Home » , » Περί Ουκρανίας

Περί Ουκρανίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 | 4:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να ασχολούμαι. Έχουμε ένα κράτος – μπάχαλο, μια οικονομία διαλυμένη, σκάνδαλα, δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία κοκ. Θα έπρεπε να συζητάμε γι αυτά.

Επειδή όμως συγκεκριμένο μιλιταριστικό περιοδικό είναι λαγός, θα πω δυο λογάκια περί Ουκρανίας. Την πρώτη φορά που πήγε στρατός μας εκεί, ήταν το 1919. Όχι μόνο δεν πήγε καλά, αλλά 3 χρόνια αργότερα, το 1922, πάθαμε τη μεγαλύτερη νίλα.

Ακόμα, όποτε κάνουμε τον Μέγα Ναπολέοντα ή το Μέγα Αλέξανδρο στέλνοντας στρατό να υπερασπιστεί τα συμφέροντα άλλων, τον πίνουμε. Στις αρχές του 1950 ως το 1955 στείλαμε στην άλλη άκρη της Γης, στην Κορέα, στρατό. Πέρα από τις απώλειες, 20 χρόνια μετά, το 1974, χάσαμε την Κύπρο. Δε μας βοήθησε κανείς.

Αυτά ως απάντηση στους εθνικιστές ηλίθιους ή τους βαλτούς της CIA, που θέλουν να στείλουμε στρατό στην Ουκρανία. Κι αν ρίξει πάλι χιόνι, ποιος θα βγάλει τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, μανάρια μου;

Λοιπόν ακούτε. ΗΠΑ και Ρωσία είχαν συμφωνήσει να μοιράσουν την Ουκρανία. Γι αυτό έγιναν όλα αυτά. Αλλά οι ΗΠΑ μόλις πήραν την εξουσία οι ναζί αχυράνθρωποί τους σκέφτηκαν να ρίξουν τους Ρώσους. Γι αυτό η ένταση. Καμία δουλειά δεν έχουμε εκεί. Ούτε κανένα συμφέρον. Η Ουκρανία δεν είναι καν στο ΝΑΤΟ, για να μας δεσμεύει οποιαδήποτε συνθήκη.

Κάθε φορά που κάναμε τα χατίρια άλλων για να το παίξουμε καλά και υπάκουα παιδιά, φάγαμε μετά απανωτές σφαλιάρες. Μεγάλη πίτσα.

Οπότε λαγουδάκια, τραβάτε εσείς μόνοι σας να πολεμήσετε τους Ρώσους για χάρη των Αμερικάνων. Εμείς εδώ έχουμε σοβαρά προβλήματα να λύσουμε. Το Ουκρανικό το λύνουμε αφού λύσουμε τα δικά μας.

Προκαλώ οποιοδήποτε φασιστικό καθίκι να πάει εθελοντής να βοηθήσει τους Ουκρανούς ναζί, τους ομοϊδεάτες του. Να τσακιστεί να μας αδειάσει τη γωνιά! Εμείς είμαστε φιλειρηνικοί. Τέλος.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

26 Ιανουαρίου 2022 στις 4:48 μ.μ.

Αυτό το περί μοιράσματος της Ουκρανίας από που το συμπέρανες? Γιατί εγώ αυτό που βλέπω αλλά λένε και γράφουν έμπειροι αναλυτές είναι το κλείσιμο απο παντού της Ρωσίας με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ αλλά και βάσεις με πυρηνικά.

26 Ιανουαρίου 2022 στις 7:03 μ.μ.

Θα συμφωνησω με τον παρα πανω σχολιαστη 100%! ( ανωνυμος).

26 Ιανουαρίου 2022 στις 8:35 μ.μ.

Μπίζνες κάναν και οι Ρώσοι στην Ουκρανία, πότε με τον Γιανουκόβιτς και πότε με την Τιμοσένκο, με διάθεση να μοιραστούν κάτι με τη Δύση. Το πράγμα χάλασε όταν η Δύση, χρόνια στο κουρμπέτι της αμάκας, της απάτης και της αρπαχτής, πήγε να αρπάξει τα πάντα όλα. Ας μην ήταν απερίγραπτα οπορτουνιστές οι Ρώσοι ολιγάρχες με τον Γκορπματσώφ (που την πάτησε από τον Μπους-πατέρα) και τον Πούτιν (που την πάτησε από τον Ομπάμα), ας πρόσεχαν. Πάντως μου είναι πολύ δύσκολο να συμπαραταχθώ μαζί τους, κι ας είναι αμυνόμενοι...

27 Ιανουαρίου 2022 στις 4:26 μ.μ.

Είναι φανερό τι έγινε στην Ουκρανία με την πορτοκαλί δήθεν επανάσταση. ΗΠΑ και ΕΕ έβαλαν τον αχυράνθρωπό τους. Οι Ρώσοι από τη μεριά τους θεώρησαν ευκαιρία να πάρουν εδάφη, στα οποία ο Ρωσικός πληθυσμός ήταν πλειοψηφία. Ανατολικά θα ήταν Ρωσικά, Δυτικά θα άνηκαν στις ΗΠΑ. Αυτό συμφωνήθηκε. Η Ρωσία έτσι δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει τους ναζί να πάρουν την εξουσία καθώς περίμεναν τουλάχιστον αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας.
Υπήρχαν όμως μερικές λεπτομέρειες. Η κυριότερη είναι πως το ΝΑΤΟ δεν τηρεί τα όσα έχει συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι. Γιατί μπορεί, γιατί είναι πιο ισχυρό. Έτσι είχαμε εθνοκάθαρση εναντίον των Ρώσων από τους Ουκρανούς ναζί και μη αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας. Οπότε οι Ρώσοι ζητάνε αυτά που έχουν συμφωνηθεί, ενώ οι ΗΠΑ τα θέλουν όλα. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε τι ακριβώς ειπώθηκε πριν χρόνια μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών, όταν οι φασίστες με την καθοδήγηση της CIA έκαναν το πραξικόπημα. Κανείς από αυτούς δεν είναι ο καλός. Ούτε ΗΠΑ, ούτε Ρωσία, ούτε φυσικά οι ναζί της Ουκρανίας που κυβερνάνε. Ο καθένας κοιτά τα συμφέροντά του. Ξεχωρίζω τους κατοίκους των Λαϊκών Δημοκρατιών που αγωνίζονται να μην αφανιστούν.

29 Ιανουαρίου 2022 στις 7:37 μ.μ.

Τι προβλημα εχεις??? Αφου ειναι ετσι τα γεγονοτα εκει επανω δειχνει οτι
η συμπαράσταση σου είναι στους μπαντερας και στο δεξιο τομεα!
Και τι να κανουμε τωρα που δεν παιρνεις σαφη θεση!🙋‍♂️🇷🇺🇺🇦= αδελφια.

29 Ιανουαρίου 2022 στις 7:47 μ.μ.

Α.. mitsos 175!!!
Οι πολιτες των λαικων δημοκρατιων
ΝΤΟΝ ΜΠΑΣ και ΛΟΥΓΑΝΣΚ αφανιζονται καθημερινα εδω και χρονια.δεν πρεπει να συνεχιστει αλλο αυτη η κατασταση. Αν δεν κερδισει η διπλωματια ο πολεμος ειναι αναποφευκτος.και υπευθυνη ειναι η λεγομενη υπερδυναμη που μασανε χρονια αυτη τη καραμελα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger