Home » , » Κι έξω πάμε χάλια.

Κι έξω πάμε χάλια.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 | 11:03 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο αποστάτης μπαμπάς του σημερινού καθάρματος έλεγε το ’90 πως δήθεν έξω πηγαίναμε καλά. Καλάμια και παλούκια πήγαινε μέσα κι έξω, καθώς άφησε κληρονομία στους επόμενους ένα σωρό άλυτα προβλήματα με κυριότερο το Μακεδονικό, το οποίο αυτός δημιούργησε με την υπογραφή του στη διάλυση της φίλης Γιουγκοσλαβίας.

Το ίδιο κάνει κι ο γιος, πιο αυταρχικός, διεφθαρμένος κι αδίστακτος. Όπως ήταν φανερό σε κάθε λογικό άνθρωπο μπαίνουμε σε νέα κούρσα εξοπλισμών από την οποία θα βγούμε διπλά χαμένοι. Πρώτο και κύριο θα φορτωθούμε κι άλλα χρέη. Δεκάδες δισεκατομμύρια που για πληρωθούν οι τοκογλύφοι θα μας πάρουν τη ψυχή. Δεύτερο, θα χάσουμε γιατί οι γείτονες με τους οποίους ανταγωνιζόμαστε μπορούν να δώσουν πολλά περισσότερα για όπλα από μας. Επιπλέον έχουν περισσότερες υποδομές από μας. Παρά τα χάλια της Τουρκικής Οικονομίας το ΑΕΠ τους είναι 3,8 φορές μεγαλύτερο από το δικό μας. Που σημαίνει πως μπορούν να δώσουν υπερτριπλάσια χρήματα για όπλα.

Έτσι, ενώ τα πετσωμένα ΜΜΕ πανηγυρίζουν γιατί ενοχλήθηκε ο Σουλτάνος, εμείς κάνουμε το λάθος της Αρμενίας. Η Αρμενία δεν έχασε, επειδή δεν έδωσε για την άμυνά της. Κάθε άλλο, έδινε αναλογικά περισσότερα από τους Αζέρους. Όμως σε απόλυτους αριθμούς οι Αζέροι έδιναν περισσότερα, γιατί ήταν τρεις φορές πλουσιότεροι. Η Αρμενία πολύ απλά δεν μπορούσε να τους ακολουθήσει σε αυτή την κούρσα εξοπλισμών. Βάλτε και τη διπλωματική απομόνωση λόγω ηλιθιότητας της Αρμένικης κυβέρνησης, που έκανε τα χατίρια εθνικιστών, το είδαμε το αποτέλεσμα. Τους πήραν και τα σώβρακα.

Ο Σουλτάνος πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένος με το Μητσοτάκη. Γιατί του έδωσε άλλοθι λουκούμι. Χώρια ο αποπροσανατολισμός. Η Τουρκία θα πρέπει να εξοπλιστεί περισσότερο ώστε να απαντήσει στην Ελλάδα. Με δυο λόγια φταίνε οι Έλληνες για τα χάλια της Τουρκίας, ενώ οι γείτονες θα σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι! Θα πάρουν κι αυτοί αεροπλάνα. Αν δεν τους τα δώσει η Αμερική, υπάρχει η Ρωσία που πολύ θα το χαρεί να πάρει τέτοιο καλό πελάτη μέσα από τα δόντια των ΗΠΑ. Αλλά θα πάρει από τους Αμερικανούς για τον απλό λόγο πως οι Αμερικάνοι γκάγκστερ δεν λένε ποτέ όχι σε λεφτά.

Ο Σουλτάνος είπε επίσης δυο πραγματάκια που πρέπει να προσέξουμε. Το πρώτο ήταν για τον αγωγό που βάλαμε εκεί που είναι οι σάρισες από τα συλλαλητήρια. «Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι δυνατόν να πετύχει κανένα τοπικό σχέδιο που να μην περιλαμβάνει την Τουρκία. Αυτό το βλέπουμε στη γεωγραφία μας και το δηλώσαμε ξεκάθαρα. Το σχέδιο του αγωγού EastMed δεν είχε οικονομική και τεχνική βιωσιμότητα, είχε εμφανιστεί από το δίδυμο Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων για λόγους πολιτικούς σκοπιμότητας. Ήταν ένα κενό σχέδιο το οποίο είχε τον αποκλεισμό της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ”. Είναι ευχάριστο που οι ΗΠΑ επιτέλους είδαν αυτή την πραγματικότητα».

Το άλλο είναι αυτό με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. «Είναι ευχάριστο που οι ΗΠΑ επιτέλους είδαν αυτή την πραγματικότητα». Για την ακρίβεια οι Αμερικάνοι ήξεραν από την αρχή πως δε θα γίνει ο αγωγός. Εδώ μοίραζε σανό ο Μητσοτάκης. Οι Αμερικάνοι απλά πίεζαν την Τουρκία. Τον επόμενο μήνα θα επισκεφθεί την Τουρκία ο Ισραηλινός ομόλογός του. Τι; Δε θα αφανίσουν τους Τούρκους οι Εβραίοι; Κουβάς από τους Ρώσους, κουβάς κι από τους Ισραηλινούς; Νέα εποχή αγάπη μου. Πόσο νέα; 1.400 – 1.800 κάπου εκεί. Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger