτήρα αγώνα, να αγκαλιαστεί πανεργατικά και παλλαϊκά, να θέσει μπροστά τις σύγχρονες διεκδικήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Σε μια περίοδο που αντί για υγεία λαμβάνουμε μόνο καταστολή, ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν υγεία, για νέα νοσοκομεία, για κανένα κατασταλτικό διαχωρισμό εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων, καθώς και η πάλη του εργατικού-λαϊκου κινήματος για μαζικό εμβολιασμό, προσλήψεις υγειονομικών και δωρεάν τεστ για όλο τον λαό πρέπει να δυναμώσει και να βγει στο προσκήνιο.

Σε μια περίοδο που αντί για παιδεία λαμβάνουμε καταστολή, ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία πρέπει να δυναμώσει και να ενισχυθεί, να ορθωθεί τείχος του εργαζόμενου λαού απέναντι στους ταξικούς φραγμούς που οξύνονται μέσα στην εκπαίδευση από την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί τις ιδιωτικοποιήσεις. Τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών οφείλουν να οργανωθούν και να αντισταθούν πλάι με τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους απέναντι στο πέταγμα τους έξω από την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και την υποβάθμιση των σχολικών και πανεπιστημιακών υποδομών. Να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή του Νόμου Κεραμέως, της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και των αξιολογήσεων.

Και είναι μια τέτοια περίοδο που ο αγώνας απέναντι στην ακρίβεια είναι υπαρξιακός για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία. Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα βρισκόμενο σε διαρκή και ανίατη κρίση, ανεβάζει το κόστος της ζωής στα ύψη, τσακίζει την ποιότητα της ζωής της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Είναι καθήκον μας μέσα από την ταξική οργάνωση και τους αγώνες να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τις αντεργατικές-αντιλαϊκές νομοθεσίες που κατ εντολήν του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και με πλήρη σύμπνοια των ντόπιων αφεντάδων μας θέλουν σκλάβους και δούλους του 21ου αιώνα.

Στους αναγκαίους μαχητικούς- μαζικούς- εργατικούς-λαϊκούς αγώνες που πρέπει να προκύψουν ενάντια στην πολιτική ιμπεριαλιστών- κεφαλαίου και κυβέρνησης ο εργαζόμενος λαός θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο απέναντι στην ασύδοτη δράση της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας.

Το κράτος Χωροφύλακας που έχει ορθωθεί απέναντι μας, με γιγαντωμένο τον αστυνομικό-κατασταλτικό μηχανισμό, έχει συγκροτηθεί για να πατάξει βίαια τους αγώνες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, χέρι- χέρι με τις φασιστικές-νεοναζιστικές-παρακρατικές συμμορίες.

Το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του αποτελούν όργανα της ντόπιας άρχουσας τάξης. Είναι σαφές και κεκτημένο από την ιστορία του ταξικού-λαϊκού κινήματος πως η αστυνομία δεν εκδημοκρατίζεται.

Η δολοφονική της δράση δεν σταματάει με καταγγελίες και ευχολόγια. Ιστορικά, όταν οι φονιάδες της ΕΛ.ΑΣ. δολοφονούν, καλύπτονται και βγαίνουν λάδι από την αστική δικαιοσύνη της πλουτοκρατίας.

Το ίδιο έγινε με τους φονιάδες του Νίκου Σαμπάνη, του Σιδέρη Ισιδωρόπουλου, του Κουμή, της Κανελλοπούλου και του Μιχάλη Καλτεζά. Το ίδιο έγινε και με το φονιά- συμμορίτη Κορκονέα που ξεπλύθηκε από την αστική δικαιοσύνη.

Απέναντι στη δολοφονική δράση της αστυνομίας μόνη μέθοδος αντιπαράθεσης είναι η Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα, του οργανωμένου και συντονισμένου ανάμεσα σε συνδικάτα- χώρους δουλειάς- πανεπιστήμια, γειτονιές, σχολεία εργαζόμενου λαού και της νεολαίας που περιφρουρεί τους αγώνες της και αντιστέκεται δυναμικά και υλικά απέναντι στο κρατικό μονοπώλιο της βίας και την παρακρατική τρομοκρατία.

Αυτό μας δίδαξε η εξέγερση του Δεκέμβρη του 08. Αυτό μας δίδαξε η μαζική - δυναμική και πολύμορφη διαδήλωση της Νέας Σμύρνης που έσπασε στην πράξη την κρατική τρομοκρατία και γέμισε τις γειτονιές με αγωνιζόμενους. Αυτό μας διδάσκουν οι εξεγέρσεις που θέλησαν να πάνε ένα βήμα μπροστά…

Και αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να βγάλουμε μπρος και να πιαστούμε χέρι-χέρι με τον εργαζόμενο λαό που αντιμετωπίζεται σαν εχθρός και βλέπει τις λαϊκές- δημοκρατικές ελευθερίες να καταπατούνται ξανά και ξανά από την κρατική τρομοκρατία.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στην διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 13 χρόνια από την κρατική εκτέλεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι από τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, να σπάσουμε στην πράξη την κρατική τρομοκρατία, για να δυναμώσουν οι αγώνες του λαϊκού κινήματος απέναντι στην ανθρωποκτόνα πολιτική ιμπεριαλιστών-κεφαλαίου- κυβέρνησης. Να τιμήσουμε τους νεκρούς του ταξικού-λαϊκού κινήματος στο σημείο που εκτελέστηκαν και με τις κόκκινες σημαίες μας ψηλά να δώσουμε όρκο νίκης και επαναστατικής ανατροπής της καπιταλιστικής- ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Συγκέντρωση: Δευτέρα 6 Δεκέμβρη 2021 στις 18:00 – Προπύλαια

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ- ΜΕ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΕΙ

ΚΟΥΜΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΔΕΡΗΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΣ

ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ-ΜΑΖΙΚΟΙ-ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger