Home » , , » Κυβέρνηση: Τον δημόσιο λόγο πρέπει να έχουν μόνο "οι γνωρίζοντες" - Ο Μητσοτάκης γνωστοποιεί διεθνώς τις προθέσεις της κυβέρνησης να αστυνομεύσει το διαδίκτυο!

Κυβέρνηση: Τον δημόσιο λόγο πρέπει να έχουν μόνο "οι γνωρίζοντες" - Ο Μητσοτάκης γνωστοποιεί διεθνώς τις προθέσεις της κυβέρνησης να αστυνομεύσει το διαδίκτυο!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 7:23 μ.μ.


Το ότι αποτελούν "καρφί" στο μάτι του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ιστότοποι αντικαπιταλιστικής πληροφόρησης, δεν είναι κάτι το άγνωστο. Θα το λέγαμε και αναμενόμενο. Είναι από τα ΜΜΕ που δεν μπορεί να ελέγξει απόλυτα και τους χαλάνε την σούπα της ελεγχόμενης -ενσωματωμένης πληροόρησης.

Εξάλλου δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι επί διακυβέρνησης των αρίστων έχουμε μπει στην εποχή της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας" και συνεπώς απαιτείται δημόσιο λόγο να έχουν μόνο "οι γνωρίζοντες". Διάβαζε Πορτοσάλτε, Χατζηνικολάου, Οικονόμου, Παπαχρήστος, Αυτιάς και δεν συμμαζεύεται.

Αυτό μάλιστα μας το είχε πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο της "Καθημερινής" όπου με τα λεγόμενα του διαπίστωσε ότι τα μέσα μαζικής δικτυώσεις συνιστούν "βασικό πρόβλημα δημοκρατίας", ακριβώς τα ίδια μας είπε και από το βήμα της βουλής, ενώ τώρα της Ορμπανικές έμπνευσης προθέσεις του τις ακούσαμε να επαναλαμβάνει από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. 

Ο Μητσοτάκης ξαναπαίζοντας την ίδια κασέτα περί της αναγκαιότητας αστυνόμευσης του διαδικτύου, γιατί υποτίθεται εκεί υπάρχει "ρητορική μίσους" και "παραπληροφόρηση", προανάγγειλε συνεργασία της κυβέρνησης με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του. 

Φυσικά θα επανέλθουμε στο θέμα γιατί το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Τώρα θα παραθέσουμε επί λέξη τι είπε ο Μητσοτάκης κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Φόρουμ, Borge Brende: «Θέλουμε μια συμπεριληπτική ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς και χρειάζεται επίσης να δούμε τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε στην πολιτική αντιπαράθεση στη δημόσια σφαίρα. Πώς θα μειώσουμε την τοξικότητα. Έχουμε ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση του ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να συνεργαστούμε και με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να διασφαλίσουμε ότι η ρητορική μίσους και η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση, δεν θα καθίστανται τμήμα του διαδικτυακού διαλόγου. Γιατί, δυστυχώς, αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Αντιλαμβάνεστε πώς μεταφράζονται αυτές οι κυβερνητικές προθέσεις!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger