Home » , » Η ''ατίμωση'' των κοριτσιών του Αφγανιστάν από τους Κομμουνιστές και η... πρόοδος που ήρθε με την αμέριστη βοήθεια της Δύσης!

Η ''ατίμωση'' των κοριτσιών του Αφγανιστάν από τους Κομμουνιστές και η... πρόοδος που ήρθε με την αμέριστη βοήθεια της Δύσης!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Μαΐου 2022 | 2:00 μ.μ.

Η είδηση που κυκλοφορεί σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρει ότι με διάταγμα που υπέγραψε ένας ανώτατος ηγέτης, των ισλαμοφασιστών Ταλιμπάν, ο Χιμπατουλάχ Αχουντζάντα, οι γυναίκες της χώρας, έλαβαν διαταγή να εμφανίζονται δημοσίως με μπούρκα αλλά «καλύτερα να παραμένουν μέσα», αν δεν έχουν κάποια σημαντική δουλειά εκτός σπιτιού.
Οι γυναίκες «θα πρέπει να φορούν τσάντρι (σ.σ. άλλη ονομασία της μπούρκας), διότι είναι παραδοσιακό και δείχνει σεβασμό», αναφέρει το διάταγμα.

Ευκαιρία να θυμηθούμε  μια μαρτυρία του Εντουάρντο Γκαλεάνο κι ένα μικρό απόσπασμα από το ''κύκνειο άσμα του'' για τις ''Γυναίκες''

Στα τέλη του 1979 ο σοβιετικός στρατός εισέβαλε στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση, η εισβολή είχε σκοπό να υπερασπιστεί τη λαϊκή κυβέρνηση, που προσπαθούσε να εκσυγχρονίσει τη χώρα.

Το 1981, στη Στοκχόλμη, ήμουν ένα από τα μέλη του διεθνούς δικαστηρίου που ασχολήθηκε με το θέμα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το αποκορύφωμα εκείνων των συνεδριάσεων.

Έδινε την κατάθεσή του ένα υψηλά ιστάμενο θρησκευτικό στέλεχος, εκπρόσωπος των ισλαμιστών φονταμενταλιστών, που εκείνη την εποχή τους αποκαλούσαν freedom fighters, μαχητές της ελευθερίας, και τώρα τρομοκράτες. Εκείνος ο γέροντας βροντοφώναξε:

“Οι κομμουνιστές ατίμωσαν τα κορίτσια μας! Τους έμαθαν γραφή και ανάγνωση!”...

... Και έπειτα, ακολούθησε η επέμβαση της ''πολιτισμένης Δύσης'' με την εγκαθίδρυση φιλοαμερικάνικου καθεστώτος και την υποχρεωτική μπούργκα και τα εκατομμύρια προσφύγων-μεταναστών!

Στη πρώτη φώτο η ''ατίμωση'' των κοριτσιών του Αφγανιστάν από τους Κομμουνιστές και στην δεύτερη φωτο η... πρόοδος που ήρθε με την αμέριστη βοήθεια της Δύσης!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger