Από την ΠΕΝΕΝ λάβαμε και παραθέτουμε:
Η κυβέρνηση έθεσε από χθες 1 Φλεβάρη σε εφαρμογή τις διατάξεις του νόμου 4808/21 σχετικά με την υποχρέωση που αυτός προβλέπει για συμμόρφωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και εγγραφής τους στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ) και με τον τρόπο αυτό επιχειρεί την απροκάλυπτη υπονόμευσή τους στα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων όπως είναι η συλλογική διαπραγμάτευση και η υπογραφή ΣΣΕ ενώ ταυτόχρονα επιβάλει την υποχρέωση ψηφιακών μέσων για την διεξαγωγή των εσωτερικών τους διαδικασιών.
Το αντιδραστικό τερατούργημα της κυβέρνησης δρομολογεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το χτύπημα των εναπομεινάντων εργατικών δικαιωμάτων και βάζει πλώρη τα συνδικάτα να δηλώσουν υποταγή σε αυτόν τον εκτρωματικό και αντισυνδικαλιστικό νόμο.
Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να «στριμώξει» ακόμη περισσότερο κυρίως το αγωνιστικό σ.κ πρόσθεσε στο ΓΕΜΗΣΟΕ ότι τα συνδικάτα που δεν θα δηλώσουν συμμόρφωση και δεν θα εγγραφούν στο Μητρώο θα τους αφαιρείται και το δικαίωμα κήρυξης απεργίας!!!
Ο 4808/21 δεν είναι ένας ακόμη αντεργατικός νόμος στο οπλοστάσιο κυβέρνησης – κεφαλαίου, αποτελεί τομή και στρατηγικής σημασίας επιλογή στην επιδίωξή τους να εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων, να συνθλίψουν την οργανωμένη πάλη και αντίσταση για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική τους για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων!!
Αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται απόλυτα η εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση δεν ψήφισε αυτόν τον «εμβληματικό» νόμο για να μείνει αυτός στα χαρτιά!!
Είναι μεγάλες οι ευθύνες όλων εκείνων των συνδικαλιστικών δυνάμεων οι οποίες είτε προσχώρησαν στην κατεύθυνση της διαβούλευσης για τον «καλλωπισμό» του αντεργατικού νομοθετήματος, είτε έκαναν βήματα πίσω στον αγωνιστικό σχεδιασμό της 3 Ιούνη 2021 με αποτέλεσμα αυτός να πάει στην Βουλή και τελικά να ψηφιστεί!
Έστω και τώρα, έστω και αργά η υπόθεση του νόμου 4808/21 μπορεί να ανατραπεί και να καταργηθεί με την προϋπόθεση να οργανωθεί μια μαζική αντίσταση και πάλη για την μη εφαρμογή του και στην κατεύθυνση αυτή το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι να τον καταστήσουν άχρηστο, για τα σκουπίδια και ταυτόχρονα να παλέψουν μέχρι το τέλος και για την τυπική κατάργησή του.
Η γραμμή που προτάσσει η πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ είναι η νομική και συνταγματική αμφισβήτηση του νόμου έξω από την οργανωμένη συντονισμένη και μαζική πάλη των εργαζομένων.
Ο δρόμος αυτός θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην εφαρμογή του αντεργατικού νόμου και μάλιστα με την σφραγίδα της θεσμικής δικαιοσύνης!
Η γραμμή αυτή όπως αναδεικνύεται είναι βαθιά ηττοπαθής, θέτει στο περιθώριο το κίνημα, τους εργαζόμενους και τους αναγκαίους αγώνες και οδηγεί με βεβαιότητα στην ήττα.
Στον ίδιο αυτό δρόμο πορεύεται και το ΕΚΑ καλλιεργώντας αυταπάτες για την προσβολή του νόμου στο ΣτΕ!
Οι αντεργατικοί νόμοι και πολύ περισσότερο ο 4808/21 δεν καταργούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά με την σκληρή μαχητική σύγκρουση στον δρόμο των αγώνων!
Οι δυνάμεις που έχουν αναφορά στα εργατικά προβλήματα και ανήκουν στο μπλοκ των αγωνιστικών δυνάμεων στο σ.κ πρέπει να αντλήσουν διδάγματα από την πορεία που η κάθε δύναμη ακολούθησε στην πάλη ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη και κυρίως να αντιληφθούν ότι σήμερα επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να πρωτοστατήσουν με την δράση και τον αγώνα τους να μη εφαρμοστεί πουθενά και καμιά διάταξη του νόμου 4808/21 διότι έτσι μπαίνει ταφόπλακα στα εργατικά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Στην κατεύθυνση αυτή και έχοντας μπροστά την ενεργοποίηση των διατάξεων για το ΓΕΜΗΣΟΕ, επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα ένας πανεργατικός ξεσηκωμός με στόχο την οργάνωση και κήρυξη πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στην οποία το κεντρικό αίτημα θα είναι η κατάργηση αυτού του αντεργατικού νόμου!
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στηρίζει την πρωτοβουλία Σωματείων – συνδικαλιστών – εργατικών συλλογικοτήτων που συσπειρώνονται στην «Πρωτοβουλία για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη 4808/21» καθώς και την συγκέντρωση που αυτή έχει ανακοινώσει για τις 12 Φλεβάρη στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία στην Βουλή.
Η συγκρότηση αυτής της πρωτοβουλίας, η ενίσχυση και η διεύρυνσή της αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα στην γραμμή να μην εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη καθώς και για την κατάργησή του.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
+ σχόλια + 1 σχόλια
Οσο και να χτυπιέσαι τζανετακιστή Νταλακογιώργο "της Αριστεράς και της Προόδου", μια σφραγίδα εργοδοτική ήσουνα πάντα, και σαν τέτοια θα μείνεις, όσο μελάνι και να χύσεις, σουπιά!
Δημοσίευση σχολίου