Home » , » Το καθήκον των Ρώσων και Ουκρανών κομμουνιστών

Το καθήκον των Ρώσων και Ουκρανών κομμουνιστών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 | 6:21 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Καθήκον τόσο των Ρώσων, όσο και των Ουκρανών κομμουνιστών είναι να ενοποιήσουν όλες τις δυνάμεις τους και να στοχεύσουν: 
α) Στην εξάλειψη του αστικού εθνικισμού- σοβινισμού από τη συνείδηση της εργατικής τάξης και των δύο χωρών.
β) Στην εξάλειψη το ταχύτερο δυνατόν από τις λαϊκές δυνάμεις του φασιστικού Αμερικανόδουλου καθεστώτος του Κιέβου, στο διώξιμο από εκεί κάθε αμερικάνικης ή δυτικοευρωπαϊκής ιμπεριαλιστικής δύναμης, στρατιωτικής ή πολιτικής, και στην κατάκτηση από τον Ουκρανικό λαό μιας νέας ανεξάρτητης λαϊκής δημοκρατίας που θα θα ξεριζώσει αποφασιστικά κάθε ίχνος φασισμού.
γ) Στην κήρυξη ανοιχτού επαναστατικού λαϊκού πολέμου στο εσωτερικό της Ρωσίας, ενάντια στο σοβινιστικό ιμπεριαλιστικό και αντιδραστικό κοινωνικά καθεστώς του Πούτιν, με προοπτική την ανατροπή του ίδιου του ρωσικού καπιταλισμού- ιμπεριαλισμού από το χάρτη, και τη δημιουργία μιας λεύτερης λαοκρατουμενης νέας Ρωσίας.
δ)Στη σοσιαλιστική επανάσταση και στις δύο χώρες, και στην επανένωση της νέας σοσιαλιστικής Ρωσίας με τη νέα σοσιαλιστική Ουκρανία, ένωση στην οποία θα έχουν οπωσδήποτε τη θέση τους και όλοι οι λαοί του Καυκάσου, της Μολδαβίας, της Υπερδνειστερίας και φυσικά της Λευκορωσίας και των Βαλτικών χωρών, αφού εξαλείψουν κι αυτοί τους δικούς τους κομπραδόρους κλπ εκμεταλλευτές. 

Εννοείται ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να αρχίσει από τώρα, παντού, σε όλες τις πρώην σοβιετικές χώρες και να συντονιστεί με ενιαίο όργανο πάλης των κομμουνιστών και μέτωπο με άλλες αριστερές και διεθνιστικές δυνάμεις. 

Το κοινό συντονιστικό όργανο των κομμουνιστών όλων αυτών των χωρών θα πρέπει να προωθεί τόσο τους άμεσους τακτικούς στόχους του κινήματος σε κάθε ξεχωριστή περιοχή, όσο και τον κοινό στρατηγικό στόχο της ανατροπής του συστήματος παντού. 

Η επαναστατική αυτή πάλη, κοινό καθήκον όλων των προλετάριων και των άλλων εργαζομένων μαζών των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών πρέπει να δοθεί απαρέγκλιτα κάτω από τη σημαία του πραγματικού μαρξισμού, τη σημαία των Λένιν-Στάλιν, αφού παραμεριστούν άμεσα όλες οι ψευδοκομμουνιστικές ηγεσίες, τύπου Γκενάντι Ζιουγκάνοφ- που οδήγησαν ως τώρα μόνο σε ήττες και καταστροφές. 

Στη σημαία αυτού του κοινού αγώνα εξέχουσα θέση πρέπει να έχει η κοινή παράδοση της Οκτωβριανής Επανάστασης, της Σοσιαλιστικής οικοδόμησης και του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου με σύμβολα κοινά τις πόλεις- ηρωίδες Μόσχα, Λένινγκραντ, Στάλινγκραντ, Κίεβο, Μινσκ, που συμβολίζουν την ύψιστη θυσία για τα ύψιστα ιδανικά. 

Αυτός πρέπει να είναι ο δρόμος των κομμουνιστών εκεί, για να είναι νικηφόρος, ενώ όλοι οι άλλοι εμείς, σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, όχι μόνο να τον στηρίξουμε αυτό τον αγώνα υλικά και ηθικά, αλλά να ανοίξουμε πόλεμο στα μετόπισθεν του δυτικού ιμπεριαλισμού, κάνοντας τι έδαφος να φεύγει κάτω από τα βρωμοπόδαρα των Γιάνκηδων και των Γαλλο-γερμαναράδων ιμπεριαλιστών και όλων των τοπικών λακέδων τους.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger