Home » , » Ο Τσίπρας αιφνιδιάζει τον Μητσοτάκη ζητώντας του να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογες

Ο Τσίπρας αιφνιδιάζει τον Μητσοτάκη ζητώντας του να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 | 4:47 μ.μ.

Είναι φανερό ότι πριν ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στη Βουλή και την πρόταση του προς τον Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, αιφνιδίασε την κυβέρνηση. Μάλλον ήταν κάτι που δεν το ανέμενε. Γι' αυτό εγκατέλειψε ο πρωθυπουργός την βουλή προφανώς για να προετοιμαστεί με τους συνεργάτες και λογογράφους του πώς θα απαντήσει.

Ο Γεραπετρίτης που ακολούθησε στο βήμα της βουλής ήταν σε ολοφάνερη αμηχανία ενώ ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην συνέχεια είπε το γνωστό ποίημα του και επιδόθηκε σε μια κοκορομαχία με τα γνωστά περί "ανευθυνότητας" και ακραίου λαϊκισμού του Τσίπρα". Κατά τ' άλλα ακούγοντας αυτόν τον τύπο σου είχες την αίσθηση ότι  απευθύνεται σε άλλο λαό. Ανακάλυψε αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, μείωση της φτώχειας και μόνο που δεν έκανε την Ελλάδα Ελβετία δεν μας είπε. Είπε και καμιά δεκαριά ΘΑ... 

Σε γενικές γραμμές τα δυο κυβερνητικά στελέχη απάγγειλαν τις ομιλίες που είχαν ετοιμάσει και μας παρουσίασαν μια εικονική πραγματικότητα. Ετσι κι αλλιώς το έχουμε γράψει τόσες φορές. Τα κυβερνητικά στελέχη λένε ψέματα με την συχνότητα που αναπνέουν.   

 

Η απάντηση του Μητσοτάκη ήταν η αναμενόμενη. Εμφανίστηκε προφήτης.. Μας είπε ποια θα ήταν τα αποτελέσματα αν γινόταν εκλογές.  Βρήκε τον λόγο γιατί της ζητάει ο  τώρα ο Τσίπρας -για μην μην βρεθεί αργότερα πίσω από το ΚΙΝΑΛ είπε. «Κύριε Τσίπρα ζητήσατε εκλογές σήμερα όχι γιατί πιστεύετε ότι θα είστε 1ο κόμμα αλλα γιατί φοβάστε ότι σύντομα θα είστε 3ο κόμμα», ανέφερε συγκεκριμένα - και έφτασε στην απρέπεια να ταυτίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης νε τους φασίστες "θεματοφύλακες του Συντάγματος"

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger