Home » , » Μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών της Ουγγαρίας

Μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών της Ουγγαρίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 | 5:52 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175 

Το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν επικράτησε για 4η φορά στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή, της συμμαχίας 6 κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας κατηγόρησε την Ουγγαρία ότι θέλει να προσαρτήσει την Υπερκαρπαθία. Περιγράφοντας τη θέση της Βουδαπέστης ως «φιλορωσική», αναρωτήθηκε: «Είναι επειδή θέλουν ρωσικό αέριο με έκπτωση ή ίσως επειδή... ονειρεύονται την περιοχή της Υπερκαρπαθίας μας;».

Ο δεξιός Ορμπάν νίκησε με ποσοστό 53% έναντι 35% της αντιπολίτευσης που όμως ήταν πιόνι της ΕΕ. Ο Βελόπουλος θα λέγαμε πως νίκησε το Μητσοτάκη. Ο εθνικιστής Ορμπάν νίκησε, γιατί ο κόσμος δεν ήθελε εμπλοκή της χώρας του στον οικονομικό πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας με ότι αυτό συνεπάγεται στην Οικονομία της Ουγγαρίας.

Η ερώτηση μου είναι που στο διάολο είναι η Αριστερά; Αν Αριστερά θεωρούνται τα δουλάκια της ΕΕ, τότε ήταν επόμενο να βγει ο εθνικιστής.

«Σε οικονομικά θέματα, οι Σοσιαλιστές συχνά είναι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των φιλελεύθερων πολιτικών και της ελεύθερης αγοράς σε σχέση με τα κόμματα της συντηρητικής αντιπολίτευσης, η οποία τείνει να ευνοεί περισσότερο τον κρατικό παρεμβατισμό στην οικονομία μέσω οικονομικών και τιμολογιακών κανονισμών, καθώς και μέσω κρατικής ιδιοκτησίας βασικών οικονομικών επιχειρήσεων. Το ΟΣΚ, αντίθετα, εφάρμοσε ένα ισχυρό πακέτο μεταρρυθμίσεων υπέρ της ελεύθερης αγοράς, λιτότητας και ιδιωτικοποίησης το 1995-96, το πακέτο Μπόκρος, όταν η Ουγγαρία αντιμετώπισε οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση».

Στην ουσία δηλαδή επέλεξαν ποιον δεξιό θα τους κυβερνήσει. Αυτά γίνονται όταν εγκαταλείπεται ο Μαρξισμός.

Το ξαναλέμε, κανείς λογικός άνθρωπος δε θέλει τον πόλεμο. Κανείς δε θέλει να γίνει ο πλανήτης στάχτη. Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν πλήττουν μόνο τους Ρώσους ολιγάρχες, αλλά όλη την Ευρωπαϊκή Οικονομία. Πρωτίστως οι ΗΠΑ και δευτερευόντως οι Κινέζοι κερδίζουν από τον πόλεμο αυτό. Εμείς χάνουμε και χάνουμε πάρα πολλά. Η εμπλοκή της χώρας μας ήταν τεράστιο λάθος. Το τι χάσαμε είναι φανερό. Δεν χτυπήθηκε μόνο η Οικονομία μας, αλλά και η Ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία. Τι κερδίσαμε; Απολύτως τίποτα! Η Τουρκία που κοίταξε τα συμφέροντα της, δέχτηκε επαίνους από Ουκρανούς, Ευρωπαίους και ΗΠΑ γιατί τη σέβονται και δεν τη θεωρούν δεδομένη.

Εμείς είμαστε οι καρπαζοεισπράκτορες. Στο μεταξύ εκτός από τη λεηλασία την καταστροφή της Οικονομίας είχαμε αυτές της μέρες μια ακόμα θλιβερή πρωτιά. Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε θανάτους ανά 1.000.000 από τον κορωνοϊό.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

4 Απριλίου 2022 στις 11:21 μ.μ.

Αμάν πια με το ρηματικό επίθετο, γνωστό και σαν "μετοχή" - όχι του Χρηματιστηρίου.
Ο κυβερνών, με ω-μέγα.
Το κυβερνόν, με ό-μικρον.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο!

5 Απριλίου 2022 στις 2:08 π.μ.

Κι όμως φίλε μου εδώ κάνεις λάθος. Το "κυβερνών" είναι μια αρχαία ελληνική λέξη και δεν είναι επίθετο αλλά μετοχή. Προέρχεται από συνηρημένο ρήμα πρώτης τάξης κυβερναω-ω,και γράφεται με "ώ" λόγω συναίρεσης των ά+ο(=ώ): ο κυβερνών, η κυβερνώσα, το κυβερνών. Αν θέλεις να δώσεις την ίδια έννοια με επίθετο στη δημοτική μας γλώσσα, χωρίς να χρησιμοποιήσεις κανέναν αρχαϊκό τύπο, πρέπει να πεις "το κυβερνητικό" ή -με αναφορική πρόταση- "αυτό που κυβερνά". Αλλά μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν πρόσεξε κανείς αναγνώστης ως τώρα πώς έχουν γράψει - από αβλεψία φυσικά- στον τίτλο αυτού του άρθρου τη λέξη "Ουγγαρίας"!! Για κοιτάξτε το καλύτερα! Βγάζει μάτι, που να πάρει η ευχή!

5 Απριλίου 2022 στις 6:20 π.μ.

Τώρα είναι εντάξει και ο τίτλος. Το είδαν το σφάλμα,το διόρθωσαν και η "Ουγγαρία" γράφτηκε σωστά.

5 Απριλίου 2022 στις 2:29 μ.μ.

@Νίκος από το Βόλο;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger