Home » , » Επισήμανση

Επισήμανση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 | 9:00 π.μ.


Οταν η αστική τάξη διατυμπανίζει την οριστική αποτυχία του κομμουνισμού, χρησιμοποιεί την αξιοθρήνητη αποτυχία του αναθεωρητισμού για να επιβεβαιώσει το μίσος της για το μεγαλειώδες έργο που πραγματοποίησαν ο Λένιν και ο Στάλιν. Ενεργώντας όμως κατ’ αυτόν τον τρόπο, σκέφτεται περισσότερο το μέλλον παρά το παρελθόν. 

Η αστική τάξη θέλει να καταστήσει πιστευτό ότι ο μαρξισμός-λενινισμός έχει οριστικά ενταφιαστεί, επειδή συνειδητοποιεί απόλυτα την επικαιρότητα και τη ζωντάνια της κομμουνιστικής ανάλυσης. Η αστική τάξη διαθέτει πληθώρα στελεχών που είναι ικανά να κάνουν επιστημονικές εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά στις παγκόσμιες εξελίξεις. Έτσι, προβλέπει μεγάλες κρίσεις, ανακατατάξεις σε πλανητικό επίπεδο και πολέμους όλων των ειδών. Μετά την αποκατάσταση του καπιταλισμού στην Ανατολική Ευρώπη και τη Σοβιετική Ένωση, όλες οι αντιφάσεις του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος έχουν οξυνθεί. 

Απέναντι στα βάραθρα της ανεργίας, της αθλιότητας, της εκμετάλλευσης και του πολέμου, που ανοίγονται μπροστά στις μάζες των εργαζομένων όλου του κόσμου, μόνο ο μαρξισμός-λενινισμός θα μπορέσει να χαράξει το δρόμο της σωτηρίας. Μόνο ο μαρξισμός-λενινισμός μπορεί να προσφέρει στις μάζες των εργαζομένων του καπιταλιστικού κόσμου και στους καταπιεσμένους λαούς του Τρίτου Κόσμου τα όπλα της απελευθέρωσής τους. Ολος ο πάταγος για το τέλος του κομμουνισμού αποβλέπει επομένως στον αφοπλισμό, εν όψει των μελλοντικών μεγάλων αγώνων των καταπιεσμένων μαζών όλου του κόσμου.

Από το βιβλίο του Λ. Μάρτενς: "Μια άλλη ματιά στον Στάλιν"  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger