Home » , » Ο Πούτιν θέλει τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ;

Ο Πούτιν θέλει τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 | 6:53 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Εδώ και δεκαετίες οι Φιλανδοί ήταν ουδέτεροι τηρώντας τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει με την ΕΣΣΔ. Μάλιστα η ουδετερότητα ήταν η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Φιλανδών, αφού λιγότερο από το 1/5 ήταν αυτοί που ήθελαν ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Όλα αυτά μέχρι η εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, να απειλήσει ουσιαστικά τη Φιλανδία και τη Σουηδία και μάλιστα πριν οι χώρες αυτές πουν οτιδήποτε για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, απλά και μόνο από μια υποθετική ερώτηση δημοσιογράφου! Οι χώρες φυσικά θορυβήθηκαν από τις απειλές, κι έτσι δημιουργήθηκε ένα θέμα που πριν δεν υπήρχε καν!

Εκείνο που προβληματίζει είναι πως η «πατάτα» Ζαχάροβα ήταν τόσο «χοντρή» που είναι δύσκολο να της ξέφυγε, ενώ είναι αδύνατο να παραμένει στη θέση της από τον Πούτιν μετά από αυτό. Άρα έγινε επίτηδες! Γιατί όμως; Είναι σίγουρο πως, όταν ένα κράτος απειλείται από μεγάλη δύναμη, ζητάει συμμαχίες με άλλες μεγάλες δυνάμεις. Αυτό το ξέρουν όλοι, πόσο μάλλον οι Ρώσοι διπλωμάτες, που δεν κάνουν καμία προσπάθεια να βελτιώσουν τις σχέσεις των χωρών, αντίθετα ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Θα μπορούσαν πχ να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη και τη Φιλανδική και Σουηδική κυβέρνηση λέγοντας πολύ απλά πως οι Φιλανδοί και οι Σουηδοί δεν εξολοθρεύουν τη Ρωσική μειονότητα όπως κάνουν οι Ουκρανοί ναζί. Άρα δεν έχει λόγο η Μόσχα να τις θεωρεί εχθρούς.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται να αδιαφορεί ή μάλλον θέλει αυτή την εξέλιξη! Ο Πούτιν είχε πολλά προβλήματα στη Ρωσία τα οποία μέχρι τώρα τα λύνει με τον πόλεμο. Μάλιστα το στρατιωτικό αδιέξοδο στην Ουκρανία φαίνεται να ευνοεί και τον ίδιο!

Πέρα από το προφανές, τον αποπροσανατολισμό από τα σοβαρά προβλήματα της Ρωσικής κοινωνίας και το άλλοθι «για όλα φταίνε οι κυρώσεις του ΝΑΤΟ που θέλουν να μας περικυκλώσουν», οι ΗΠΑ βοήθησαν τον Πούτιν να εδραιωθεί καταστρέφοντας τους πλέον επικίνδυνους εσωτερικούς του αντιπάλους: Τους ολιγάρχες!

«Μα αυτοί είναι με τον Πούτιν» θα πει κάποιος. Λάθος, μεγάλο λάθος, είναι με τον εαυτό τους. Όπως οι φεουδάρχες το Μεσαίωνα, μπορεί να είναι πιο ισχυροί ακόμα κι από το βασιλιά - στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον Τσάρο, γιατί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους είναι στο εξωτερικό, επομένως δεν μπορεί να το ελέγξει η Ρωσική κυβέρνηση.

Ο Ιβάν ο Τρομερός και ο Μεγάλος Πέτρος περιόρισαν την εξουσία των Βογιάρων. Αυτό έκανε τη Ρωσία ισχυρότερη. Ο Πούτιν δεν μπορούσε να το κάνει μόνος του, όχι μόνο γιατί οι ολιγάρχες τον βοήθησαν να πάρει την εξουσία, αλλά κι επειδή ήταν μέχρι τις κυρώσεις των Δυτικών ουσιαστικά άτρωτοι! Τώρα όμως όλη σχεδόν η περιουσία τους είναι στη Ρωσία, εξαρτάται από τον Πούτιν! Καταλάβατε; Τους έχει στο χέρι!

Αλλά η Φιλανδία τι ρόλο παίζει; Η Φιλανδία είχε πολεμήσει παλιότερα τους Ρώσους στο πλευρό των Γερμανών ναζί. Αυτά δεν ξεχάστηκαν από τους Ρώσους. Ο Πούτιν έχει ένα σοβαρό επιχείρημα που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό: Την περικύκλωση από το ΝΑΤΟ. Η ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας θα ενισχύσουν αυτό το επιχείρημα και θα τρομάξουν το Ρωσικό λαό. Αυτός με τη σειρά του θα δώσει μεγαλύτερη υποστήριξη στις ενέργειες του Προέδρου, όποιες κι αν αυτές. «Πόλεμος: Συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

14 Μαΐου 2022 στις 11:47 π.μ.

Όπα τι γίνεται εδώ αρχίζουν οι ρωσόφιλοι και αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα; Άντε μπας και ξυπνήσετε στο σήμερα και καταλάβετε επιτέλους την πολιτική του ρωσικού ιμπεριαλισμού. Αυτό που θέλει ο Πούτιν και που ευνοεί την προπαγάνδα του είναι η βούληση των γειτόνων του να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Η βούληση και μόνο είναι αρκετή. Μετά αρχίζει τα δικά του για πυρηνικά, απειλές και τα γνωστά. Αύριο μεθαύριο μπορεί να εισβάλει κιόλας άλλωστε μπορεί να χρησιμοποιήσει κάλλιστα το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ παραμύθι περί...ανυπαρξίας φιλανδικού έθνους και τεχνητής δημιουργίας του από τους...Μπολσεβίκους.

Είναι επίσης γεγονός ότι ο Πούτιν το 2001 έλεγε ότι δεν μπορεί να…απαγορεύσει σε άλλους πως θα ενισχύσουν την ασφάλειά τους:

“We of course are not in a position to tell people what to do. We cannot forbid people to make certain choices if they want to increase the security of their nations in a particular way.”

https://legacy.npr.org/news/specials/putin/nprinterview.html

To 2002 έλεγε για την Ουκρανία:

“I am absolutely convinced that Ukraine will not shy away from the processes of expanding interaction with NATO and the Western allies as a whole. Ukraine has its own relations with NATO; there is the Ukraine-NATO Council. At the end of the day the decision is to be taken by NATO and Ukraine. It is a matter for those two partners.”

http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/21598

Δηλαδή όταν το ΝΑΤΟ υποτίθεται ότι...περικύκλωνε την Ρωσία ο...ηγέτης της έκλεινε το μάτι στην...περικύκλωση που τώρα...καταγγέλει. Ήταν άραγε τόσο χαζός που δεν το καταλάβαινε. Μπορείς να ισχυριστείς πολλά για τον Πούτιν αλλά χαζομάρα δεν μπορείς να του καταλογίσεις. Η αλήθεια είναι ότι ήξερε ότι θα ερχόταν η ώρα που θα το αξιοποιούσε προκειμένου να δικαιολογεί επεμβάσεις όπως στην Γεωργία και την Ουκρανία και αυτό σχεδίαζε.

Μύθος λοιπόν η...νατοϊκή περικύκλωση και το...άγιο θύμα Ρωσία. Άντε να τελειώνουμε με τα παραμύθια του ρωσικού ιμπεριαλισμού και την ρωσοδουλεία της ψευτοαριστεράς.

ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!!!

ΚΑΤΩ Η ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ-ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΗ-ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!!!

V For Viva La Revolucion

14 Μαΐου 2022 στις 2:37 μ.μ.

Ζήτω η ΝΑΤΟΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ζήτω η ΟΑΚΚΕ,ξύλο στο LEO

14 Μαΐου 2022 στις 5:24 μ.μ.

Αυτές είναι λοιπόν οι "λαικές" σας εξουσίες και οι "αντικαπιταλιστικές" "εργατικές" σας κυβερνήσεις αγαπητέ ξύλο σε όποιον τολμάει να έχει εντελώς διαφορετική άποψη από εσάς και ακόμα χειρότερα στημένες δίκες, διώξεις και φυλακίσεις, δολοφονίες όλα τα καλά. Καμία εντύπωση άλλωστε εσείς είστε που προσκυνάτε τον ρωσοκινέζικο ΦΑΣΙΣΜΟ αυτό θέλετε και για την Ελλάδα να μας κάνετε Βενεζουέλα, Κούβα, Βόρεια Κορέα, Συρία ό,τι χειρότερο εν πάση περιπτώσει έχει να επιδείξει ο καπιταλισμός. Σας έχουμε δει στα αμφιθέατρα, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς πόσο ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΕΣ είστε αυτή είναι η πολιτική σας ξύλο, τραμπουκισμοί, φίμωση και δεν συμμαζεύεται. Εσείς άλλωστε είστε τα εγγονάκια του Χρουτσόφ καμία εντύπωση λοιπόν.

V For Viva La Revolucion

14 Μαΐου 2022 στις 7:09 μ.μ.

Μάλλον για σταλινικές μεθόδους έπρεπε να πεις,αλλά δε σε κόβει και τόσο Όσο για τις χώρες που αναφέρεις σε τσούζει η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό,κατανοητο

14 Μαΐου 2022 στις 9:44 μ.μ.

Είστε οι απόγονοι αυτών που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ τον Ζαχαριάδη, που έστειλαν στη φυλακή και στην εξορία με στημένες δίκες κομμουνιστές, αυτών που ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ εν ψυχρώ εργάτες. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ είναι οι μέθοδοι σας και ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχετε με τους Μπολσεβίκους. Δεν διστάζετε να υποστηρίζετε μέχρι και ΝΑΖΗΔΕΣ αρκεί αυτοί να βγαίνουν ανοιχτά ρωσόδουλοι γι' αυτό και γουστάρετε Ντονμπάς. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ θέλετε για τη χώρα μας όπως ακριβώς στις χώρες πρότυπό σου.

NO PASARAN!!!

V For Viva La Revolucion

15 Μαΐου 2022 στις 10:34 π.μ.

Για θυμισου λιγάκι κρυφό χρυσαυγουλο οακκιτα ποιοι χρησιμοποιουν αγκυλωτούς σταυρούς στην Ουκρανία; Οι προτιμήσεις σου φυσικά!Ούτε λέξη κριτικής για αμερικανικό ιμπεριαλισμό,όλα καλά στην πρεσβεία;Κανένας διάλογος με κρυφά και φανερά χρυσαυγουλο ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ

15 Μαΐου 2022 στις 1:14 μ.μ.

Είσαι αχάριστος. Κανονικά έπρεπε να ευχαριστείς τους ναζήδες αν δεν υπήρχαν αυτοί το αφεντικό σου δεν θα πατούσε το πόδι του μέσα στην Ουκρανία και έτσι Κριμαία και Ντονμπάς ΓΙΟΚ. Προβοκάρουν την ουκρανική αντίσταση υπέρ του Πούτιν.

Δώσε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους ΝΑΖΙ συντρόφους σου:

https://khpg.org/en/1420855493

https://en.respublica.lt/signs-of-neo-nazi-ideology-amongst-russian-mercenaries

Ιδού το καθοδηγητικό κέντρο του ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΜΟΥ:

https://m.naftemporiki.gr/story/930695/rosia-sunantisi-dekadon-akrodeksion-kommaton-tis-europis-stin-ag-petroupoli

Που θες να φάω και ξύλο.

ΝΑΖΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ!!!

V For Viva La Revolucion

16 Μαΐου 2022 στις 11:17 π.μ.

ΣΚΑΣΜΟΣ φασιστΟΑΚΚΙΤΑ

16 Μαΐου 2022 στις 3:59 μ.μ.

Άκου ΧΙΤΛΕΡΙΣΚΕ από σκασμός και τέτοια δεν τσιμπάω. Το σκασμός είναι η απόδειξη ότι θα επιβάλεις ΧΟΥΝΤΑΡΑ στην Ελλάδα εσύ και ο πολιτικός σου χώρος. Πες και άλλα με πορώνεις περισσότερο. Είναι ΝΑΖΙΣΤΑΡΑΣ και δεν το κρύβεις. Τα σοσιαλναζιστικά σου όμως δεν με τρομάζουν είμαι εγγόνι ζαχαριαδικών και ξέρω από τέτοια, γνωρίζω πολύ καλά τι έκαναν ΦΑΣΙΣΤΕΣ σαν και του λόγου σου στους επαναστάτες που το μόνο τους "έγκλημα" ήταν ότι υπερασπίστηκαν τον ΜΑΡΞΙΣΜΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΜΟ. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο ιδεολογικός παππούς σου Μπρέζνιεφ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ.

Με τον ρωσικό ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ ταυτίζεσαι μεγάλε. Γι'αυτό και δεν πρόκειται να καταδικάσεις ΠΟΤΕ αυτά:

https://www.liberal.gr/news/to-ideologiko-manifesto-poutin-gia-tin-oukrania-sokaristiko-arthro-apokaluptei-tis-pragmatikes-tou-protheseis/441996

Όσο όμως προσπαθείτε να ταυτίσετε τον κομμουνισμό με τον φασισμό ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. Γιατί δύο άκρα δεν υπάρχουν ένα είναι το άκρο απλά αυτό πότε εμφανίζεται ως μαύρο ως είναι και πότε ντύνεται στα "κόκκινα" για να εξαπατά τους πραγματικούς αριστερούς και δημοκράτες, το λαό και την εργατική τάξη.

V For Viva La Revolucion

16 Μαΐου 2022 στις 10:41 μ.μ.

Ρε γελοίο σουργελο είσαι για πολλές μάπες Το φασισμό δεν το μιλάς τον γ..ς Και μόνο που επικαλεισε το liberal gr είσαι πραγματικός μλ βουρλο! Την αλλη φορα επικαλεσου απευθείας την πρεσβεία!!! Ξύλο και γ... στον κάθε Leo

17 Μαΐου 2022 στις 6:34 π.μ.

Πως κάνει μπαμ ο ΝΕΟΝΑΖΙ τον πείραξε το site κουβέντα όμως για την ουσία. Εγώ φταίω που το παρέθεσα μεταφρασμένο. Ε εντάξει πάρτο από εδώ αν έχεις πρόβλημα:

https://ccl.org.ua/en/news/ria-novosti-has-clarified-russias-plans-vis-a-vis-ukraine-and-the-rest-of-the-free-world-in-a-program-like-article-what-russia-should-do-with-ukraine-2/

https://ria.ru/20220403/ukraina-1781469605.html

Ρε με πορώνεις λέμε. Θα συνεχίζω μέχρι να απαντήσεις. Το πόσο με φτιάχνει όταν τα χάνετε τελείως και ΤΡΕΜΕΤΕ δεν περιγράφεται:

https://khpg.org/en/1458089893

ΒΑΣΑΝΙΣΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΛΑΣΜΑ

ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ!!!

V For Viva La Revolucion

18 Μαΐου 2022 στις 2:21 μ.μ.

Έχει καλό καφέ στην πρεσβεία;τώρα που άλλαξε και ο πρέσβης!εκεί σου μάθανε και για το Ζαχαριαδη;ότι έπαθε τα ίδια που έκανε και ο ίδιος για να πάρει την εξουσία;όσο για το ποιος τα χάνει τολμα να εμφανιστείς από κοντά για ιδιαίτερο φροντιστήριο θα περάσεις πολύ καλά!!!

18 Μαΐου 2022 στις 4:01 μ.μ.

Γι'αυτό επιμένω γιατί τελικά αποκαλύπτεστε. Έτσι ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ μου πόρωσέ με και άλλο. Έλα χρουτσοφάρα ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΙ συκοφάντησε τον ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Έτσι για να φανεί το αληθινό ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ σου πρόσωπο. Σε κάνω καλά και από εδώ δεν χρειαζόμαστε...στενές επαφές τρίτου τύπου.

Να σου πω για Νάκμπα δεν μου έχεις πει ακόμα και ανησυχώ. Έλα ακόμα για τους ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΙΣΤΕΣ της Χαμάς; Με απογοητεύεις. Έλα πες ότι ήταν δίκαιος ο...ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ πόλεμος των αραβικών κρατών το '48 που οδήγησε στην Νάκμπα. Μην ντρέπεσαι ΝΑΖΙΣΤΟΥΛΗ μου. Σε παρακαλώ υποστήριξε με ΠΑΘΟΣ τις...παλαιστινιακές ΣΒΑΣΤΙΚΕΣ γιατί για κάποιο "περίεργο" λόγο η σβάστικα στην Παλαιστίνη είναι για σένα...σύμβολο αντιφασιστικού αγώνα:

https://zh-cn.facebook.com/StandWithUs/photos/nazis-and-hamas-are-both-motivated-by-racist-supremacist-antisemitic-ideologies-/10156706788947689/

https://www.youtube.com/watch?v=u7EC23I71xk

Πες μου ότι οι ήρωές σου είναι οι ΑΡΑΒΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ:

Κηρύσσω ιερό πόλεμο, αδέλφια μου μουσουλμάνοι! Δολοφονήστε τους Εβραίους! Δολοφονήστε τους όλους, όπου τους βρίσκετε!»

Χουσεϊνί Απρίλιος 1948

The Arab-Israeli Conflict; Readings and Documents (Princeton, NJ: Princeton University Press, abridged and revised edition, 1977), pp. 938-943.

«Αραβες! Σηκωθείτε σαν μια γροθιά και αγωνιστείτε για τα ιερά σας δικαιώματα! Σκοτώστε τους Εβραίους οπουδήποτε τους βρίσκετε! Αυτό ευχαριστεί τον Θεό, την ιστορία και τη θρησκεία μας! Αυτό σώζει την τιμή των Αράβων!»

Χουσεϊνί 1948 Λόγια που είχε πει το 1944 σε ναζιστικό ραδιόφωνο του Βερολίνου

https://undocs.org/pdf?symbol=en/A/HRC/13/NGO/138

«Αν τα Ηνωμένα Εθνη ψηφίσουν λάθος, θα εξαπολύσουμε ολοκληρωτικό πόλεμο, θα βλέπετε παντού μόνο σκοτωμούς, συντρίμμια και καταστροφή»

Eπικεφαλής του Αραβικού Στρατού (Arab Liberation Army), διοικητής Fawzi al-Qawuqji (Fawzi Bey Kawukji), Αύγουστος 1947.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fawzi_al-Qawuqji#cite_note-morris2008p61-36

«Προσωπικά εύχομαι οι Εβραίοι να μην μας οδηγήσουν σε πόλεμο καθώς αυτός ο ιερός πόλεμος θα είναι ένας πόλεμος μέχρι τελικής εξόντωσης και μια σφαγή που θα μείνει στην Ιστορία, όπως έμειναν οι μογγολικές σφαγές και οι Σταυροφορίες».
[Αμπν Αλ-Ραχμάν Αζάμ Πασά (Abdul Rahman Azzam Pasha), Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών, 11/10/1947]

http://www.meforum.org/3082/azzam-genocide-threat

Καταστατικό Χαμάς 1988:

Moreover, if the links have been distant from each other and if obstacles, placed by those who are the lackeys of Zionism in the way of the fighters obstructed the continuation of the struggle, the Islamic Resistance Movement aspires to the realisation of Allah's promise, no matter how long that should take. The Prophet, Allah bless him and grant him salvation, has said:

"The Day of Judgement will not come about until Moslems fight the Jews (killing the Jews), when the Jew will hide behind stones and trees. The stones and trees will say O Moslems, O Abdulla, there is a Jew behind me, come and kill him. Only the Gharkad tree, (evidently a certain kind of tree) would not do that because it is one of the trees of the Jews." (related by al-Bukhari and Moslem).

https://avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas.asp

Έλα "αντιφασίστα" μου πες μου ότι επιθυμείς ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙΣ ΛΕΜΕΕΕΕΕ.....

V For Viva La Revolucion

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger