Home » , » «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ολο και πιο "περίεργες" διαστάσεις παίρνει η περίπτωση τους

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ολο και πιο "περίεργες" διαστάσεις παίρνει η περίπτωση τους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 | 4:00 μ.μ.

Η αρχική αίσθηση ότι έχουμε να κάνουμε με μια δράκα παρανοϊκούς που ήρθαν σε επαφή μέσω του διαδικτύου και έφτιαξαν τους λεγόμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», ίσως να είναι και επιφανειακή προσέγγιση. Και το λέμε αυτό γιατί διαβάσαμε το σχετικό δισέλιδο δημοσίευμα που υπάρχει στην χθεσινή Realnews (το θεωρήσαμε ενδιαφέρον και για αρχειακούς λόγους γι' αυτό το παραθέτουμε ολόκληρο) το οποίο μόνο προβληματικές σκέψεις δημιουργεί.

 Οι τύποι οργάνωναν ακόμα και στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις με πολεμικά όπλα όπως αυτόματα Μ16 με οπλοβομβίδα, το στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένα πολεμικό πιστόλι κ.α.  Οπως μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα τέτοιου είδους πολεμικά τυφέκια είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεθούν στη μαύρη αγορά, τουλάχιστον στη χώρα μας, τα οποία αποτελούν στρατιωτικό υλικό. Οπως τονίζεται ακόμα και στην περίπτωση που τα όπλα αποδειχθούν ρεπλίκες η υπόθεση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, καθώς δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί οργανώνονται στα πρότυπα μιας πολιτοφυλακής.

Σημαντικό είναι επίσης ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι εκπαιδευτές της ομάδας είναι δύο πρώην έφεδροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πρώην στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ανοιχτά τα φιλοχουντικά τους αισθήματα!

Ερωτηματικά δε προκαλεί το κατηγορητήριο που τους αποδόθηκε. Αν κάποια παρόμοιες εικόνες όπως αυτές που δημοσιεύει η εφημερίδα έδειχναν οπλισμένα μέλη μιας αναρχικής ή αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας θα είχε γίνει χαμός. Θα υπήρχε τεράστια κινητοποίηση των μπάτσων για να βρεθεί το οπλοστάσιο ενώ η δικογραφία θα περιλάμβανε τον μισό ποινικό κώδικα. 

Ας μην προτρέχουμε όμως γιατί όπως διαβάζουνε είναι σε εξέλιξη νέα έρευνα με  διερευνώμενα αδικήματα πολύ σοβαρά, που φθάνουν ως τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Προς το παρόν συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων στην Κατερίνη ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε θα τους γνωστοποιηθεί η ποινική μεταχείριση των συλληφθέντων,

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger