Home » , » Όλοι και Όλες στην απεργία στις 6 Απρίλη

Όλοι και Όλες στην απεργία στις 6 Απρίλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Απριλίου 2022 | 7:34 μ.μ.


Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Η πολιτική και οικονομική κρίση του συστήματος που επιταχύνθηκε με την πανδημία του Covid-19 χτυπάει με συντριπτικό τρόπο τους εργαζόμενους λαούς ολόκληρου του κόσμου, εξαθλιώνει τις εργαζόμενες τάξεις, γιγαντώνει τον εφεδρικό στρατό της εργατικής τάξης, τους ανέργους.

Στον τόπο μας, το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, η δολοφονική διαχείριση της πανδημίας του Covid-19 με την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας έχει σαν αποτέλεσμα 10.000αδες κρατικές δολοφονίες εργαζόμενων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε ενισχυθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της υγείας, η πρωτοβάθμια περίθαλψη, υπήρχαν προσλήψεις και όχι απολύσεις νοσοκομειακού και ιατρικού προσωπικού.

Η νέα φάση του πολέμου και η όξυνση της Ρωσο-Νατοϊκής Σύγκρουσης με επίκεντρο την Ουκρανία μέσα από τις κυρώσεις που επιλέγει ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός και συγκεκριμένα ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός και τα εξαρτημένα κράτη του- όπως και η Ελλάδα- στρέφονται απέναντι στους λαούς της Ευρώπης, γιγαντώνουν την ενεργειακή-επισιτιστική κρίση και την ακρίβεια που ήδη εξαθλίωνε τον λαό μας.

Για μεγάλο ποσοστό της εργατικής τάξης αυτό που διακυβεύεται είναι η εξαθλίωση, με μια κρίση που μας μεταφέρει πολλά χρόνια πίσω και δείχνει πως ένας παγκόσμιος πόλεμος γίνεται επιλογή για τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό για να ξαναμοιράσει λεία,εδάφη, κέρδη και να ανακτήσει την ολοκληρωτική ηγεμονία του.

Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία δεν μπορούν να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα και στην γωνία περιμένοντας το σκοτάδι της οικονομικής εξαθλίωσης, της ανεργίας, της φτώχειας και της πείνας.

Με όργανο πάλης και τα σωματεία και τα συνδικάτα του, να μπλοκάρει κάθε υποστήριξη, κάθε συμμαχία με το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, αποστολή όπλων,στήριξη του ευρωατλαντικού άξονα- όπως πράττουν οι εργαζόμενοι της Τραινοσε- να αγωνιστεί δυναμικά και μαχητικά για την ανατροπή της ακρίβειας, της αύξησης των τιμών, της ενεργειακής φτώχειας,

Με στόχο την συγκρότηση ενός παλλαϊκού-πανεργατικού μαχητικού κινήματος που να αγωνιστεί για ψωμί-παιδεία-υγεία-ελευθερία-ειρήνη και ανεξαρτησία, με τον επίκαιρο χαρακτήρα που λαμβάνουν αυτά τα συνθήματα σαν προτάγματα επιβίωσης για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να βγει στο προσκήνιο, να οργανωθεί στα σωματεία και τα συνδικάτα του, να συγκροτηθεί σε μέτωπο για την ανεξαρτησία και την ταξική επιβίωση με σαφή αντιφασιστικό χαρακτήρα απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα του φασισμού να ενσωματώσει την ταξική-λαϊκή οργή και να την φέρει στα καλούπια ντόπιων και διεθνών αφεντικών.

6 Απρίλη απεργούμε και καλούμε τον εργαζόμενο λαό και την εργατική νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στην απεργία, σε στήριξη των σωματείων και των συνδικάτων.

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger