Home » , » Aμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία ENERGEAN

Aμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία ENERGEAN

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 | 6:07 μ.μ.

Από την  ΠΕΝΕΝ λάβαμε και παραθέτουμε:

Καταδικάζουμε τις απολύσεις, την καταστολή και την τρομοκρατία ενάντια στους εργαζόμενους στην εταιρεία ENERGEAN στην Καβάλα

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την οργανωμένη καταστολή που σχεδίασε η κυβέρνηση και εκτέλεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους απεργούς στην Energean στην Καβάλα οι οποίοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους. 

Η εργοδοσία έχει αποφασίσει την απόλυση δεκάδων εργαζομένων μεταξύ των οποίων τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. 

Η επιχείρηση τρομοκράτησης εναντίον των εργαζομένων πού έγινε από τις δυνάμεις καταστολής πριν λίγες μέρες και η χρήση από αυτές χειροβομβίδων κρότου λάμψης, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιστρατεύεται στην γραμμή της εργοδοσίας για να περάσει αυτή την αντεργατική επίθεση. 

Στην απεργία των εργαζομένων τέθηκε σε εφαρμογή ο αντιδραστικός νόμος Χατζηδάκη αναφορικά με τις διατάξεις του που αφορούν την περιφρούρηση της απεργίας, την συλλογική διεκδίκηση, τους εργατικούς αγώνες. 

Η μάχη των εργαζομένων για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, για να αποκρούσουν το πογκρόμ των απολύσεων, για να υπερασπιστούν δυναμικά και αγωνιστικά τα δικαιώματά τους, μας βρίσκει απόλυτα στο πλευρό τους. 

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα τους, στον οποίο πρέπει να εκφραστεί η πιο πλατιά εργατική αλληλεγγύη. 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger