Home » , » Απύθμενο θράσος ή τεστ αυταρχισμού;

Απύθμενο θράσος ή τεστ αυταρχισμού;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 | 11:00 π.μ.

Πηγή: ΠΑΜΕ

Για την προσπάθεια διακοπής της παράστασης του Ζαραλίκου

Η προσπάθεια διακοπής της σατυρικής θεατρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη με ασπίδα δήθεν “αγανακτισμένων” σε ρόλο “μπράβων”, μας ξυπνάει μνήμες αυταρχισμού και λογοκρισίας.

Στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου είναι γραμμένες με μαύρα γράμματα οι μέρες που ηθοποιοί εν μέσω παράστασης οδηγούνταν στα κρατητήρια, στις φυλακές στην εξορία. Ακόμη και πρόσφατα υπήρξαν περιπτώσεις, καθόλου τυχαίες, που δήθεν ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, προσπάθησαν να μπλοκάρουν παραστάσεις.

Είναι αλήθεια, ο θεατρικός λόγος όταν δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων, πονάει, γίνεται αγκάθι στο μάτι τους και ορμούν «σαν ταύροι σε υαλοπωλείο» για να φιμώσουν ό,τι αντιστέκεται στην πολιτική τους.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και έχουν βάλει από καιρό στο πάγκο τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές. Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κερδήθηκε με αίμα εργατών. Δε θα αφήσουμε κανέναν να μας το αφαιρέσει.

Στηρίζουμε, παλεύουμε για πολιτισμό απαλλαγμένο από το φόβο των μπράβων, της λογοκρισίας και της εμπορευματοποίησης.

Β.Κ: Η φώτο δική μας παρέμβαση

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:02 μ.μ.

Αχαριστα παλιοκουμονια,φετιχιστες της κονσερβας και της απατητης ραχουλας.Για πρωτη φορα,υστερα απο χιλιαδες χρονια,ο παμμεγιστος,ο δυσθεωρητος,οΜωυσης και τρεις μεριδες τζατζικι,Κουλης,απαλλαξε τον λαο του απο το διλλημα:κρατος-παρακρατος,και απο τον φοβο του πολιτη:ποιος θα με πηδηξει;ο χωροφυλακας στη γωνια ή ο αξυριστος με την μαυρη καπαρτινα;Τερμα αυτα.Πλεον εχουμε ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.Τερμα,το δικαιο τερμα οι επιστημες,εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.Και η Σταματη,ως νεα δημοσιογραφος,απλα το επεδειξε ως ειδηση,με χαρα.Αλλα πού να το καταλαβει αυτο το τουβλο ο Ζαρας.Ονειδος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger