Home » , , » Δεν θα αφήσουν ούτε τα πόμολα ... - Ρουσφέτια πολυτελείας σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ!

Δεν θα αφήσουν ούτε τα πόμολα ... - Ρουσφέτια πολυτελείας σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 | 9:00 π.μ.

Φαντάζεστε οι αποκαλύψεις που γίνονται τώρα, με το όργιο λωποδυσίας σε βάρος του Ελληνικού λαού με "πρωταγωνιστές" γαλάζια στελέχη να αφορούσαν άτομα που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Υπερωρίες θα βαρούσαν Πρετεντέρηδες, Πορτοσάλτε, Παπαχρήστου και λοιποί "έγκυροι". 
Τώρα που οι λοβιτούρες γίνονται από παράγοντες της κυβέρνησης των "αρίστων" άκρα του τάφου σιωπή.

Παρακάτω παραθέτουμε όλο το ρεπορτάζ που έχει σήμερα η εφημερίδα "Δημοκρατία". Μόνο απ' τους τίτλους που υπάρχουν στο εξώφυλλο όμως μπορούμε για να σχηματίσουμε μια επιφανειακή εικόνα για την ...  τριτοκοσμική νεοδημοκρατική μπανανία. "Το δεξί χέρι του Στάσση τοποθέτησε την ... κουνιάδα του σε θέση διευθύντριας" μας λέει μια μια είδηση, "Η γυναίκα του ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll διορίστηκε ως ... κλαδάρχισσα -σ.σ προφανώς στην ΔΕΗ- με τρελό μισθό" συμπληρώνει η άλλη.

Και εδώ μια σημείωση. Μόλις πριν τρεις μέρες δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση της Opinion Poll η οποία κυκλοφόρησε πλατιά σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ η οποία παρουσίαζε το κυβερνητικό κόμμα να προηγείται 10% του ΣΥΡΙΖΑ και να εμφανίζεται πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Να αμφισβητήσουμε τώρα τα ευρήματα που έκανε η εταιρεία του άντρα της ... κλαδάρχισσας; Δεν λέει ...

 Ρουσφέτια πολυτελείας σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ!

Του Νίκου Τσακανίκα

Ο ένας «διορίζει» τη γυναίκα του, ο άλλος «προσλαμβάνει» την κουνιάδα του και ο κατάλογος των «ημετέρων παιδιών» που κατακλύζει τις στελεχικές και χρυσοπληρωμένες θέσεις της ΔΕΗ επί των ημερών της διοίκησης Στάσση καθώς και στον ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει τελειωμό…

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την πρώτη περίπτωση, η ευρηματικότητα για την επίτευξη αυτού του… ρουσφετιού σπανίζει, για να μην πούμε ότι δεν έχει προηγούμενο. Συγκεκριμένα, διευθύντρια του κλάδου Περιβάλλοντος, Αδειοδοτήσεων και Κλιματικής Αλλαγής στον ΔΕΔΔΗΕ αναλαμβάνει η Στυλιανή Πιτσαρή, η οποία, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ στο κτίριο, είναι σύζυγος του Μιχάλη Διαμαντή.

Ο εν λόγω κύριος είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, που καταγράφει συνεχώς δημοσκοπικές νίκες του Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησής του και ορισμένων «ικανών» υπουργών.

Στην περίπτωσή της, λοιπόν, έγιναν τα εξής απίθανα: Ο τομέας Περιβάλλοντος, Αδειοδοτήσεων και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ήταν ο τίτλος του μέχρι την περασμένη Παρασκευή, είχε δύο άτομα. Επισήμανση: Τομέας και δύο άτομα δεν συμβαδίζουν. Από την περασμένη Δευτέρα ο ίδιος τομέας, με τον ίδιο αριθμό ατόμων, αναβαθμίστηκε σε κλάδο (!), ώστε να αναλάβει κι επισήμως η κ. Πιτσαρή ως… κλαδάρχισσα. Όμως τυπικά, για να υπάρχει, να στηριχθεί ένας κλάδος, πρέπει οι τομείς να είναι τουλάχιστον δύο. Έτσι ο τομέας «έσπασε» σε δύο τομείς! Ο ένας τομέας ονομάστηκε Τομέας Περιβάλλοντος και Αδειοδοτήσεων και ο άλλος Τομέας Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.

Στον πρώτο τομέα τοποθετήθηκαν οι δύο υπάλληλοι, στον άλλον δεν υπάρχει ακόμη κανένας! Μάλιστα σε αυτόν τον τομέα, στον οποίο δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος, στον τομέα Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, έχουν αναθέσει σε εξωτερικό γραφείο να τους παρουσιάσει μελέτη για το πώς θα μπορεί ο εν λόγω τομέας να… αξιοποιηθεί καλύτερα! Οπως λένε οι εργαζόμενοι στον χώρο, ο τομέας αναβαθμίστηκε σε κλάδο, ώστε ο μισθός του διευθυντή να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Σε τέτοιες θέσεις ο μισθός φτάνει τα 55.000 ευρώ ετησίως συν τα μπόνους -που πάντα επιτυγχάνονται-, τα οποία αποτελούν το 30% της ετήσιας αμοιβής. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς στον ΔΕΔΔΗΕ δεν είδε ποτέ την προκήρυξη για τη δημιουργία αυτής της θέσης. Και όπως λένε και τα παλαιότερα στελέχη της επιχείρησης, για να γίνεις διευθυντής κλάδου ήθελες τουλάχιστον 20 χρόνια εμπειρίας για να ανταποκριθείς στη θέση και είχες πλήθος εργαζομένων να διαχειριστείς, όχι δύο.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για το πώς τοποθετούνται – βολεύονται, κυρίως σε στελεχικό επίπεδο, άνθρωποι έξω από τον χώρο της ΔΕΗ ή του ΔΕΔΔΗΕ, με παχυλούς μισθούς και μπόνους, απευθείας αναθέσεις κ.ά. 

Άλλη μια περίπτωση που βγάζει μάτι αποτελεί ο διορισμός από ανώτατο στέλεχος της ΔΕΗ της κουνιάδας του. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2020 ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης ανέλαβε νέος γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών στη ΔΕΗ Α.Ε. Η θέση αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, πέρα από νευραλγική είναι και χρυσοπληρωμένη.

Λίγο αργότερα, ως διά… μαγείας, διορίστηκε και η κουνιάδα του, η Αναστασία Ξυδού, η οποία επίσης ανέλαβε ιδιαίτερη και χρυσοπληρωμένη θέση, καθώς τοποθετήθηκε διευθύντρια Διεύθυνσης Προσλήψεων, Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης στη ΔΕΗ Α.Ε…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger