Το παρακάτω άρθρο, λοιπόν, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης, εκτός των άλλων είναι και ένας "ύμνος" για την "ανεξάρτητη", "αδέσμευτη" και αντικειμενική "δικαιοσύνη".
(Εχουν ιδία άποψη γι' αυτή, ο παιδεραστής Νίκος Γεωργιάδης, οι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, του Βατοπαιδίου της Energa και ουκ έστι αριθμός παρόμοιων περιπτώσεων).
Δυστυχώς το δημοσίευμα δεν μας αναφέρει αναλυτικά το σκεπτικό το οποίο επικαλέστηκε ο εισαγγελέας κ. Καψιμάλης για να αρχειοθετήσει την υπόθεση σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή του αξιότιμου κυρίου Δημήτρη Αβραμόπουλου στο σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής Novartis.
Εμείς πάντως, έχουμε δεδομένο ότι η δικανική κρίση του συγκεκριμένου λειτουργού της Θέμιδας ήταν η αρμόζουσα και κάποιες αποκαλύψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα οι οποίες παρουσιάζουν δικαστικούς λειτουργούς ευάλωτους σε εκβιασμούς και στην έκδοση υπαγορευμένων αποφάσεων δεν είναι ικανές να θίξουν το κύρος της "δικαιοσύνης".
Το μοναδικό παράπονο μας είναι ότι δεν μας έχει τύχει και σε μας να αποκτήσουμε μια πεθερά που να μας καταθέτει στον τραπεζικό λογαριασμό μας πακτωλό χρημάτων "αδιευκρίνιστης προέλευσης", όπως στην περίπτωση του κ. Αβραμόπουλου.
Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ που φέρεται να έκανε η πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου το 2007. Πρόκειται για κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό της πεθεράς του πρώην υπουργού και της συζύγου του. Το εντυπωσιακό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η πράξη αρχειοθέτησης είναι ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν ήταν σε δεσμίδες των 500 ευρώ και συγκεκριμένα επρόκειτο για 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, τα οποία «ούτε δικαιολογούνται με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων προσώπων» , ούτε «αντιστοιχεί σε προηγούμενη ανάληψη ίσου ή μεγαλύτερου ποσού από άλλον λογαριασμό». Επίσης, όπως και στην περίπτωση Γεωργιάδη οι εισαγγελείς κατονομάζουν συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο κάθε μήνα καταθέτει σε λογαριασμό του Αβραμόπουλου χρήματα, τα οποία όπως αναφέρουν «προσιδιάζουν στο ύψος της μηνιαίας δόσης δανείου που βάρυνε τον Αβραμόπουλο συνολικού ύψους 267.820 ευρώ για αγορά κατοικίας». Αν και πρόκειται για «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» εντούτοις οι εισαγγελείς όχι μόνο δεν καλούν τον Αβραμόπουλο να παρέχει εξηγήσεις αλλά αρχειοθέτησαν την υπόθεση με το ίδιο επιχείρημα της αρχειοθέτησης του Άδωνη Γεωργιάδη.
Ότι δηλαδή επειδή τα χρήματα αυτά δεν συνδέονται με λογαριασμούς της Novartis ή φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με την εταιρεία, άρα η δικογραφία θα πρέπει να μπει στο αρχείο και να μπει «ταφόπλακα» στην έρευνα. Είναι συγκλονιστικό ότι οι εισαγγελείς χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα τα οποία αντιβαίνουν στην κοινή αλλά και νομική λογική. Περισσότερα όμως την Κυριακή στο Documento.
+ σχόλια + 1 σχόλια
Ο Κυριος Τιποτα επαιρνε τις μιζες(2.1 εκατ καποια στιγμη...) στο υπουργειο, ακομη και παρουσια μαρτυρων. Ετσι ελαχε σε εναν χαζοχαρουμενο υπηρετη δεξιουλη, που μου το ψιθυρισε. Φαντασου τι σιγουρια ενοιωθε ο αρπαγας.
Δημοσίευση σχολίου