Home » , » Παπαδίστικα.

Παπαδίστικα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 2:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τα παπαδίστικα είναι αυτά που ταιριάζουν σε παπάδες. Καθόλου τυχαίο πως πολλοί λένε την λέξη «παπάς» κι εννοούν πως κάποιος λέει ψέματα, υπερβολές, για να μην πούμε την άλλη έννοια του «παπά» που εννοεί το τραγούδι νοσταλγός του Rock 'N Roll:

Μου 'πανε μην μπλέξεις τα σκυλιά με τους ροκάδες
μα έτσι και δε δούλευα θα τρώγαμε παπάδες
έπιασα λοιπόν δουλειά σε μαγαζί...

Βλέπετε πως η λέξη έχει πολλές σημασίες. Μέχρι και παιχνίδι είναι, που ξαλαφρώνει τα κορόιδα και ίσως γι αυτό ονομάστηκε έτσι.

Οπότε διαβάζω στο αγαπημένο site της Καλλιόπης της θεούσας το εξής:

«Κίτρους Γεώργιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Αστεία πράγματα να ρωτούν πνευματικούς για το εμβόλιο».

Για να δούμε, λέω μέσα μου, τι θα πει. Είναι λοιπόν υπέρ του Ιερώνυμου. Αρχικά λέει τα σωστά όπως «Συνδέουν ένα καθαρά ιατρικό θέμα με άλλα και του δίνουν πνευματικές και εκκλησιαστικές προεκτάσεις, ενώ αυτά είναι θέματα για τα οποία οι γιατροί θα μας μιλήσουν και θα μας πουν τι θα κάνουμε όχι οι πνευματικοί, αλλά πολύς κόσμος δυστυχώς τα συγχέει αυτά», ή «ο άλλος ρωτάει τον πνευματικό του αν θα αγοράσει κόκκινο ή κίτρινο αυτοκίνητο ή τι χρώμα θα είναι το σαλόνι που θα βάλει στο σπίτι του; Αυτά είναι αστεία πράγματα και δεν συνδέονται με την πνευματική ζωή…».

Εκεί λοιπόν που είπα «να κι ένας λογικός» μου ’ρχεται «Οι πραγματικά πνευματικοί άνθρωποι δεν επηρεάστηκαν, οι χλιαροί στην πίστη επηρεάστηκαν. Μπορεί να δίστασαν να πάνε να κοινωνήσουν».

Να ρωτήσω λοιπόν ευθέως τον παπά. Κολλάει από τη Θεία Κοινωνία; Αν ναι, να βγει η Ιερά Σύνοδος και να το πει. Οι επιστήμονες λένε ΝΑΙ. Καταλάβατε λοιπόν το παπαδίστικο, τον ελιγμό, τη σβούρα. Έλα όμως παπά, που δεν μπορείς να πεις στον άλλο πως δεν κολλάει όταν γλείφεις το ίδιο εφόσον έχει μια σταλιά μυαλό. Επομένως τα έχεις καλά και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Είσαι μεγάλος παπατζής.

Έχει όμως κι άλλο, χειρότερο.

«Είναι έργο του διαβόλου αν κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πιστών στους Ποιμένες της Εκκλησίας, δεν πρέπει να κλονίζεται η πίστη ακούγοντας ξέρω γω μοναχές, μοναχούς γεροντάδες που είναι εκτός εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας ή παρακολουθώντας το internet που δεν είναι μια σοβαρή πηγή αυτών των πραγμάτων.

Ο κάθε χριστιανός έχει την ενορία του τον Επίσκοπο του και ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ».

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Θα έλεγε, αν ζούσε, η Μαλβίνα.

Πως η απόφαση είναι σωστή γιατί την πήραν οι Μητροπολίτες! Όχι οι επιστήμονες. Αναιρεί δηλαδή τα όσα έλεγε στην αρχή! Παπαδίστικά. Μετά γιατί είναι μπερδεμένο το ποίμνιο. Τι έχουν τα έρμα τα πρόβατα και ψοφάνε; Μπορεί να έγλειψαν όλα το ίδιο κουτάλι, ποιμένα μου!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger