Home » , » Η κουρτίνα μπροστά από το πτώμα.

Η κουρτίνα μπροστά από το πτώμα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 | 6:52 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

2001. Ο Βενιζέλος βάζει τους φίλους του να βοηθήσουν τον Καραμανλή ώστε να διεκδικήσει αυτός την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ. Μια σειρά από «γκάλοπ», παραμύθια δηλαδή, δείχνει διάφορα περίεργα. Όπως πχ μια τρομερή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, που όταν όμως έγιναν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ίσα που κατόρθωσε να μπει στη Βουλή με 3,2%. Στις εκλογές του 2004 η ΝΔ είχε 45,3% ενώ το ΠΑΣΟΚ 40,6%. Στα όμως γκάλοπ εκείνα η διαφορά πλησίαζε τις 10 μονάδες, ενώ έδειχνε το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι 16,8% που δεν τον έδειχναν ούτε το 2012, μετά το μνημόνιο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επίσης σοβαρό πρόβλημα αμέσως μετά τη διεκδίκηση της ηγεσίας από το Βενιζέλο, όπου τα γκάλοπ έδειχναν πως δήθεν θα ήταν νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, με κάποια δημοσιεύματα μετά την εκλογή Παπανδρέου να λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε περάσει το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια ο ΓΑΠ έκανε σκληρή αντιπολίτευση στον Καραμανλή, ο κόσμος αηδίασε το «σεμνό και ταπεινό πλιάτσικο» κι αποφάσισε το 2008 να διώξει τον Καραμανλή και τη συμμορία του. Θα μου πείτε «έβγαλε το Γιωργάκη και προκόψαμε». Όποιον και να διάλεγε, το Μνημόνιο ήταν στο πρόγραμμα. Μόνο το ΚΚΕ ή η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα τολμούσαν τη σύγκρουση με τα (πραγματικά) ξένα αφεντικά του τόπου.

Στο δημοψήφισμα είναι γνωστό τι έγινε. Το δήθεν «ντέρμπι» κάποιοι έλεγαν θα βγει το «ναι» ήταν στην πραγματικότητα σαρωτική επικράτηση του ΟΧΙ με πάνω από 60%. Μα καμιά δημοσκόπηση δεν είδε τι συμβαίνει; Πως δεν είδαν; Είδαν και παραείδαν. Όμως οι δημοσκοπήσεις ειδικά στη μπανανία μας δεν δείχνουν τάσεις. Αν το κάνουν, γίνεται σπάνια. Εξυπηρετούν τους πελάτες. Αν μάλιστα ο πελάτης είναι γαλαντόμος με λεφτά του δημοσίου, τον έχουν Θεό.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα. Η ΝΔ πάει για 20% και πολύ είναι. Η δολοφονία 20.000 ανθρώπων λόγω υποβάθμισης και απαξίωσης του ΕΣΥ είναι αδύνατο να μην πάρει απάντηση από τον κόσμο. Κόσμος απογοητευμένος κι από το ΣΥΡΙΖΑ που κοιμάται. Φυσικά η τσόντα του ΚΙΝΑΛ είναι όπως το ΠΟΤΑΜΙ που δήθεν θα είχε ρεύμα. Όλα για να συνεχίσει ο Μητσοτάκης να ταΐζει τα παράσιτα. Γιατί, αν βγάλουν τα πραγματικά ποσοστά θα φύγει το ίδιο βράδυ. Πόσο μάλιστα όταν έχουμε ύφεση, ακρίβεια, ανεργία κι ένα σωρό σκάνδαλα.

Όπως είπα ο κόσμος είναι απογοητευμένος κι όχι άδικα. Θα βρει το δρόμο του και θα τιμωρήσει τους εγκληματίες της ΝΔ. Όποια όμως αστική συμμορία κι αν διαλέξει, θα βρεθεί στα ίδια σκατά. Έρχεται νέο Μνημόνιο μετά την Πανδημία που θα μας αποτελειώσει. Επομένως αυτή τη φορά πρέπει να διαλέξουμε κάποιον που θα στείλει το Μητσοτάκη φυλακή και θα το κάνει σίγουρα. Γιατί πρέπει να δοθεί μήνυμα στο εξωτερικό πως τέλειωσαν οι προδότες. Πως θα ρίξουμε στην Πηγάδα κάθε δοσίλογο παλιοτόμαρο. Με αυτό το κριτήριο θα ψηφίσουν πάρα πολλοί.

Δεν ακούμε τα γκάλοπ γιατί είναι η φωνή των συμφερόντων που μας θέλουν δούλους. Ακούμε όμως την οργή του κόσμου που πάλι φουντώνει. «Μητσοτάκη γαμιέσαι» ακούγεται παντού. Ο κόσμος θα βγει πάλι στους δρόμους κι αυτό τρέμουν τα καθάρματα οι χουντικοί. Τότε θα φανεί ποιος θα πάρει τι και σε πιο κελί θα βρεθεί ο «καταλληλότερος».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger